kayıt

sigaranın zararları

  1. 13
    bağımlılığımın 14.yılında iyiden iyiye hissetmeye başladığım zararlardır.
    ne zararı mk içen de ölüyor içmeyen de kafasında başladığım bu bok yüzünden şu an derin nefes almakta bile zorlandığımı fark ediyorum.
    ot, hap gibi diğer uyuşturculardan kurtulmak kolay ama bu boku bırakamıyorum. her denememde kafamda filler sevişiyor, hadi yak bi sigara. ne olcak be olum altı üstü sigara diye vesvese veriyor nikotin piçi.
    ulan ibne erdal bana yaptığın en büyük kötülük bu sanırım.
    • KARDEŞİM HEMEN NİKOTİN BANDI AL, YAVAŞTAN YÜRÜYÜŞE, KOŞUYA YÜZMEYE YANİ SPORA YÖNEL. BOL SU İÇ, S*GARAYI HATIRLATAN HER ŞEYE SIRTINI DÖN, S*GARA İÇİLEN ORTAMA GİRME. NİKOTİN BANDI ZATEN 1 AY BOYUNCA YARDIMCI OLACAK SANA.
    • denedim bro nikotin bandıyla 2-3 ay içmedim ama çalıştığım yer hangar. herkes sigara içiyor bir yerden sonra işin stresiyle birine sinirleniyor ve yakıyorum bir sigara.
    • ofis ortamında bir işe başlasam nikotin bandı ve kararlılıkla kurtulurum belki. kendim için deneyeceğim.
      desteğin için sağol.
    • vay mk. bişey yapmadım ki bro est. umutsuzluga düşme yeter ki. ben de zor bıraktım. ama bırakılıyor, bırakılmaz ara verilir diyenleri siktiret.
  2. 14
    öz saygı geri kazanılır, öz sevgi de, öz veri de...

    ama çıkarıp ciğerlerin eline ''al lan şunu ağzına'' dediğiniz onca yılı geri kazanamıyorsunuz. sevgiliniz sizin daha kaslı olmanızı isteyecek. daha fit, daha atletik. ağzınızın kokmamasını isteyecek. parmaklarınızın, yavaştan da bıyıklarınızın halo dayı gibi sararmış olmamasını isteyecek. elbiselerinizin ceset gibi kokmamasını isteyecek. yatakta atletik ve kıvrak bir partner isteyecek, sizden bunu isteyecek yani.

    hakkı da var, istemesi de doğal, niye istemesin?

    s*gara dünyanın en pahalı intihar yöntemidir. kendi bedenini boğmaktır, bedenine, yarınlara ihanettir. öz saygısı olmayan birey olunduğunu düşündürür s*gara içmek. daha siz bir defa böyle düşünüyorken sizle zaman geçiren insanlar nasıl bunu düşünmesin ki?

    isteseniz de bırakamadığınız bi bokla yaşıyorken kendinize saygı duyabiliyorsanız ala, ama benim bildiğim bağımlılıkları olmayan insandır saygıyı hak eden, çünkü aklını ve iradesini kontrol edebiliyordur.
  3. 15
    Sadece alkolün yanında tükettiğimden çok hissetmediğimdir...
  4. 16
    bunu sıralayan insanlara sinir oluyorum. yakmışım bi kenarda sigaramı ya biri yanımdan geçerken söyler ya masadaki birisi söyler. Einstein was here yapma yav. Zararlı mı?

    Ki sen kimseye duman gitmeyecek şekilde oturmuşundur en azından sormuşsundur. O birkaç dakika kendince bi ulusa sesleniş hali. Yav bi sus allasen.
  5. 17
    1. Zaman kaybı,
    2. Sağlığın yitirilmesi,
    3. Maddi kayıplar ve dahası...