kayıt

israil

  1. 1
    * *
    günümüzde müslüman kesim tarafından işgalci siyonist rejim olarak adlandırılan yahudi devleti.
  2. 2
    mavi marmara baskını için türklerden özür dileyen ülke.
  3. 3
    asya ülkelerinden biri...
  4. 4
    savaş suçu işlemesine rağmen kimsenin ses etmediği terörist devlet.
  5. 5
    ilk olarak birinci dünya savaşı ve sonrası balfour deklerasyonu ile ortaya çıkan o bölgeye yeniden yahudileri getirme projesinin ürünüdür. bu amaçla bölgeden zengin yahudiler toprak satın almış, araplarda gayet güzel topraklarını satmıştırlar. şimdiye bakarken tarihide unutmamak lazım, o toprakları yahudiler onların elinden zorla almadı, daha hiç yahudi yokken kendileri sattılar. şimdi yahudiler güçlendikçe satmasanda adam el koyabilecek güce geliyor işte.
  6. 6
    çalışkan, zeki halka sahip ülke. nüfuslarından kat kat fazla nüfusa sahip ülkelerden taşşağı daha ağırdır. başıma bir şey gelmeyecekse israili her konuda destekliyorum.

    türkiye kuzey ırağa girerken yeaaaa terör bitsin.

    israil filistine girerken oo püfff nooo.
  7. 7
    yine dolanıyo nette yok danone almayın yok coca cola almayın diye ürün boykotu statusleri... Ürün boykotu şöyle olur; ülke olarak o malı ithal etmeyeceksin. Yoksa ülkeye girmiş malı almamakla kendi ekonominin bacağına sıkarsın yani kendi bacağına sıkarsın sonra göt olur kalırsın!
  8. 8
    Sözde ermeni soykırımını tanımayan bir devlet.
  9. 9
    insandan çok bombaya sahip ülke.
  10. 10
    sözde ermeni soykırımını kabul etmeyen bir devlettir.
  11. 11
    tek bir askeri, vatandaşı için taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmayan teokratik yahudi devleti.
  12. 12
    "ortodoks yahudilik" gibi resmi bir ideolojisi olan ve katliamlarının sebebi sorulsa tevrat'taki hikayeleri sebep gösterecek terör devletidir.
    "resmi ideoloji" kavramı türkiye de dahil dünyanın bir çok yerinde var ama israil'de durum daha vahim. israil, varlığını tevrat'taki "kenan ülkesi"ne falan dayandırıyor ve vatandaşı bu devleti tanrının emirlerini uygulayan bir organizasyon olarak görüyor.
    eğer kendini dünyanın geri kalanından üstün görecek kadar zırva bir ideolojiye kaptırırsan çocukların ölümünü gözlerini kırpmadan izlersin.

    ayrıca; ermeni soykırımını kabul etmemesinin sebebi de "holocaust" kavramıdır. israillilere göre sadece yahudilere soykırım yapılmıştır, bu da onların "işaret"lerinden biridir.
  13. 13
    Dini kitaplar, bir coğrafyayı işgâl edip yaratılan modifiye bir tarih yazımı üzerinden haydutluk yapabilmek için oldukça kullanışlıdırlar. Güney Afrika?yı işgâl eden ve yerli halkı köleleştiren Boerler, yaşadıkları yerlerin vaadedilmiş topraklar olduğuna inanıyorlar ve bu söylemlerini Tevrat?a dayandırıyorlardı. İnsanlık için kabul edilemez bir ideoloji olduğu söylenen ?öyle olduğunu reddedemeyiz- Apartheid rejimi yıkılmışken, başka bir vaadedilmiş toprak üzerinde bir grup kutsal insan cinayetler işlemeye devam ediyor.

    siyon'un şafağında insansız topraklar

    not: kafa jack bauer'e gitmiş herhalde yanlış yazmışım. stug uyardı sağ olsun.
  14. 14
    son zamanlarda müdafa hakkını kullanan, ancak bunu zaman zaman abartan ülkedir.
  15. 15
    girişimcilik vakfı ile haziranda gideceğimiz ülkedir.
  16. 16
    pbs.twimg.com/...
  17. 17
    birinci başbakanı ve ikinci savunma bakanı İstanbul üniversitesi hukuk fakültesinde okumuş fakat eğitimini tamamlamamıştır.

    ayrıca ikinci cumhurbaşkanıda istanbul üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisidir.

    (bkz: david ben gurion)
    (bkz: yitzhak ben zvi)
  18. 18
    tevrat' ta geçene göre hz. yakup' a, cebrail * ile güreştiği için verilen isimdir. Anlamı tanrı ile güreşen demektir.
  19. 19
    Bütün tevrat boyunca yahudi milletine vaad edilmiş topraktır.

    Yaratılış ve Yeşaya kitapları da ayrı güzeldir.
  20. 20
    (bkz: yasaiçi terör örgütü)
  21. 21
    -dünyanın eğitime en önem veren ülkesi. eğitim sistemini bizimki gibi kayıp nesiller yetiştirmek için kullanmıyorlar.
    -vatandaşını, tehditlere karşı en sert şekilde koruyan ülkesi. bu da bizim anlayış ve kavrayışımızın üstünde bir erdem.
    -kendilerinden olmayanlara karşı tutumları müslüman emeviliği gibi. yani onlar nasıl ki islam arapların hakkıdır demişse, bunlar da musevilik yahudilerindir demekte. bizdeki arap seviciliğinin tersi durum, muhtemelen çoğunluk anlamayacak ama kahrolsun israil diye papağan gibi tekrarlamaktan da geri durmayacaktır. ilginç.
    -konjonktür gereği ya da değil kimsenin sesini çıkarmaya götü yemeyen ülkedir. tükürüğümüzle boğarız edebiyatı sizce de çok romantik değil mi.
  22. 22
    yıkılasın israil, enkazını göreyim.
    sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim
  23. 23
    kim ne derse desin bölgenin en güçlü devletlerinden biri olmasının yanında en güvenli devletlerinden de biridir. her kişiden maksimum verim almayı başarıyorlar. türkiye'nin aksine...

    israil en az türkiye kadar tehlikeli bir coğrafyada bulunuyor. normal şartlarda islamcı bir örgüt israil'den daha fazla nefret etmeli türkiye'ye göre. peki ışid'in israil'de bomba patlattığını duydunuz mu hiç? tek bir israillinin ışid eliyle öldürüldüğünü? ışid'i de geçtim, yaşamınız boyunca israil'de bir canlı bomba eyleminin gerçekleştiği haberi duyduğunuzu hatırlıyor musunuz?

    edit: şöyle bir araştırdım da, 11-13 yıl önce olmuş birkaç canlı bomba vakası. fakat son 10 yılda bölge gittikçe daha fazla ısınırken israil'de bir şey olmamış.
  24. 24
    (bkz: 6 gün savaşları)
  25. 25
    69. yaş kutlamaları tüm ülkede coşkuyla devam eden ortadoğu'nun en modern devleti. kendilerinden pek hazzetmem ama ara sıra şu ümmeti hoplattıkları altı gün savaşı'nı açar okurum. böyle zevkli bir konu daha olamaz. ahahaha