kayıt

sigarayı bırakmak

  1. 1
    zor olan sabır gerektiren iş.

    bağımlı olmak ayrı dert, bırakması ayrı... işin kötü tarafı insanı hem maddi hem manevi anlamda zora sokuyor. diyenler oluyor tabi "ya ben bu sigaraya harcadığım parayla ev alırdım abi." diye.

    para sorununu geçtim insanın nefes alması güçleşiyor. yazları özellikle insanın sıcak havada nefes alması iyice zorlaşıyor. insan kül tablası gibi kokmaya başlıyor. sonuçta kim kül tablası gibi kokan birini öpmek ister ki? ha isteyen varsa orası ayrı tabii...

    uzun lafın kısası bırakın.
    bırakalım.
    bırakmam lazım.
  2. 2
    sigarayı bir cismin üzerine bırakmaktır.
  3. 3
    f1303.hizliresim.com/...

    işin şakası bi yana tamamen psikolojik bir olaydır ve kafada biter. bir de kararlı olmak lazım tabi. yaklaşık 12 yıldır içiyorum, bu zaman içerisinde hiç bırakma hissi duymadım gerçi başlarken de bi his oluşmamıştı belki ondandır. aslında çok içen biri de değilim, gerçi azı çoğu ne kadar fark eder orası başka bi tartışma konusu.

    bırakmaya çalışan arkadaşlara başarılar dilerken, bu süreci ara ara başlıkta anlatmayı da ihmal etmesinler.
  4. 4
    bazen imkansızı kovalamak gibi gelebilir.
    iki sigara üst üste içip de yatınca insan,o fazlalığın verdiği rahatsızlıktan dolayı hayal kurmaya başlar;
    "ne gereksiz lan şu sigara boşuna para harcatıyor ve üstüne sağlığa zarar veriyor. kararlıyım yarın bırakıyorum. ulan yazılırım birde spor salonuna sağlıklı yaşarım... bir ay içmesem x para kardayım. bununla bunları bunları yaparım. sabah uyanır ve bir sigara yakar...
    dün geceyi çokta unutmuştur."
  5. 5
    ince belli çay bardağı ve kırmızı benekli klasik çay tabağını her gördüğüm zaman bir tane sigara yakma istediği geldiği için bırakmak oldukça zor olandır .
  6. 6
    her sigara içenin yaşadığı ama çoğunun başarıya ulaşamadığı olay.
  7. 7
    beyinde bitirmeyle doğru orantılıdır.
    kanser tehlikesi 5 yıl sonra vücuttan anca çıkar imiş.
  8. 8
    yürek ister.
  9. 9
    www.youtube.com/...

    ferdi baba candır. (u: :((()
  10. 10
    sigaraya başlamaktan daha çok ses getirir. sadece fikri bile evde bir bayram havası estirir.
  11. 11
    tiryakilerin yapamadığı eylem.
  12. 12
    benim için imkansız olan olay. günde bir paket içiyorum. sizce bırakabilir miyim ?
  13. 13
    şu ucuz fiyatlarla mümkün olmayandır. sonuçta 6 liraya camel alan adam neden bıraksın?
  14. 14
    kişinin en başta beyinde bitirmediği sürece asla yapamayacağı şey. ister nikotin bandı isterse de sakız alsın. ben bunu bi daha asla içmicem diyip de kafada bitirmediği sürece olmaaaz. olmaz.
  15. 15
    yapılması gerçekten zor olan şey. sigaranın çok zararını görüyorum. ama sanki bir parçammış gibi. onsuz olmaz gibi. bu meret olmadan önce ben ne yapıyormuşum diyorum bazen. biraz zevkime düşkün olduğum için mi acaba diyorum. yemekten sonra ne yapıcam mesela? kahve içerken nasıl olacak da sigara yakmicam? güzel bir şarkıya bazen sigara ile eşlik etmek gerçekten keyifli. e şimdi nasıl olur da sigara yakmam arkadaş? önümde bira varsa ya da güzel bir rakı sofrası varsa o sigara paketi ve küllüğü de sofrada görücem arkadaş! olmazsa nasıl içerim ben o rakıyı/birayı? gerildiğim zaman elimi cebime attığımda sigara paketi elime gelmicek mi yani? sol cebim hep boş mu kalıcak?
    bu soruların cevabından memnun olduğum an, sigarayı bırakıcam. zararlarını zaten biliyorum. ama ah bu sorular. onların cevapları çok çirkin.
  16. 16
    yarından itibaren kendisini bırakmaya karar verip, en azindan bırakmaya ne zaman başlasam diye kafamda bir fikir oluşturacağım eylemdir.

    (bkz: kolay mı mk)
  17. 17
    yalandır.

    nedir abi bu sağlıklı olayım 190 yaşıma kadar yaşayayım kafası?

    hayır, mahalle bakkalının kızıyla dahi konuşsanız bukowski kafası yaşayan kim olm o zaman?

    yok efendime; -bu hayat bi fahişenin koynundaymışım gibi, birisi gelip vurur 40'ımda bilmem ne...

    vay efendime: sigaraya duyduğum gereksinimi hayata karşı duyamıyorum falan da filan...

    görmiyeyim. için efendi gibi.

    33'e varmadan ölün rica ediyorum.

    çünküm buko reyiz de öyle isterdi...
  18. 18
    camel'ın 9.5 lira olmasının ardından bir an düşünülendir.

    allah belanı versin camel.
  19. 19
    istenildiği an dünyada ki en kolay yapılan eylemdir.
  20. 20
    istediğim an yapabileceğim eylemdir. ama neden yapayım ki seviyorum.
  21. 21
    bırakması kolay da, başlamaması zorluyor be hacı.
  22. 22
    kuşaklardır dilden dile aktarılan şehir efsanelerinden biridir.
    bir diğeri için;
    (bkz: ayda 5 kilo vermek)


    ben denedim bırakmayı, çok denedim de her denememin sonu eskisinden daha da dumanlı bitti. denemeden önce günde 7-8 tane içiyorsam, denemeden sonra bu rakam 10-12 oldu ve artarak devam etti. ta ki emekli olmadan evvel finallere hazırlanırken günde yaklaşık 38-40 adete yani "iki paket" sigaraya çıkıncaya dek... önceleri "geçici bir artıştır, dönemseldir, şu sınavları atlatayım azalır" diyordum, sonra bir baktım ulan baya baya içiyorum. dedim yok! bırakmak filan hikaye! azaltmayı denedim. her gün bir öncekinden iki tane daha az içerek başladım. bıraktım mı? tabi ki hayır. dedim ya efsane öyle şeyler. şimdi bir sabah kalkınca, bir de gece uyumadan evvel içiyorum. nadiren de olsa akşam yemeğinden sonra belki bir tane.

    şunu söyleyeyim, azalttım, ettim diye hiç övünmüyorum kimseye de kalkıp "öhh pis kaka, azaltın abi ne lan bu!" demedim, asla da demem. bunu kendin isteyeceksin hocam. seni en iyi tanıyan yine sensin sonuçta. ben geceleri uyku sorunları yaşamaya başladığım için sigara mevzusuna değinmiştim, hani öksürük krizlerim, hırıltılarım olmasa yine devam ederdim belki aynı tempoda. bırakmak şöyle dursun, azaltmak bile uyku kalitesini artırıyor.


    o değil de kamu spotu gibi anlattım ya acı anılarımı, kendimden bir tiksindim.

    not: her gün sayarken karıştırmamak için de bildiğin takvim tuttum. her günün altına çeltik attım. iğrenç yöntemdi ama işe yaradı.
  23. 23
    bugünlerde bir iki paket meltem sigarası alıp her canım istediğinde bu sigaramsı maddeyi içip yapmak istediğim olay. ancak şimdilik pek hazır değilim.
  24. 24
    kolaydır hatta bin kere yapılır.

    (bkz: nah kolay)
  25. 25
    tüm denemelerim sonucunda vardığım kanı, sigara bırakılmaz sadece sigaraya ara verilir.