kayıt

sigarayı bırakmak

  1. 277
    yapamadığım hadise. olmuyor. iş dünyasında hesap kitap derken kafa kalmıyor, yakıyorsun. her ay 10bin liralık gider olunca insan paket arıyor evde.
  2. 276
    fazla fazla abartılan bir hadisedir. bunu yapanlar genellikle milletinde sigarasına karışmaya başlar ki inanılmaz bir iticilik kazandırır insana.
  3. 275
    champix isimli mucize ilaç sayesinde bir hayli kolaydır. sigara bıraktırma polikiliniklerinde yapılan testler sonucunda ücretsiz edinebiliyorsunuz bu ilacı. 12 haftalık bir programa giriyorsunuz(3x4 hafta). ben 4. haftanın sonunda bıraktım ama her türlü 12 haftayı tamamlamanız tavsiye ediliyor. şu an 3. 4 haftalık süreçteyim ve 40 gün civarında içmiyorum. ama tabi biraz da sizinle alakalı bir durum. benimle birlikte başlayan 2 arkadaşım daha sigarayı bıraktı, 2 arkadaşım iyice azaltmasına rağmen hala içiyorlar, 2 arkadaşım da sigaradan midesi bulandığı için ilacı bırakmaya karar verdi.
  4. 274
    10 gün oldu bırakalı bir daha içmemekte kararlıyım
  5. 273
    çoğu zaman ara vermek manasına gelir. zira öyle kolay bırakılan bir şey degil.
  6. 272
    nasıl olduysa zamanında çok basit bir şekilde başardığımdır.
  7. 271
    sonuncusunu biraz önce içip bıraktığım nasıl başladığımı hatırlamadığım nikotin kaynağı.

    kendim için bırakmadığımdan muhtemelen geri başlamam en azından öyle umut ediyorum.
  8. 270
    Sürekli niyetlendigim ama asla basaramadigim eylem. İradesizim ben.
  9. 269
    karantina döneminde yapılamadıysa diğer dönemlerde bırakılması imkansıza yakındır.
  10. 268
    Korona sürecinin benim için en iyi tarafı.
    Her ne kadar sokağa çıkma yasağı boyunca izmarit içecek kadar krizlere girsem de 2 gün oldu. Markete gidip kasada sigara almamak ne büyük savaşmış.
    Sadece 1 yıldır içiyor(d)um, şimdi içsem tek oturuşta bir paket içerim gibime geliyor.

    Önceden hafife alırdım, kolay zannederdim ama resmen psikolojik harp. Sağlam irade istiyor. Ayda 800-900 liranın Cebimde kalacak olmasıyla kendimi motive ediyorum.

    Bu arada düşündükçe acı çekiyorum, zorlaşıyor. Kendinizi (beyninizi) oyalamayı deneyebilirsiniz.
  11. 267
    bırakmak isteyen kişinin net olarak cevaplaması gereken bir soru var, tatmin oluyor muyum? farkında olmadan yarattığınız o alandan şüphe duyun bir. kendime saygı duyuyor muyum? kendimi seviyor muyum?

    mümkündür. küçüklü büyüklü alışkanlıklarınıza bir dikkatle bakın, hangileri sigara içme motivasyonunu besliyor? çok mu çay içiyorsunuz? kahve? geç mi uyuyorsunuz? muhtemelen egzersiz de yapmıyorsunuzdur veya sigara yüzünden yapamıyorsunuz? her gün 2 veya 3 litre su içiyor musunuz?

    etrafınızdaki insanlar negatif düşüncelerle sizi yağmura mı tutuyor?

    mümkündür de, istemek dedikleri şey gerekiyor işte, istemek de böyle bir şey, bi dikkatle bakın hayatınıza.
  12. 266
    birakmak isteyene yarrami birakirsinin demesi harika olaydir. sigara sizi birkmadan siz onu zor birakirsiniz.
  13. 265
    Mark Twain'in "sigarayı birakmak çok kolay, ben yüzlerce kez bıraktım"dediği olaydır. 23 senedir içiyorum, ciddi bir bağımlılıktır. Madde kullananlara benzer yoksunluk efektleri gösterir, sinsi yanı emzik gibi devamlı elinizin altında olduğundan cok kolay ajite olursunuz. Günde 2 defa yemek yemişliğim, 3, 4 defa su içmisliğim var ama, ortalama 23 senedir her gün 20 defa sigara yakmışlığım da var. 20 yaşında yaptığım devrim kendi çocuklarını yiyor şimdi...
  14. 264
    6 gündür gerçekleştirdiğim hadise. değil 6 gün 1 ay sigara içmesem bıraktım demem. bu meret sıkıntı, 6 sene içmeyeni tekrar avucunun içine alabiliyor.
  15. 263
    nargileye başlayarak gerçekleştirdiğimdir.

    bu yolun sonu direkt mezar herhalde...
  16. 262
    çeşitli yollarla mümkün kılınabilir. mesela ben içmeyi bıraktım. artık yiyorum. diğer türlü kesmiyodu, böyle iyi.
  17. 261
    korona sayesinde başardım. ama karantina sonrası çalıştığım iş yerinde ve hayatımda köklü değişiklik yapmazsam tekrar sigara başlarım diye de korkuyorum.
  18. 260
    bence bırakmayın. bazı arkadaşlar bırakmayı otlanmak olarak algılıyorlar çünkü. iradesizseniz sonunu getiremeyeceğiniz işe başlamayın.
  19. 259
    bir kere denedim 16 saat falan. sonra dedim ki gerek yok böyle streslere devam et.
  20. 258
    Ramazan vesilesiyle niyetlendiğim olay. 2 gündür direniyorum. Son aldığım paketi özellikle klinikte bıraktım eve geçerken de paket almıyorum icmeyeyim diye şuan resmen ekstra bir çaba sarf ediyorum içmemek için galiba bu ayı atlatırsam bir daha içmem. Yani temennim o yönde. Ama huylu huyundan vazgeçmeyebilir. Bilemiyorum.
  21. 257
    her zamanki ahtımdır. muhtemelen çocuğum olursa kesinlikle bırakacağım ama o da düşük bir ihtimal.
  22. 256
    yapılabilir eylem.

    2 hafta boyunca ağzıma bile sürmedim. sonra canım çekti iki dal sigara içtim. gayet hoştu. şu sıralar yine kullanmıyorum. keyfim olduğunda içiyorum. kısacası yapılabiliyor. sigarayı bırakmak için sigarayı etrafınızdan uzaklaştırmayın yeter. önemli olan yakında tutup içmemek.
  23. 255
    Yaz ayında bir daha ağzıma sürmemek adına bıraktım ama bazen öyle bir yokluyor ki insan kendine zor söz geçiriyor.
  24. 254
    #1716874

    arada alkolün yanında otlanıyoruz bir-iki... ama yola devam...
  25. 253
    Bir defa yaptım. Sonra keyfimin kahyası istedi diye bir daha başladım. O gün bu gündür bırakmaya çalışmam. Bırakınca yapacak daha iyi birşey bulamıyorum çünkü.