kayıt

düğün

  1. 51
    Hiç sevmediğim bir organizasyon. Gelenlerin büyük çoğunluğu zorunluluktan geliyor ve o insanların hepsindende samimiyetsizlik akıyor yüzlerinden.
  2. 52
    eski sevgilim arkadaşının düğününden süslü düğün arabası fotoğrafı atmış şimdilik ön koltuktayız yazmış. aşırı mesaj atasım geldi çok saçma ulan çok saçma
  3. 53
    klasik müzikle başlayıp Ankara havalarına dönen klişe ortamı yine yeniden az önce yaşadım. Pastamı yiyip, fotoğrafımı çektirip, çeyreğimi takıp sosyal görevimi yerine getirdim. Evlenmeyen son birkaç arkadaşım kaldı onları da atlatırsam huzur içinde ölebilirim.
  4. 54
    neyse ki bu aralar etrafImda gidilecek dugun dernek bitti. davetini reddedemeyecegim tek kisi kaldI o da henuz evlenmiyor. ne kadar mesudum anlatamam.
  5. 55
    Bir çiftin ebedi beraber yaşama kararını, tanıdıkları ve dostları ile birlikte kutladıkları eğlencedir. Dünya'nın her yerinde, farklı kültürlerde farklı şekilde gerçekleşir. "makas kesmiyor" cümleleriyle de harcamanın sonu yok dedirtir.

    kaynak: istanbul düğün organizasyon şirketleri
  6. 56
    altın takma adeti ile genlerimize kadar yerleşmiş merasim.
    'dünyanın her neresinde olursa olsun düğünde mutlaka altın takılır' gibi bir algı oluşmuş kafamda bu yüzden.

    Bugün tesadüfen bir tv programında gördüğüm ingiliz gelinin, bizim düğünlerde altın takıldığını duyunca yaşadığı şokun benzerini yaşadım ben de.
    "Nasıl yani hiç mi takmıyorlar? Oha" deyip duruyorum kendi kendime hala.
  7. 57
    Düğün yapmaya dair planlamaların her çiftin ve yakın akrabalarının ilgilendiği bir durum olarak öne çıkmaktadır. Düğün öncesinde gerekli planlamaların istenilen ölçütlerde olabilmesine dair bir işleyiş söz konusu olabilecektir. Düğün mekanları da bu süreçte en fazla dikkat edilen konular arasında yer alabilecek ve genel olarak da olumlu yönde tercih edilmesine dayalı bir şekilde de kendisini gösterebilecektir.
  8. 58
    O kadar kilo verdim düğün elbisesi için mevlutlu olacakmış. peygamberli ve yemekli düğün olur umarım.

    Bir gelenektir, sevilmez ve mantık aranmamalıdır.
  9. 59
    evlenmek veya diğer bir takım değerler gibi sadakatin temelde bulunduğu bir birliktelik hiçbir zaman aptalca olmadı, ama düğün her zaman aptalcaydı. gerçekten, ortalama bir düğüne şu an 150.000 tl'den aşağı para verebilene bravo. o parayı çıkaracak, bir çırpıda verecek güçte olan adam da zaten bu başlığa gelmez yahut bunu dert edinmez. neyse, bu dert de zaten bu girdiyi yazdıran dert değil zaten.

    düğün bir gelenek değildir türklerde. savaş için bile bunu söyleyebiliriz ama düğün için söyleyemeyiz. eski çağlarda düğün diye bir şey yoktu. medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar ile birlikte oluştu bu suni gelenekcik. özellikle tinsel bir anlayışa sahip kişiler tarafından tercih edildiği de bariz. düğünün varlık amacı da şudur:

    ''ben x kişisi olarak yanımdaki bu y kişisi ile bugünden sonra kimseye hesap vermez bir şekilde çiftleşebileceğim, belki çocuk da yaparız haberiniz olsun'' dur. zaten olası maksimum sayıda eşi dostu, akrabayı vs çağırmanın, davet etmenin mantığı da budur. maksimum sayıda kişiye bunu duyurmak.

    yapsın bakayım birisi bunun dışında mantıki bir açıklama düğüne.
  10. 60
    çok büyük hasılat kaynağı. özellikle gelinsen. genelde hiç bir giderin olmaz etrafındaki herkes masraf eder ama günün sonunda bütün hasılat, yasalarında yardımıyla, tamamen sana kalır. temiz iş.
  11. 61
    az önce bir wp durumu gördüm aynen aktarıyorum: 2 kişi sevişecek diye 500 kişi düğüne giderdik. bu mantığa göre tanım yapayım hemen. 2 kişinin sevişmesinin para ve altın ile akrabalar tarafından kutlanması.*
    böyle düşünen, bu tarz paylaşımlar yapan insanlarla ben akraba olmak istemiyorum ya.
  12. 62
    %0 sevdiğim eğlence türü. Katıldıklarım öylesine soğuttu ki sırf düğün yapmamak için evlenmek istemiyorum.
  13. 63
    Başkasının olduğu sürece gidip eğlenmesi zevkli organizasyon. Özellikle de yemekli ve alkollü ise ouvvv.
  14. 64
    Terasta düğün yapmak nedir be kardeşim? Lan ben zaten oraya sarhoş gelicem. Fikriye teyze miyim ben herhalde sarhoş olacağım. O rüzgarı yiyince çok afedersin iyice taşşak olucam ve o an benim aşağı atlamamı engelleyecek şey ne? Bu akşam dört kişi el ele tutuşup atlarız gibi geliyor bana. Sahiden böyle biteceğini düşünmemiştim. Şansımıza hayvan gibi de rüzgar var bugün. Bir şey içmene gerek yok, o terasa otur yarım saat sonra sarhoş olursun zaten.

    En azından terasta yapılmaması gereken şey.
  15. 65
    %40'ı eğlenmek için yapılan %60'ı takılan takıların geri gelmesi için yapılan aktivite. Çok gergin bir ortam ya vallahi. Gelin ve damat tarafının el ele tutuşup halay çektiğine bakmayın, 1 hafta önce boğaz boğaza gelecek düzeyde oluyor çoğu. Açık havada yapılanını severim ama akşam üzeri olursa.
  16. 66
    %60 takı için %40 da elalem ne der diye yapılan, evlenen kişilerden çok ailelerin karıştığı siktiriboktan olay. dıdısının dıdısı akrabalar iyi yerden masa ayrılmadı diye küsüyormuş sanırım en büyük faydası da bu kişilerden kurtulmak..
    • Sn kuşak da takarsın cnm... Toplum baskısı.
    • elbette.. hem de pembe..
  17. 67
    Allam sen bizleri bundan ve Bunun türevlerinden koru. Çok amin.