kayıt

düğün

  1. 26
    fazlasıyla lüzumsuzdur.
    arka fonda gelinle damadın "tatlişko" hallerinden oluşan slaytlar, damatla gelinin dedikodusunu yapan konuklar, 20 kiloluk gelinlikle mutluluk tablosu çizen bir kadın ve bitmeyen halaylar...
    sırf gürültü ve "x'in düğünü ne kadar güzeldi yaaa" desinler için çekilen bir çile.
  2. 27
    gereksiz, saçma, faydalı hiçbir yanı olmayan, 3-4 saatliğine mekanlarını kiralayan fırsatçıların cebini doldurmaktan başka bir işe yaramayan bir etkinlik.

    meyve suyu kaliteli marka olursa masraf şu olur, meyve suyu sıradan marka olursa da şu olur gibi dalaverelerle bezeli bir görmedim duymadım bilmiyorum oyunu. sorsan herkes karşıdır ama günü geldiğinde ise herkes canla başla savunucusu olur.

    oğlum, kızım anadolu'nun saçma sapan geri kalmış bir köy irisinde bile 50 bin altında basit bir düğün yapamazsın, nispeten büyük yerlerde ise 70-100 bin arasına çıkarsın.

    düşün bir, o parayı borçlanmak niye?
    50 binlik kredinin faizinden haberin var mı? 50 bin aldığını 100 bin olarak ödeyeceğinden haberin var mı?

    yarın öbür gün ev araba almanız gerekecek. çünkü ikisi de elzem. bak elzem diyorum. evsiz arabasız sik gibi kalırsınız. 50.000'i faize koysan üç beş bir şey getirir, faturalarınızı öder en azından. ama faiz haram yeaaağğ diyecekler illaki olacaktır. israf helal zaten sayın amına kodumun kafasızı diyorum. diyanet bile faizle çalışıyor, siz daha ohooo.

    kızdım gece gece. şimdi sakinim. neyse.
  3. 28
    çok nadir düğüne gitmeme rağmen şuan canım çekti. deliler gibi horon oynamak vardı şimdi.
  4. 29
    mevsimi geldiğinin kanıtı olan davetiyelerinden belli olandır.
  5. 30
    Yine mevsimi gelendir.

    Yine ana baba zoruyla getirilecek, en arka koltuklarda limonatamı hüpletecek, ve oynamaktan terlemiş bi teyzenin halaya kaldırması ile mecbur halay çekeceğim.

    Bu düğünler çok ilginç şeyler yaa. En garibime giden de, düğün sonunda kafasına kravat bağlayan, beyaz gömlekli, yerlere yata yata oynayan, ailenin uzaktan akrabası enişte.

    Bu tip en ilgincime giden tip. Çok imreniyorum bu adamlara.

  6. 31
    (bkz: hadi baba diyen kızlı kamu spotu)
  7. 32
    şu an tıngırdamaya başladı bir şeyler yine.

    isyan ediyorum, ahh çekiyorum, kulaklarımı tıkıyorum.
  8. 33
    #1199288
  9. 34
    çok gereksiz ve boş beleş bir olay, fuzuli masrafın da daniskası zaten.

    gidersin bir nikah yaparsın, ailelerden ve yakınlardan insanlar gelir ve bu mutlu gününüze şahitlik ederler olur biter. takı takmak isteyenler de takarlar orada, sırf takı takacaklar diye de pasta kola ikram ettirip deli dana gibi oynayacakları ortam mı tahsis edeceğim illa?

    velhasılı benimle evlenecek hatuna peşin peşin böyle bir olayın vuku bulmayacağını söyleyeceğim. bekara karı boşamak kolay diyebilirsiniz ama ben serkeş adamım, dediğimi yaparım.

    sonuç
  10. 35
    yeni evli çiftin gelirine ve önündeki yıllarda yapacağı harcamalara uzun yıllar ipotek koyan uygulama. eve tek maaş giriyorsa, allah kolaylık versin. hele bir de para kazanamadığı gibi paranın ne zorluklarla kazanıldığından bihaber, para harcayıcı bir eş varsa işin içinde, geçmiş olsun. bugün, çift maaşla bile düğün masraflarını sıfırlamak için uzun yıllar gerekiyor.
  11. 36
    başkası için yapılandır. net.

    aile bireyleri, akrabalar, konu komşu için yapılır. bir kısmı nispet de içerir.

    o yüzden nikah kafi, düğün fuzuli diyorum.
  12. 37
    davetli olarak bulunmayı sevindiğim eğlenceli olaylar. ama nikah cırt abi.. en yakın arkadaşım evlenmiş olmasına rağmen hiç bir şey anlamadım.. hoş onun da kına gecesinde bir eğlence vardı da olmayınca olmuyor.. benden geçmiş de olabilir artık..
    işin sinir sitres kısmını yaşar mıyım allah biliyor şu an.. ama nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça şu an için fikirlerim..
  13. 38
    düğün günü gelmeden önce özel gününüze sevdiğiniz insanları davet etmek isteyebilirsiniz. davetiyenizin de özeli ve şık olması oldukça önemlidir. bknz: www.hayallerdukkani.com.tr/...
  14. 39
    Artık nefret derecesine geldiğim olay. Sürekli "oynamak zorundasın, abin evleniyor." Ve "oynamak zorundasın, ablan evleniyor." Gibi saçma sapan dayatmalara maruz kalıyorum ve oynayınca da 50-60 yaşında adamlar "sen oynama, sen bozuyorsun, sen otur" gibi şeyler söylüyor. Yaşına başına bakmadan kafalarından tutup tokuşturacağım hepsini vallahi. Yeter ulan bıktık amk yerinde.
  15. 40
    Az önce ablamınkini izledik. Bundan 7 yıl önce kameramla çekmiştim. Kendi tipimi falan inceledim. Bildiğin sivilceli, gamer bi ergenmişim lan. Arada göbek atanları falan da gördüm. Siz hiç teyzelerin birbiri ile göbek atışına, Şıkıdım Şıkıdım oynamasına denk geldiniz mi? Teyze göbeği diye bir şey var. İki yerkürenin çarpışması gibi amk ajsksk arada oluşan magnetik alanla dünyanın çekirdeği yerinden oynar, öyle bir göbek atış şekli yok.

    Bu kayıt bende hala duruyor, hemen hemen herkes değişmiş çünkü. İleride "bak sen geçmişte böyleydin hehehe" diye şantaj yapıcam :d
  16. 41
    en sevdiğim cin düğünüdür ehehe...
  17. 42
    bana göre saçma bir gelenek ancak birçok hanım gelinlik giyme hayaliyle büyüyor. bu yüzden düğün önemli.

    bana kalsa kaliforniya'da deniz gören bir tepede 15-20 kişiyle düğün yaparım ancak düğün kararı bana kalmaz, o kararı geline bırakırım. yani gelin nasıl isterse öyle yaparım. eğer kazara bir türkiyeliyle evlenirsem iğrenç müzikler çalan geleneksel türkiyeli düğününe razı olurum.
  18. 43
    Dünyanın en saçma şeyi. Ben evleniyorum diye neden tanımadığım insanlar evlenip göbek atıyor ulan. O insanlar göbek atacak diye de bir dünya masraf ediyoruz.
    • tanImadIgIn insanlar mI evleniyor:)))
  19. 44
    borç batağı , akrabalara hava atma etkinliğidir. Efendim bunu yapacağınıza alın eşinizi yanınıza. Atıyorum 10 bin tl mi. Üstüne biraz daha koyun gidin AVrupa turnelerine gidin. İstediğiniz bir ülkeyi görün. En kötü türkiye'yi gezin. 3-4 saat eğleneceksiniz diye bankalara borçlanmaya ne gerek var? Delirtmeyin babayı.
  20. 45
    Düğüm demektir aslen, iki karşı cinsin -evet karşı cinsin, homofobiğim evet- hayatlarını birleştirerek birbirine bağlaması olayı mahiyetinde yani. Da işte Fuzuli, boktan artık.

    Düğün istemeyen hatunlar özelden düşebilirler bu arada ehehe...
  21. 46
    Sahibi hariç davetlilere, misafirlere de gereksiz masraf. Erkekler için fazla bir şey yok neyse ki. Ama kadınlar için öyle mi? Ayakkabı, kıyafet, çanta, takı, kuaför, takılacak para veya altın vb. Daha saysam gider.

    Keşke bir de düğünle sıyrılabilsek... evlenen tabakhaneye bok yetiştirircesine çocuk yapıyor. Onun masraflarına hiç girmiyorum.
  22. 47
    Yapmayın, çok saçma. O paraya güzel teknolojik aletler, motorlu araçlar alınabilir. Biraz dans etmek ve gösteriş için böyle şeyler yapmayın. Evet, birileri "anaa bunlar düğün bile yapmadı bağhh" desin. Size ne, onlara ne amk?
    • Seni kaçıracaktım zaten düğün istemiyor olmana sevindim bebeyim.
      -piç
    • Lan, bi bilezik al bari...
    • Cevabı mesaj olarak atacağım.
    • youtu.be/...

      Sanırım anlaşıldım. giggle
  23. 48
    Evlenirken yapmayı istemediğimi ,ona verecegim parayla balayı ya da evimi dösemek istediğimi söyleyince cogunlukla hemcinslerm ve çevrem tarafndan kınanmama sebep olan gereksiz ve ortamı dedikodu kazanına ceviren aktivite
  24. 49
    Şu an okul bahçesi manzaralı balkonumdan izlediğimdir. Ahan verdi müziği orgcu efendi.
  25. 50
    3-6 saat için belkide 100 binlik olanacak bir durum.