kayıt

halkını ezen sözlük

  1. 1
    Yazarlarına gerekli huzur ortamını sağlayamayan yönetimle yazarlar arasında iletişim kopuklugu bulunan sözlüktür.çözüm tebdili kiyafet yapıp yazarlarla daha samimi diyalog kurabilecek bir ara yöneticidir.ara yönetici de bulunması gereken vasıflar;
    *bütün yazarlarla az çok muhabbeti olmalıdır.
    *sözlükte abi sıfatını hak etmiş kişiliği ile saygı gören biri olmalıdır.
    *sözlüğü sürekli denetim altında tutmalıdır.
    *sözlüğe has oluşumlar da ön plana çıkmalıdır.
    *belli bir ayirt edici özelliği olmamalidir.(solcu,fasist,feodal,ateist,muhafazakar vs)
    *yazarlarin sözlüğün gelistirilebilmesinde fikir sunabileceği bir baslik açıp bunların yapılabilir olanlarını yönetimle gerekirse didişerek yönetimi teşvik etmelidir.
    *son olarak diğer yazarlarin fikirlerini eklemeleri rica olunur.
  2. 2
    her ne kadar ayk diktatörlüğü olsa da kutup sözlük değildir. yani beni kimse ezmedi şu ana kadar. ayk feykim ondan olabilir.
  3. 3
    Ezilme söz konusu değildir. Ama altta yazanlar hoş şeylerdir.
  4. 4
    istisnasız bütün sözlüklerdir. az dur hele, şu an benim yönetici kimliğimi unutun yazar kimliğimle yazıyorum. sonra üzerinize alınıp beni zor duruma düşürüyorsunuz. sözlüklerin hiçbirinin resmi yönetim şekilleri olduğunu görmedim. kendi iç işleyişleri içinde de genel olarak demokrasi vaad etmiyorlar. neden belirtmeden uçurmalar vardır mesela, itü çok sık yapar bunu. uçurur nedenini belirtmez, çaylak yapar nedenini belirtmez ki benim bulduğum dönemde yönetim bu platform kendi içinde size demokrasi vaad etmiyor, isteyen gidebilir gibisinden açıklamalar yapıyordu. ekşi mesela uçurur neden belirtse de saçma sapan bir neden belirtir. herkesin yaptığı bir şeyi yapıp uçarsınız. kalkıp da ha bak böyleydi deme imkanınız da kalmaz yazar olarak. sözlükler, büyüklü-küçüklü her insanın her yazarın mutlu edilebileceği yerler değil. genel olarak bu tür sözlüklerde yönetim de kendi yöntemlerini kullanarak işin içinden çıkmaya çalışır her durumda da herkesi memnun edemez çünkü 100 yazar varsa 100 türlü insan var. bunu istiyorum diyorsa biri, öteki ben istemiyorum diyor. bu yüzden de sözlük yönetimleri de yazarların arasına karışmıyor nedeni apaçık ortada. yönetim tarzı katı olmalı ki gelen her türlü istekle muhatap olunmasın nitekim birinin isteği ötekinin istemediği olabiliyor ya şöyle oluyor, çok ufak şeylerden yazar kayıpları olabiliyor. 1 yazarın gitmesi kelebek etkisi yapıyor arkasından 10 yazar daha gidiyor. bulunduğum dönemlerde yine itü'de çok sık görmüştüm bunu zaten sözlük kültürümün bir çoğu itü'den gelir.
  5. 5
    (bkz: ekşi sözlük)