the lord of the rings
- 26eğer bir gün boksör olursam kendime alacağım nick.
- 27herkesin efsane olduğunu söylediği seri.
hayatım boyunca bir kez bile izlemedim ya da okumadım. şu an izlemeye başlıyorum. 4 saat izleyebilirim inş. - 28o değilde yüzüğü niye kartallardsdsdaa
- 29gözler yaşlı.
www.instagram.com/... - 31i.hizliresim.com/...
i.hizliresim.com/...
üzüldüm lan :/ - aşk-ı memnu'nun kitabı çıkmış :(
- :(( dizi tutunca tabi...
- 32bir iki gündür ortamlarda dizi haline geleceği söylenen tolkien efsanesi.
hiç bilemiyorum çocuklar, yani sağlam bi' bütçe ile gelmezse çok büyük rezillikler ortaya çıkabilir. - 33çekilmesinin pek ihtimal dahilinde olamayacağını düşündüğüm efsane seri.
şöyle ki, bu seri zaten film olarak çıtayı çok yükseltti. hemen hemen her oyuncu, karakteriyle bütünleşti. aynı oyuncular olursa ancak bu dizi çekilebilir. ancak aynı oyuncular da olmaz... hepsinin yaşlanması bir yana, hobbit için mesela gimly rolünü oynayan aktör ikna edilememiş. makyajının çok uzun sürdüğünü, kendi cildini çok rahatsız ettiğini ileri sürmüş ve hobbit'te oynamayı kabul etmemiş. mesela şimdi dizide gelip kimi gimly yapacaksın birader di mi?
bu basit örnekten sonra, bu projenin sadece kağıt üzerinde kalmasını temenni ettiğimi belirtmek istiyorum... - 34#1253923 no'lu entryde paylaştığım olay nihayete erdi ve amazon resmen bunu açıkladı.
kilit nokta ise şu yapılacak olan dizi serisi the lord of the rings ve the hobbit üçlemesinin tekrarı ya da yeniden çekimi şeklinde olmayacak, amazon yetkililerinin verdiği bilgiye göre Fellowship of the Ring'ten önceki dönemi anlatacak.
kim bilir belki bi' Silmarillion uyarlaması görürüz?
sonuç olarak got'un vedası yaklaşırken orta dünya arenasına dönmek her halükarda güzel olacak umarım güzel bir iş ortaya çıkar. - 35dizisini çok merak ettiğim efsane seri.
umarım batirmazsiniz... - 36dizi fikrine ısınamadım. lotr evreninde başka bir hikaye anlatılsın isterdim ama dizi evreninde savaş sahneleri hep yavan kalıyor. 2 3 dakikalık savaş sahnesi tatmin etmiyor. bütçeler de mecburen daha büyük bir prodüksiyona girilmeye imkan tanımıyor üstelik cgi ile ne kadar rezil bir iş çıkabildiğini de hobbit serisinde gördük.
orijinal üçlemeye dokunmasın diyelim, silmarillion'a girebilmesine imkan yok. silmarillion bir orta dünya külliyatı gibi. onun üstünkörü anlatılması çok büyük zarar verir evrene. hurin'in çocuklarını anlatamazlar, çünkü âli elfleri anlatılmamış olacak. onlar anlatılmadan da bu tarz yan hikayeler havada kalır.
muhtemelen annatar-celebrimbor dönemi anlatılır, güç yüzüklerinin yapımına giden süreçten bahsedilir gibi geliyor. bu da hikayeyi desteklemek için güzel olabilecek bir proje olur. çünkü fazla aksiyon yok bu süreçte. sonda 3 elf yüzüğünü almak için eregion'a saldıran annatar'ın o bölümünü şöyle 1 saate yayarak live-action bir şekilde çekeceklerse desteklerim.
öbür yandan noldor elflerini görmeyi çok isterdim beyaz perdede. ahh ulan ahh... gişe kaygısı taşımadan efsane bir orta dünya filmi yapılsa ne hoş olurdu. - 37Sadece filmlerini izlemiş kişilerce dahi efsaneleştirilirken , serinin tamamına hakim olanlar için adeta başlı başına yeni bir dünyadır.
(bkz: silmarillion)
(bkz: unfinished tales)
Kısacası buzdağının görünen kısmı sadece yüzüklerin efendisi gibi destansı bir seri bile. Fantastik edebiyatın babası Tolkien üstada sonsuz teşekkür etmemiz Lazım böylesi bir efsaneyi bize bıraktığı için. - 38PC için yeni beleş MMO oyunu duyurulan seri.
- 39tatil günümde açtım uzun (extended) versiyonunu baştan 885234. kez izliyorum.