kayıt

gurbetçi

  1. 1
    geçimini sağlamak için yabancı memleketlerde çalışmaya gitmiş ve belkide birkaç nesildir oralara yerleşmiş vatandaşlarımıza verilen genel isimdir.
    özellikle ikinci dünya savaşı sonrası avrupada oluşan işgücü açığını kapatmak için kendilerine ihtiyaç duyulmuş, seçilerek gittikleri ülkelerde büyük acılar ve uyumsuzluklar yaşamışlardır.
    çoğu almanyaya yerleşmiş almancı olarak çağırılır olmuşlardır.
  2. 2
    Sıçtıktan sonra duş alan kişiye denir.
  3. 3
    Ekmek parası veya farklı sebeblerden dolayi farkli ulkelerde yasam suren kisiler.
  4. 4
    şimdilerde yurda, tatil amaçlı dönmüşlerdir. alaman çukulatası beklerdik eskiden. heeyt ulan.
  5. 5
    imrendiğim topluluk.

    ulan ne güzel. bir kere kafadan bir dil sahibi oluyorsun. onun yanı sıra o ülkenin vatandaşı olma ihtimalin yüksek. para kazandığında, türkiye'ye döndüğünde 5 misli harcayabilirsin.

    nargile tayfadan olma yeter. orada sağlam bir iş de kurabilirsin.

    gurbetçi olmak vardı lan.
  6. 6
    #1450856 çar haklı. Özendiğimiz hayata bak aq full paraaaa.
  7. 7
    bugün avusturya'da yaşayan birisiyle tanışma fırsatı yakaladım. adamı görünce harbiden gurbetçi dersin yani. nasıl ki ronaldo nazario şu fani dünyaya golcü olmak için gelmiş bu abimiz de gurbetçi olmak için gelmiş dünyaya. avusturya vatandaşlığı yokmuş yaw dedim abim alsana, mavikart neyine yetmiyor burada amk. sadece oy kullanamıyorsun, kamu görevlisi olamıyorsun o kadar... geri kalan her hakta türk vatandaşısın.. yok mok dedi.

    neyse avusturya'dan falan bahsetti, endüstriyel mutfak işiyle uğraşıyormuş ce birçok kilise de onun müşterisiymiş. kilisede mutfak? ilginç, bilmiyordum dedim. biraz bahsetti. sonra hıristiyanların bir vakfından bahsetti, onlar destekliyormuş o kilisenin maddi ihtiyaçlarını falan. liyakat üzerine muhabbet ettik, "düşünsene" dedi, "bizim burada camiler bir hıristiyan'a bir iş yaptıracak..hepimiz karşı çıkarız" "ben de karşı çıkarım" dedi.

    adam yusuf güney çıktı aq.