26
bir şeylerin başına geçip de uzun şeyler yazmayalı çok zaman oldu. ayrıca bir şeyler anlatmayalı da. zaman öyle büyük aldatmaca ki, resmen kandırıyor bizi. dalga geçiyor. çok mu vakit geçmiş üzerinden yoksa acılarımız mı yavaşlatmış zamanı anlayamaz oldum artık. bi karar vermem gerek. günlerdir uykusuzum. yemek bile yiyemiyorum doğru dürüst. sıçtığımın kararı sanki ne boksa ya niye bu kadar umursuyorum onu da bilmiyorum. içtiğim sigaradan bile keyif almıyorum yemin ederim. sabah kahvaltısında içtiğim çaylar acı geliyor artık. dün 3saat odamı topladım. sanki temizleyince gidecek mi bu şeyler, evet gitmeyecek biliyorum ama. bir şeylerden kaçmak yoruyor artık.
kendi kendime sonunu düşünen kahraman olmaz demekten de yoruldum.
neyse en iyisi ben bi...
27
bugün gene ders çalışmadım. yeltendim, kalktım, kalem aldım elime ama cepteki telefon, masa üstündeki pc ilgimi çekti hep. kalei bıraktırdı elimden. bilgisayar oynadım hep. bilgisayarımı aldılar telefona geçtim laf dinlemezcesine. kardeşimle oynadım biraz. çok şeker bir şey amma. ye ye bitiremedim.
babamın her ders çalış tepkisine içimden sitemle karşılık verdim. dışımdan ise odama yürümek oldu. her şeye karşın annemin yaptığı pastayı yedim. kremşanti başlıkları da burdan geldi işte. saat 12.30 da uyandım 2 gibi yatarım artık.
sevgili kutup günlüğüm
28
çok boşladım bu ara kendimi, hiçbir şey, hiç kimse umrumda değil, bu aralar sadece kendimi düşünüyorum, mutlu olmak istiyorum ve içtiğim zamanlarda hep mutluyum içmediğim zamanlarda ne olacak bilmiyorum, korkuyorum ve o yüzden her akşam içiyorum.
arada gidip sözlüğe sallayım birilerine diyorum ama onu yapacak halim bile kalmıyor genelde kafam güzel entry giriyorum, gündüz öylesine baktığım sözlükte akşam yazarım dediğim başlıkları unutuyorum, eski kız arkadaşlarıma sözlüğe üye olun teklifinde bulunuyorum, ama kendi nickimi vermek istemiyorum onlara, o' nun hakkında yazdıklarımı okumalarını istemiyorum sanırım, o yüzden çok baskı yapamıyorum girin yazın diye, 3-4 kişiyi üye yaptım sözlüğe nicklerlini de biliyorum ama daha yazdıklarını görmedim.
bu bianca story' nin, dancing people are never wrong şarkısının jan blomqvist remixi ne güzel olmuş bu arada, günde 5-10 kere dinliyorum.
www.youtube.com/...
edit: imla.
29
sevgili kutup günlük,
kötü şeyler hep üst üste mi gelmek zorunda? karşındaki insan neden anlamak istemez seni, neden kendi bildiğini okur, neden çok geç olmadan bir şans vermez gerçekleri görmek için. çok sıkıntılı bir dönemdeyim. bazen çok üzülüyorum, bazen de diyorum boşver her şeyi, kimse benden daha değerli değil, insanlar kendi görmek istedikleri gibi görüyorlar bazı şeyleri. ya da bazen korkuyorlar karşısındaki insan beklentiye girmesin diye. benim öyle bir beklentim yok zaten. sonu yok bu işin ben de farkındayım ama kalmak, gitmek kadar zor olmamalı bence. arkada bıraktığın insan için hiç de kolay geçmiyor o acı. hele bi de senden bi tek kalmanı istemişse.
30
1 ay öncesine kadar iyiydim ben sanki. yapacak eğlenceli şeyler olurdu hep. yada yapmam gerekenlerden eğlenceli bir nokta bulup eğlenerek yapardım ve yaparken de yeni insanlarla tanışırdım. neşeliydim. somurtmazdım. kendi kendimi yormaya başladım; geç uyanmalar, geçmeyen baş ağrıları, zevk alamamak ve bunların sonucunda gelen isteksizlik... sonunda ise kendime olan kızgınlığımı başkalarından çıkartmak. iyi gelen bir adam vardı mesela. ali. onunla konuşmak bir çok şeye bedeldi. bazen iyi misin dediğinde gözünün içine bakardım anlardı hemen. konuşalım bir ara derdi ve eliyle omzumu tutardı. sadece bu hareketi bile güvende hissettirirdi. 1 aydır konuşmadım. bir sürü şey oldu sinir bozucu. aramadım bile.
niye kendime bunu yapıyorum bilmiyorum.
ama bir yerden başlamam gerekiyor. belki biraz daha az eve gelerek, belki biraz daha az internete girerek. bu şekilde 2 sene önceki gibi olacağım çünkü biliyorum. korkak, bedenine ve beynine yabancılaşmış, sıkıcı, ota boka ağlayan iğrenç biri olacağım. her seferinde sen bunları bunları yaşamışsın ama bak burdasın ve güçlüsün diyen herkes bir tekme daha atmaya başlayacak.
yeniden başlamak için bir adım buldum. aslında bulmuş sayılmam o hep oradaydı ben görmek istememiştim sadece.
ali'yi arayacağım. şu an tek mutlu, huzurlu ve umutlu hissettirebilecek o. sonra yine koşuşturmacalar başlayacak. eğleneceğim. mutlu olacağım. en azından şu an ki gibi amaçsız olmayacağım.
unutmadan, elimden geldiğince sözlüğe bakacağım, yazacağım.
ama ilk önce toparlanacağım.
bu kadar sık giremediğim için özleyeceğim bir kaç yazar olacak. özlemek iyidir işte, anlatacak şeyler çoğalacak. ayrıca o bir kaç yazar iyi ki var. özellikle aralarından deli gibi güvendiğim kişi. görüşürüz ^^
31
sevgili kutup sözlük,
bugün sözlüğe yeni katıldım. beğendim güzel sözlük olmuş. sürekli buradayım artık. ara sıra buraya yazarım şimdilik bu kadar yeter sevgilerle.
32
ulan günlük.
mercedesli bebeyi de kaçırdım ya, allah da beni bildiği gibi yapsın.
hayır alt tarafı adam gibi düzgünce konuşacaktım, tam bi kezoyum sanırım. neyse beni feysbuktan da silmiş zaten.
ağladım. :(((((((
33
sevgili kutup günlük,
huzurlu hissetmenin nasıl bir şey olduğunu tam anlamıyla öğrendim.
hiç geçmesin bu günler, hiç gitmesin.
bu gece hıdırellez gecesi. dileğim belli.
ve bu sefer dileğim gerçek olacak, biliyorum.
34
sevgili kutup....
sana msj la trip yazıp atmak istiyorum bugün.
neden bu kadar renksizsin bugün...
bak vazelin temasına geçtim sıkıntıdan...
lütfeeen kendine gel yoksa mürekkebim tükenecek.
35
sağ frame'in kıskanç adamlarla dolu... sol frame durunca durdu diye bir sürü laf eden adamlar var bünyende... ancak her kelimenin başlık olduğu frame'de sadece 5 sayfa başlık var kendi durumlarına bakmıyorlar bile... her yazar 40 kelime bulamaz mı orada?
sol frame 30 sayfa 7'ye böl... 4 sayfa günlük başlık var... sağ frame'e söyle aklını başına devşirsin kapatırlar...*
36
sağ frame de yazdığım her şey için senden özür diliyorum. ama tutamıyorum kendimi her ne kadar sola bağlı kalmaya çalışsam da beni sağ frame e çekmek için ellerinden geleni yapıyor bazı yazar arkadaşlar. üzülüyorum.
37
sevgili kutup günlük
hala yaşıyorum. artık daha iyiyim. evet uzun bir süreçten çıktım. kolay olmadı ama geçti.
yaşadığım her şey yenilgim olmuş. içimdeki kıskançlıktan ve kibirden kurtulmaya çalışmamışım. bazı şeyleri hak ettiğime inanıyordum. düşüncelerimden kurtulmak için kaçabilirdim ve ben de kendimi dinlemek için çocukluğuma gittim. tanıdık insanlara...
hava hala soğuk, eski bir sobanın arkasında ateşin çıkardığı sesle uyumak çok güzeldi. sabahları ekmek kokusuyla uyanmak ve eski bir bahçenin içinde çimlerin kokusu...
her zaman saklandığım kuytu köşe benim arkadaşım olmuş. yağmuru dinledim.
sonra sakinleştim...
38
sevgili kutup günlük
hani çok sevdiğim insanlar var ya. çok güvendiğim, benim için çok farklı anlamlar ifade eden, her zaman özel olan ve her zaman yanımda olan... (!)
işte hepsine kafam gitsin!!
39
sevgili kutup günlük
bu gün de hepsine kafam girsin!!!
41
sevgili kutup günlük
yeniden sana yazıyorum ya yuh bana!
oysa çok değer verdiğim insanlar var ve onlara vakit ayırmamak kötü. vaktim olabilir de olmayabilir de. istemiyor olabilirim ayrıca. istiyor da olabilirim. bilemedim...
söyleyememek kötü.
anca dedikodu yaparım.
birileri sorulduğu zaman bilmiyorum derim.
en iyisi çikolatalarımı alıp kitaplarıma gömülmek. aslında çekirdek te olabilir.
42
Sevgili kutup günlük
Unutulmamış.
Yüzümde hüzünden gölgeler varsa
O hüzün yüzündendir olsa olsa
Demiş.
Hem de özdemir asaf.
43
ben ne vakit günlük tutmaya başladıysam o şiir defterine dönüşmek zorunda kaldı,neden? kendimi anlatmayı sevmediğim için.
o yüzden yine şiir yazmak istiyorum mahsuru yoksa,yine de diğer yazarların içten derinden içini dökmesi yahut yaptığını anlatmasına bakarak kendimi sıkıyorum öncelikle,dün kangal köpeğim üzerime atladı beni görünce çok sevindiği için kaburgamı fena ezdi hayta,sonra mutlu olmak sevdiğin ve ailen yanında ve hayattaysa gerisi fasa fiso,
asla diğer günlüklere kötülük yapmaman ve insan gibi azılı nankör olmayıp hakiki insan olman dileğiyle,bu kadar yeter ben zaten sayfalara sığamadım ben hep uzun yazdım onlar bir satırlık yazıları bile bo..k gibi kısalttılar.neyse sen şiir defteri olacaksın eninde sonunda hazırlan.
insanlar
elinizi kalbinize uzak tutmayın
biraz açılsa ara, canavar eğilir ensenize
işler içine kendinden beter bir canavarı.
sonra sen yalan söyleyen
kandıran olur böbürlenir eğlenirsin, hak yersin.
o ateş en son senindir ey dost
sen yaktın sen yanacaksın derse sana zaman
zerre uzanma merhametin ellerine
çakallar için dans vakti geçti
ben bu zamanda can çekişen nafile güvenmeler görüyorum
o şarkıda dans edilmez ahmak
o şarkı senin gibiler dinlesin diye değil
lakin düşmüşsünüz bir kuyuya
dibe çekmediğiniz bir şey kalmadı.
-----
44
bugün ehliyet sınavına girdim ve kazanamadım... yok yok sorun kesinlikle bende değildi.. öptüm bay.
45
ah be günnükcüğüm seni severim bilirsin... bu zamana kadar duymamış olduğun bu gerçeği değiştirmiyor, hoş daha yeni tanıştık sayılır.. dün bir bugün iki.. ne manyaaam lan ben o zaman hemen de ilanı aşk ettim durup dururken.. bugün güzel bir gündü geçti gittii.. detaylarla kafanı şişirmek istemem.. öptüm bye.
46
kafama istediklerini yapsınlar kutup günlük.
lol'ı pcden sildiğim güne lanet olsun.
2 saat oldu hala inmedi. yakında sıkıntıdan öleceğim.
47
İlk günümde ki sıcak karşılaman için teşekkür ederim. Sağ ve sol frame olayları sözlüğü daha eğlenceli hale getirmiş. Grafiklerde güzel. Arkadaşların eline koluna sağlık. umarım sözlük ve yazarları burada güzel günler geçirir. Muhabbetin gönülden ve daimi olması dileğiyle iyi geceler.
48
artık daha özgürüm biliyor musun ? kabullenmenin verdiği güç bazen prangaları kırıveriyormuş. tsm çok güzel günlük. içinde yıllardır farklılıkları da olsa biriken onlarca aşk acısı barındıran eserler varya... hepsi bana yazılmış gibi. içimde yine de bir sıkıntı var be günlük. sanırım o da geçer. geçmesi lazım be günlük. neyse sağolasın kaçtım ben.
49
sevgili kutup günlük herkesin gözünün içine baka baka sigaramın mentolünü patlatıp tüttürüyorum. yapmacık aile bağlarının da amk. herkes laf takıştıracak zaman arıyor. zamanın da amk. ben coco star yerken bile mutluyken yazın da amk.
özet olarak amk.
50
yeni işe başladım müdür olma yolunda ilerliyorum.. evet üç günde buna karar verdim..
bu arada sanırım evlilikten hatta bu fikirden bile korkuyorum..
çok çalışmam lazım çok..
öptüm bye.
↑