kayıt

barış pınarı harekatı

  1. 15
    hükümetin yanlış suriye politikasının başımıza açtığı son beladır. öncelikle belirtmek isterim ki bu yazı zalim bizden diye destekler nitelikte olmayacak. elimiz mecbur falan değil.

    suriye'de iç karışıklıklar çıktıktan sonra ortaya çıkan sünniliğe kafayı takmış özgür suriye ordusu, sonradan da ülkeye girmiş ışid'e ülkemiz hükümetinin nasıl baktığını herkes biliyor. ışid'e kızgın gençler diyip özgür suriye ordulu teröristlerle beraber askerlerini omuz omuza savaştırdılar sonuçta. hala bilmiyorsanız da oha ne diyeyim. neyse türkiye'nin suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik bir garezi var sürecin başından beri. ülkenin bir lideri var seçilmiş, ordusu var kurulmuş, halkı var topraklarda yaşamış, sınırları var çizilmiş. bizim şu anki cumhurbaşkanımız belki de 6-7 yıldır bunların hiçbirisine saygı göstermeden suriye'nin iç bütünlüğüne ve toprak bütünlüğüne karşı örgütlenmiş bir örgüte destek verdi. dediğim gibi askerlerimiz şu an bu örgütle birlikte çatışıyorlar. ülkeden tırla giden silahların kime gittiğini herkes biliyor. bunu ortaya çıkan adam da hain ilan edildi ülkede. bunlara destek verilirken bölgenin kendi insanı olan kürtlerin üzerine nasıl saldırıldığı ve saldırılmaya devam edildiğini de görüyoruz. ülkenin liderine destek vererek olayları söndürmeye çalışmak yerine ülke liderini hala daha indirmek ister biçimde hareket ediyor ve karışıklığa sebep oluyorlar. üstelik de uluslararası alanda da yarağı yememize sebep oluyorlar. ölecek askerlere falan girmiyorum umarım ölen mölen olmaz ama ülke emniyet güçleri onların ölümle yüz yüze gelmelerine itiraz ettim diye beni alırlar içeri olay böyle.

    yani neyse savaş her zaman halka zarar getirir. bir dolu ülke kınama yayınlamış, fransa asker çıkartalım diyor yunanistan destek veriyor. amerika gitmiş oralardan yaptırım kararlarını parlementoya sunuyor. bu kez rusya da destek vermeyecek son açıklamadan anlaşıldığı üzere. elimizde bir tek kaldı macaristan, onların da salamını götümüze sokarız artık ekonomik krizin yeni levelında.

    sivil ölümlerine vs... girmiyorum. tabii ki orada sivil ölecek, bunun olmayacağını düşünmek en hafif tabirle hayalcilik olur. dağ başına attığın bomba hedefini belki bulur da bugün saat beşte trt haberde gördüğüm şehirdeki dumanların içinde ölen herkes militandı demek komik duruma düşürür bizi.

    üç dört bin lira maaşlarınız var. şu yapılan yanlışlar ve sevindiğiniz ölümler yüzünden bugün 2 günlük yiyecek alışverişiniz 100 liraya çıkarken yarın 200 liraya çıkacak. o zaman merminin fiyatını konuşuruz yine. bunun olmayacağını düşünüyorsanız da bundan iki sene önce o alışverişin 50 liraya yapıldığını aklınıza getirin, ben daha fazla konuşmayayım. ufacık finlandiya'nın silah satmıyoruz diye posta koyduğu bir dışa bağımlılıkta bizi süleyman soylu'nun gülümsemesi rahata erdirmeyecek.