kayıt

barış pınarı harekatı

  1. 1
    cumhurbaşkanı tarafından an itibariyle başladığını duyurulan operasyon. kara harekatı henüz başlamamış gibi gözüküyor.

    allah ordumuza güç ve kuvvet versin. az zayiatlı bir operasyon olur umarım.
  2. 2
    harekatın başlamasıyla Rasulayn bölgesinde Siviller şehri terk ediyor.

    Kürt devleti hayalleri yine başka baharlara kaldı :d.
  3. 3
    fırat'ın doğusunda olan rasulayn'ı türk jetleri(miz)nin bombalamasıyla başlamıştır.

    suriye'deki durumu güncel olarak takip edebildiğimiz syria.liveuamap.com... sitesine de erişemiyorum şu anda.

    ayrıca, kabilemizin reisi'nin de başladığını duyurduğu harekattır.

    sonumuz hayır olsun.
  4. 4
    türk jetleri belirlenen bölgeleri bombalıyor.

    kara harekatı henüz başlamadı.
  5. 5
    resmi olarak ilk fotoğrafı paylaşılan harekat.

    pbs.twimg.com/...
  6. 6
    (bkz: ekim 2019 tsk'nın suriye harekatı)

    başlıkları birleştirilebilirsiniz.
  7. 7
    neden yapıldığını anlamadığım harekat. yaklaşmaktan olan bir seçim yok halbuki.
    • Çok temiz yorum tatlı gül
  8. 8
    Türk'ün yumruğuyla şimdilik 109 kelle alınan harekattır, en son 109 görmüştüm umarım artmıştır.
    -- spoiler için tıkla --


    Ezin onları Türk'ün gücüyle ezin


    -- spoiler --
  9. 9
    ordumuza başarılar dilediğim harekat. umarım tüm askerlerimiz sağ salim yuvalarına dönerler.
  10. 10
    an itibariyle kara harekatı başlayan operasyon. askerler sınırı geçmiş.

    en az zayiat en büyük temennim.
  11. 11
    Kesinlikle gerekli bir operasyondu, ayrıca TSK için girip oraları temizlemenin çok zor olmadığını düşünüyorum, asıl zorluğu uluslararası siyasette kendimizi anlatma, Suriye'den çekilme ve temizlenen bölgelere ülkemizdeki Suriyelileri yerleştirme konularında yaşayacağız gibi geliyor bana.
  12. 12
    sivillerin ölmesi göze alınarak başlamış bir harekattır. haşmetli devletimiz için zaten sivil değil, teröristlerdir muhtemelen. 24 saat süre de verdi haşmetli devletimiz. Yani yabancı ülkeler siviller öldürülüyor deyince hemen triggerlanmayın. Biz, kelle koparan itlere kan yollamış devletiz. Biraz türk dünyanın anasını sikiyor diye gaza geleceğimize bunu kabul edebiliriz. Utanabiliriz.

    Tanım: ekonomimiz battı çünkü savaştaydık harekatı.
  13. 13
    Masa başında çözülecek bir güvenlik koridorunu, sınır ötesi operasyon ile çözmeye çalışıyoruz ilginç. Şu Esad ile görüşmemenin bedeli bize ne gibi ekonomik kayıplara ve Allah korusun şehit vermemize bile sebep olabilir.

    Diyelim operasyon bitti Türkiye geri çekildi ki ben çekileceğine inanmıyorum çünkü başından beri Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğüne göz koymuş durumda. Ülkemize yeni topraklar katmayı o olmasa bile oranın idaresini ele alacak ösoyu kullanacağını biliyoruz. Komşusunun toprağına göz diken ülke hiç bir zaman iflah olmaz diyorum ve iyi geceler diliyorum.
  14. 14
    Akp'nin en başından beri hatalı olan Suriye politikasının sonucu olarak yapılması elzem olan harekattır.
    Harekat öncesinde her vatandaş bunun yanlış olduğunu düşünebilir ve dile getirebilir. Fakat an itibariyle başlamış olan harekata muhalefet etmek cephedeki askerin moralini düşürür ve en basit tabirle bozgunculuktur.
    Subay profili eski günleri aratsa da türk ordusunun bu harekatı başarıyla neticelendireceğine eminim.
    Tanrı askerimize zeval vermesin.
  15. 15
    hükümetin yanlış suriye politikasının başımıza açtığı son beladır. öncelikle belirtmek isterim ki bu yazı zalim bizden diye destekler nitelikte olmayacak. elimiz mecbur falan değil.

    suriye'de iç karışıklıklar çıktıktan sonra ortaya çıkan sünniliğe kafayı takmış özgür suriye ordusu, sonradan da ülkeye girmiş ışid'e ülkemiz hükümetinin nasıl baktığını herkes biliyor. ışid'e kızgın gençler diyip özgür suriye ordulu teröristlerle beraber askerlerini omuz omuza savaştırdılar sonuçta. hala bilmiyorsanız da oha ne diyeyim. neyse türkiye'nin suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik bir garezi var sürecin başından beri. ülkenin bir lideri var seçilmiş, ordusu var kurulmuş, halkı var topraklarda yaşamış, sınırları var çizilmiş. bizim şu anki cumhurbaşkanımız belki de 6-7 yıldır bunların hiçbirisine saygı göstermeden suriye'nin iç bütünlüğüne ve toprak bütünlüğüne karşı örgütlenmiş bir örgüte destek verdi. dediğim gibi askerlerimiz şu an bu örgütle birlikte çatışıyorlar. ülkeden tırla giden silahların kime gittiğini herkes biliyor. bunu ortaya çıkan adam da hain ilan edildi ülkede. bunlara destek verilirken bölgenin kendi insanı olan kürtlerin üzerine nasıl saldırıldığı ve saldırılmaya devam edildiğini de görüyoruz. ülkenin liderine destek vererek olayları söndürmeye çalışmak yerine ülke liderini hala daha indirmek ister biçimde hareket ediyor ve karışıklığa sebep oluyorlar. üstelik de uluslararası alanda da yarağı yememize sebep oluyorlar. ölecek askerlere falan girmiyorum umarım ölen mölen olmaz ama ülke emniyet güçleri onların ölümle yüz yüze gelmelerine itiraz ettim diye beni alırlar içeri olay böyle.

    yani neyse savaş her zaman halka zarar getirir. bir dolu ülke kınama yayınlamış, fransa asker çıkartalım diyor yunanistan destek veriyor. amerika gitmiş oralardan yaptırım kararlarını parlementoya sunuyor. bu kez rusya da destek vermeyecek son açıklamadan anlaşıldığı üzere. elimizde bir tek kaldı macaristan, onların da salamını götümüze sokarız artık ekonomik krizin yeni levelında.

    sivil ölümlerine vs... girmiyorum. tabii ki orada sivil ölecek, bunun olmayacağını düşünmek en hafif tabirle hayalcilik olur. dağ başına attığın bomba hedefini belki bulur da bugün saat beşte trt haberde gördüğüm şehirdeki dumanların içinde ölen herkes militandı demek komik duruma düşürür bizi.

    üç dört bin lira maaşlarınız var. şu yapılan yanlışlar ve sevindiğiniz ölümler yüzünden bugün 2 günlük yiyecek alışverişiniz 100 liraya çıkarken yarın 200 liraya çıkacak. o zaman merminin fiyatını konuşuruz yine. bunun olmayacağını düşünüyorsanız da bundan iki sene önce o alışverişin 50 liraya yapıldığını aklınıza getirin, ben daha fazla konuşmayayım. ufacık finlandiya'nın silah satmıyoruz diye posta koyduğu bir dışa bağımlılıkta bizi süleyman soylu'nun gülümsemesi rahata erdirmeyecek.
  16. 16
    Pkk/pyd ve daeş daiş her ne sikimse onun unsurlarının götlerini alev alev yakacak ve yakmakta olan harekattır. Yine bütün akvam-ı beşer toplanmış çakallar gibi. Elbette hiçbir askerimizin burnu dahi kanamaz ümidindeyiz. Bu harekatın öncesi çok tartışılır ancak dolo'nun dediği gibi başladıktan sonra köstek olmak ahmaklık, eziklikten başka bir şey degil. Sizin derdiniz türk askerinin canı değil, biliyoruz.
  17. 17
    vurun göklerden leşleri uçsun dediğim harekattır. yüce yaratan askerimizi korusun, askerimizin yardımcısı olsun.

    celal şengör’ü pek sevmem ama doğru sözün hakkını vermek gerek; bu harekat ile o malum sözünü tekrar hatırlayalım:
    savaş çıkmadan önce savaş karşıtlığı yapmak mantıklıdır ama savaş çıktıktan sonra savaş karşıtlığı yapmak hainliktir. kimsenin türk askerinin moralini bozmaya hakkı yoktur.

    bu bir savaş değil çünkü savaş devletler arasında olur ama olsun sonuçta bu bir harekat.
  18. 18
    keşke olmasaydı ama artık başlamış, olmuşla ölmüşe çare yok, askerimiz hiç zarar görmeden döner umarım.

    olmasını istememe sebebim, dünya gözünde meram anlatma sıkıntımız. ben de istiyorum, vursunlar pkklı şerefsizleri, bir daha şehit haber duymayalım hiç. ama anasını sikeyim her ülke iç işimize karışıyor. engel olamıyorsun, olmaya kalkarsan ekonomini sikip atacak güce sahipler. amerika bişey diyor oradan rusya bağırıyor. her kafadan bir ses çıkıyor.

    sınırda ciddi güvenliğimiz neden yok onu henüz anlamadım. gayet güzel sınır güçlerimiz olsa, içerdeki teröristleri yavaş yavaş temizlesek. nasıl giriyor abi bu teröristler sınırdan içeri? nereden giriyor? amerikaya, almanyaya neden giremiyorlar. ne var bizim sınırımızda da buraya girebiliyor bu adamlar ben anlamıyorum. hiç içeri adam giremese, içeride tehdit oluşturma unsuru olmasa zaten sınır ötesi harekat yapmamıza da gerek kalmaz. kaçırdığım bir nokta mı var, cidden soruyorum.

    hazır girmişken bol vursunlar teröristleri. sürekli gir çık yapamıyoruz. eğer gerçekten sivil vuruyorlarsa(sanmıyorum ama) ona diyecek tek sözüm yapacağınız işi sikeyim olur.
  19. 19
    Yapılması zorunlu olan harekattır. Allah, Mehmetçiğimizi korusun, sağ-salim evine dönmesini nasip etsin.
  20. 20
    Uluslararası arena anarşik yapıdadır. Hiçbir ülke hangi kıstaslara göre hareket etmesi gerektiğini bilemez. Her ne kadar uluslararası hukuk diye bir kavram olsa da yine de güç merkezli bir sistem işler.

    Türkiye Ortadoğu'daki bölgesel güçlerden biridir bir diğeri ise İran. Türkiye elbette ki bölgeye yön vermek isteyecek ve her ülkenin dış politikası gibi vermek istediği yön kendi çıkarları doğrultusunda olacak. Ancak bu tarz kritik hamleler yapılırken en dikkat edilmesi gereken şey kamusal diplomasidir.

    İşte benim de en çekindiğim şey böyle bir hamle yapılırken kendimizi diğer ülkelere nasıl anlatacağımızı bilememizdir. Zira ak parti daha ülke içi algıyı kontrol etmekte dahi zorlanan bir parti. Hafızalarımızı tazelemek adına şöyle bir şey hatırlatmak istiyorum, 6-8 Ekim olayları. İşid kobani'yi ele geçirmeye çalışırken ülkemizim içi karışmıştı. Hdp Türkiye'den oradaki kürtlerin korunması için pyd'ye Türkiye'den koridor açmasını istemişti. E tabii Türkiye pyd'yi terör örgütü olarak gördüğü için bunu kabul etmedi biz bütün kobani halkını mülteci olarak kabul ettiğimiz halde uluslararası alanda ve ülke içinde sırf pyd ye bu yardımı yapmadığımız için pyd ve hdp tarafından işid'e gizliden destek veren ülke konumuna sokulmuştuk. Oysa ki hiçbir devletin yapmadığını yapmıştık.

    Bizim uğraştığımız adamlar böyle orospu çocuğu işte yardımı yapan biziz suçlu olan biziz. Ancak bunun en büyük sorumlusu pek tabii iletişim konusunda sınava girse eksi puan alacak olan akp'dir. Daha en başından Suriye'nin iç düzeninde karışıklık yaşamasının bizim aleyhimize olacağını tespit edememenin ya da buna göz yummanın badiresini yaşıyoruz. Hoş biz Suriye toprak bütünlüğünü savunsaydık bile bütün bunlar olacaktı yine ama daha haklı gerekçelerle müdahale edebilirdik.

    Bir diğer husus ise bu operasyondan önce gerekli kamusal ortamın tertip edilememiş olması. Cumhurbaşkanı'nın bugünkü avrupaya olan mülteci tehdidini çoğumuz duymuştur. Eğer ki Türkiye operasyondan önce ekonomik sebeplerle mültecileri artık tutamayacağını ilan edip sınır kapılarını açacağını duyursaydı bu operasyon için zemin daha rahat hazırlanırdı.

    Her neyse hatırlatmak da fayda var pyd'nin Amerika ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmesinin en büyük nedeni İşid karşısında yaklaşık 5 yıldır mücadele etmeleridir. O yüzden bu ülkeler tarafından terör örgütü değil birer gerilla olarak görülüyorlar bütün tantanayı bu yüzden çıkarıyorlar. Bu da dediğim gibi yine Türkiye'nin hatası.

    Uluslararası hukukta terörizm için yapılabilen herhangi bir tanım yok bu yüzden bu konu kim kime terör örgütü diyorsa ülkeden ülkeye değişiyor.

    Her neyse müdahaleye abd ve Rusya tarafından herhangi bir zorluk çıkmayacak gibi duruyor. Burada danışıklı bir dövüş olduğu kesin bunu nereden anlıyoruz? Bm'de harekata ortak tepki koyma teklifinin Rusya ve abd tarafından reddedilmesi.

    Operasyonun neleri kapsadığını anlamak için Rusya ve ABD'nin bölge üzerindeki çıkarlarına bakmak yeterli olur diye düşünüyorum.

    Bana kalırsa Türkiye ülke içindeki mültecileri yerleştirecek bir alan için bu iki ülkeyle anlaşmış durumda bedel olarak işid'i kontrol altında tutmayı kabul etmiş gözüküyoruz.

    Neyse Allah sonumuzu hayretsin.
  21. 21
    gelişmelerin iyice beynimi siktiği harekattır.

    sadece bugün olanlar bile bildiğin roller coaster gibi.

    - trump "girin ama haddinizi aşmazsanız yaptırım uygulamam" dedi.
    - aynı trump operasyona kesinlikle karşı olan abd maliye bakanlığı'na yaptırım yetkisini verdi.
    - trump "oradan askerlerimizi tamamen çektik" dedi.
    - rte "herkesi partimizin saflarında yer almaya davet ediyorum. millet ittifakı parçalanmalı" dedi.
    - bütün dünya saldırıyı kınadı ve bm harekata karşı ortak bildiri yayınlamak istedi.
    - rusya bu bildiriye mani oldu
    - türkiye, bölgedeki abd özel kuvvetler üssü yakınlarında bir tepeyi bombaladı.
    - abd az önce açıkça "valla acil savunma planlarınızı devreye sokmanıza sebep olacak şeyler yapmayın bence" gibi bi laf etti.
    - normalde pyd'nin kontrolünde olan işid hapishanesi bugün 'boşaldı'.

    kafam karıştı tabi benim.
    ama inceden "olm bak göte geliyoruz. ağır göte geliyoruz" hissi de ağır basıyo.
  22. 22
    En başından beri diyoruz diplomasi ile çözülebilecek şeyler için askerlerimiz şehit olmasın diye. Şimdi bu askeri başarı mi? Trump'ın dediği yere geldik yine.

    Şimdi bununla gaza gelenler fark etmeyecek mi hala nedeninin başka olduğunu???

    Daha anlatırım ama anlamak için görmek lazım önce. Görmeyene göz olamam.