kayıt

mutluluk

  1. 76
    Etrafında hala seni seven insanların, sana değer veren insanların, sırf aramadın diye trip atıp ardından çok özledim diyen insanların var olmasıdır.
    • bunlarla mutlu olmak işte basit. basit ama bunu yaşamak zor. zira belli bir süre sonra insan kaybetme ihtimalini düşünemeyeceğinden bu durum onda bir endişe yaratmaz, onu mutlu da etmez. biz sahip olamadığıza değil aslında ona olan arzuya aşığız. ancak bunun farkında değiliz.
    • Ben kaybetme korkusuyla yaşamayı bırakalı yıllar oldu. Artık kalanlarla yoluma devam ediyorum. Kalanların verdiği mutluluk, saf sevgi gidenlerin yokluğunu hissettirmiyor.
  2. 77
    tanımı olduğunu düşünmüyorum. nasıl elde edileceğini de bilmiyorum. hadi zorlayayım, benim için olsa olsa "kafamın rahat olması"dır... bu da biraz duygudan uzak bir tanımlama oluyor. sokayım. mutlu olmak zorunda değiliz ama arada bir olsak iyiydi.
  3. 78
    Mutlu olmak zorundayız çünkü kimse kimsenin mutluluğunu düşünmez. Külçe ile altına satılsa keşke.
    • "hep" deyü ekleyecektim de unutmuşum. bir ömür mutlulukla geçmez ya..arada bir mutsuz olmak lazım :d
    • Bence mutlu olmak lazım..
    • bence de colin richards kazım...
  4. 79
    ulaşıldığında kalıcı olması için ulaşıncaya kadar verdiğin eforun en az iki katını istemese iyi bir şey aslında.

    insandan insana göreceli olması acı eşiğinin insan üzerinde yadsınamaz yan etkilerinden birisi fakat herkes mutlu olunca aynı hormonlarla vals yapar.

  5. 80
    nazım “mutluluğun resmini çizebilir misin abidin?” diye sorar ve ekler “işin kolayına kaçmadan ama…” abidin dino arkadaşının sorusuna bir şiir ile cevap verir, mısralar boyu kendi mutluluğunu anlatır ve sonunda da “bu resmi yapmaya ne tuval yeter ne boya” der.
    • 81
      bazen kıçını da yırtsan elde edemezsin. bazen de saniyeler içinde ayağına gelir.

      #1023349
    • 82
      yegane amaç olarak düşünülmesi ve sürekli olması gerektiği yanılgısı insanı delirtebilir. dikkat!
    • 83
      "Ama en iyinin ne olduğunu kim söyleyebilir ki? Bu sebeple mutlu olma şansını yakaladığın her seferinde, ona tutunmalı ve diğer insanları kafana çok da fazla takmamalısın. Deneyimlerime dayanarak diyebilirim ki, insanın karşısına böyle bir şans, hayatı boyunca iki ya da üç defa çıkar ve eğer onları kaçırırsak hayatımızın geri kalanında bunun için pişmanlık duyarız." (İmkansızın Şarkısı)

      (bkz: haruki murakami)
    • 84
      genelde yaşanırken farkına varılmayan fakat üzerinden zaman geçtikten sonra geriye dönüp bakıldığı zaman "ne güzel günlermiş mutluymuşum o zamanlar" diye iç geçirilen garip duygu.

      mutluluk geçmişe dönüp bakıldığı zaman fark edilen bir duygudur. yaşarken asla bilemezsiniz.

      bilmem belki de bilebilirsiniz.
    • 85
      barışta değil, zaferdedir.
      lavey de böyle diyor, benden özendi ibne.
    • 86
      para, mutluluk getiremez. çünkü mutluluk, çocukluk arzularının tatmin edilmesidir; para da bu arzuların nesnesi değildir.
      *