kayıt

ekrem ceylan

  1. 1
    Ekrem Ceylan, 1979 yılında Erzurum'da dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarını İzmir'de geçiren Ekrem Ceylan, edebiyat öğretmeni olan babasının teşvikiyle sanat hayatına erken yaşta başlamıştır.

    Yatılı lise döneminde edebi eserler vermeye başlayan sanatçı, üniversite yıllarında Vuslat Şiir Grubu ile kendi eserlerini seslendirmiştir. Şiirlerini kendi özgün ezgileriyle seslendirmek arzusuyla içindeki bestekarı keşfetmiş ve şiirini notayla buluşturarak müzik eserleri üretmeye başlamıştır.

    2001 yılında 18 Mart Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra öğretmenliğe başlamış, Milli Eğitim bünyesinde birçok yöneticilik görevi icra etmiştir. Eğitim yönetimi alanında yüksek lisans derecesi bulunan Ekrem Ceylan'ın sanatında kitlesel acılar, yalnızlık, kader ve çocukluk önemli bir yere sahiptir.

    Mart 2024'te 13 şarkılık ilk albümü "52 Mavi-Girizgah"ı dinleyicilerin beğenisine sunmuştur. 52 Hertz Balinası’nın hikayesinden esinlenen sanatçı, eserlerini 52 mavinin şarkısına benzetmektedir. Toplumsal hassasiyeti neticesinde Filistinli çocuklar ve savaş mağduru tüm dünya çocukları için yayınladığı "Masumlar" single çalışmasıyla beğeni toplamıştır. Denizli'de yaşayan Ekrem Ceylan, evli ve bir çocuk babasıdır. Halen öğretmenlik yapmakta olan sanatçının 300'ün üzerinde bestesi bulunmaktadır.