kayıt

patlayan fişek fabrikasında isg uzm. tutuklanması

  1. 1
    İhmalin sahipten çok bunlara yüklenmesi hadisesidir. Sahip zaten kim hepimiz biliyoruz...
    • Aslında haklı değil mi? Yani sen mesela şirket sahibi olsan ve şirketin için bir isg uzmanı tutup ona maaş versen. Şirketin isg ile ilgili konularıyla ayriyetten kendin de uğraşır mısın ki? Ha isg uzmanı raporlamıştır ama aksiyon alması gereken kişiler ihmal etmiştir orası başka.
    • Patronu savunduğumdan değil ama bir iş yaparak para kazanıyorsan karşılığını vermen gerekiyor diye düşünüyorum. Elbette şirket sahibinin de dikkat etmesi gerekiyor ama günümüzde isg problemini çözmek için bir şirket sahibinin yapacağı en büyük iş, isg uzmanına daha fazla para vermek ne yazık ki. Yani ideal koşullarda söylediğin yanlış değil bence de ama hiçbir patron o kadar mikro seviyede ilgilenmez işlerle.
    • Bu adamın kısa zamanda 6 tane fabrikası patladi. Birinde ölen iscinin ailesine 1 milyon 800 bin liralik dava acıldi.. ihmallerin kaynağı hep işçiler olabilir mi? Ayrıca davada itirafçı olan bir kadın var eski çalışanı çok değil 2-3 ay önce çıkmış uyardik barut tozları her yerde içeride sigara içenler var diye işten çıkartmışlar kadını...
  2. 2
    iş güvenliği uzmanları piyasada resmen günah keçisi olarak çalışıyorlar. az bir maaşa bir iş güvenliği şirketine düşük maaşlarla girip gittikleri firmaların işverenleri tarafından altlarında çalıştırdıkları bir personel olarak görülüp hor görülüyorlar. işini tabii ki iyi yapmayanlar mevcuttur ama büyük çoğunluğu hiçbir ihmalleri olmadığı halde işverenlere yaptırım uygulayamadığı için böyle hazin olaylardan sonra iş verenlerin ve sorumluların günah keçisi oluyorlar.

    mevzu bahis uzmanı tanımam etmem ama tahminime göre yine bir günah keçisi vakasıyla karşı karşıyayız. isg. uzmanlarına sabırlar diliyorum.