kayıt

F1 brezilya gp 2019

  1. 1
    16-17 kasım'da koşulacak olan formula 1 2019 sezonunun 20. yarışı. yarış saati 20:10 olarak belirlenmiş.
  2. 2
    bu yarisla ilgili soyleyebilecegim tek bir sey var;

    anani siksin yahudiler, ey vettel.

    hadi iyi geceler.

    moreller bozuq.
  3. 3
    Hala vettelciyiz şükürler olsun.biz bu yola başımızı koyduk. Dünkü bebeler bizi bu yoldan döndüremez
  4. 4
    Almanya'dan sonra muhteşem bir yarışa ev sahipliği yapmış gp.

    Bottas'ın arızasına kadar her şey normal akıyordu. Leclerc çok çabuk tırmandı, güzel geçişler yaptı. bottas'a yaptığı savunma olağanüstüydü.

    Bottas'ın arızasından sonra her şey zincirleme şekilde gerçekleşti ve yarışa müthiş bir heyecan geldi.

    Albon bu yarışta podyumu sonuna kadar hak etmişti. Bana göre hamilton ile temasında %80 hamilton %20 albon hatalı. Hamilton çok iyimser bir atakla aracı boş gördüğü çizgiye attı resmen. Albon'un küçük hatası ise çok normal bir yarışçı refleksiyle açtığı kapıyı kapatmak için hamilton üzerine kırması oldu. Yine de podyuma çıkmayı fazlasıyla hak etti.

    Sainz'ın tek pitlik stratejisi, mükemmel geçişleri ve lastik saklaması ilerde büyük bir pilot olacağının işaretleri. Fernando alonso'nun bayrağını taşıyacak. Bu müthiş performansı da podyumla süslendi ancak hamilton'ı podyumdan indiremeyen fia önüne taş koydu. Büyük takımdan biri 20'den podyuma çıksa takdir edilirken orta sıra takımının böyle bir sonuç alması muazzam.

    Ferrari'ye ne desem boş. Takım hala kendi ayağına sıkmaya devam ediyor. Kazayı çok iyi incelemek lazım bence. Bu ufak temasta bir süspansiyon kırığı bir lastik patlamasında pilotlardan önce araç sorgulanmalı. Hatırlatırım ki amerika'da da bir süspansiyon arızasıyla vettel yarış dışı kaldı. İkilinin arasında sular iyice ısınıyor. Biri ferrari'nin yıllar boyu hayal kırıklığı olmuş pilot diğeri ise ferrari'nin geleceği olan pilot. Leclerc'in ilk virajdaki geçişi tertemiz hiçbir sıkıntı yok. Üçüncü virajı geçtiklerini ise vettel çok iyi bir çekiş yakalıyor (vettel'i umarsızca eleştirenlere söylüyorum napsın adam atak yapmayıp buyur devam et mi desin). Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok. Devamında vettel leclerc ile yan yana geliyor ve bir miktar öne geçiyor ve hala temas yaşanmadı. Buradaki eleştirilerden biri vettel niye kırdı üstüne bunun cevabı tek araç sığılacak bir boşluk var ve vettel düz ilerliyor. Tam temastan önceki anda da leclerc'in onboard görüntüsünde aracın fazla titreşimde kaldığı belli. Bu temasın suçlusu pilotlar bazında ise bana göre %51 vettel %49 leclerc hatalı. İkisi de birbirinden kaçınarak savunma-atak yapabilecek kabiliyette pilotlar birine suçu yüklemek diğerine haksızlık olur.

    Böyle ufak temasta bu denli hasar yarışın akışına da bırakılabilir bence ikisi de hırslı ve diğerine geçilmek istemiyor. Fakat bu temasta araçların böyle reaksiyonlar vermesi sorgulanması. Verstappen'den kaç defa agresif temaslı ataklar gördük çoğunda bir şey olmadı.

    Son olarak kötü red bull macerasından sonra toro rosso'da kendini yeniden bulan pierre gasly'nin hak ederek aldığı podyum f1 tarihine kazındı. F1'i neden sevdiğimizin kanıtı niteliğindeki sevincini de buraya bırakıyorum. Mükemmel gerçekten.

    twitter.com/...