kayıt

zamana ayak uyduramamak

  1. 1
    *

    Bu asrın dengi olmamaktır.

    Bir şeyler fazla hızlı gelişir veya çok yavaştır. Ya ileridesinizdir ya geride.
    Olması gereken elle tutulur bir öngörüyle anı yaşamaktır.
  2. 2
    (bkz: büsbütün dışındayım zamanın)

    Mevcut zamana ait hissetmemekten kaynaklanabilir.
  3. 3
    (bkz: nereye gidiyor bu zaman)

    zamana ayak uydurmak diye bir şey yok ki. her kültürün zamanı farklı. nerede yaşadığına bağlı olarak gelişir zamandaki konumun. gördüklerini, şahit olduklarını yaparsın.
  4. 4
    (bkz: Koy götüne rahvan gitsin)
    (bkz: Tutamıyorum zamanı)
  5. 5
    Şu gencecik yaşıma rağmen ileriye yönelik en büyük korkularımdan. Kaç yaşında olursa olsun zamandan kopmamalı insan. Sanki ölümün ilk ayağı gibi zamandan kopmak. Artık tutunamıyorsun ve kayıp gidiyor.

    Peki ne kastediliyor zamana ayak uydurmak derken? Gündemi takip etmek, teknolojik gelişmelerden haberdar olmak ve yaygın kullanılan dili en azından anlayabilmek Zamana ayak uydurmanın temel taşları benim için. Ya bu yetileri başarıyla sürdürebilirim ya da şehirden uzakta yaşarım herhalde. Zamanın bana göre aktığı bi yerde.
  6. 6
    www.exkutupsozluk.com/...
  7. 7
    zamanın yutacağı yıllar arasında kaybolmak demektir. zamana ayak uydurmak bu çağın en kolay ama bir o kadar zor gereksinimlerinden birisi. genel olarak bulunduğu muhit ya da bulunduğu ortamlar kendisini tatmin edemeyen insanlarda sık sık gözlemliyorum. bunun nedeni hakkında herhangi bir bilimsel çalışma var mıdır bilmiyorum lakin iq ve ortam ile ilişkilendirilebileceğini düşünüyorum.
  8. 8
    Zamanın gerisinde ya da ilerisinde olmaktan kaynaklanır ve her iki koşulda olmak da kötüdür. İmkanım olsa ben bu zamanda olmayı da tercih etmezdim tabii.
  9. 9
    zamanIn cok hIzlI gecmesinden, her seyin anlIk degismesinden dolayI olmakta. bence gayet dogal.
  10. 10
    Yaş, yaşanılan yer, sosyal konum gibi faktörler sebebiyle başa gelmesi muhtemel, haldir. Yaşlanmak gibi faktörler değiştirilemeyince bile bile lades gibi.