kayıt

broadchurch

  1. 1
    2013 yılında yayın hayatına başlayan ingiliz suç, gizem ve pek tabii dram dizisi.

    başrolünde the tenth doctor* olarak hatırlayacağımız david tennant var. yine doctor who geçmişi olan olivia colman diğer ana karakterimiz. doctor who'da rory williams olarak tanıdığımız arthur darvill'de kadroda. doctor who'nun modern serisinde kaçakçı ve tüccar solomon karakterine hayat veren, yine doctor who'nun nasıl ortaya çıktığını anlatan film an adventure in space and time'da rol alan usta oyuncu david bradley de var. peter de jersey de keza.

    özet geçecek olursak doctor who ve doctors dizilerinde boy göstermiş oyuncu kadrosu var.

    ilk sezonu 8 bölümden oluşmaktadır. ikinci sezonda isim değişikliğine gidecektir.
  2. 2
    muhteşem bir dizi.

    true detective'in gölgesinde kalmıştır. iddia ediyorum true detective'den daha iyi bir dizi. her ikisini de izlemiş ve dizi bilgime güvenen yazarlara tavsiyemdir.

    itv gibi sikko(!) bir kanalda yayınlanmış ve ingiliz yapımı olması nedeniyle sanırım pek tercih edilmemiş. true detective'de katilin ritüeli vardı ve kimliği bilinmemekteydi. neyse spoiler'dan devam edelim.


    -- spoiler --

    true detective'de katili ilerleyen bölümlerde görebildik lakin broadchurch'de durum tam tersi. katil hep aramızdaydı. gerçek katil bulunana kadar, gösterilen karakterlerin hepsinden şüphe duyuyorsun. kesin bu yapmıştır abi, diyebileceğiniz kanıtlar sunuyor detektifler, zanlı da onları haksız çıkarmamak için elinden geleni yapıyor. herkesin bir sırrı var.

    true detective'i izleyen kişiler broadchurch'ü izlediklerinde gerçeğe ulaşacaklardır. daha fazla spoylıra tutmak istemiyorum.

    -- spoiler --
  3. 3
    Polisiye dram dizisidir. Bir çok insanı kadrosuyla kendine çekmiştir. Ancak oyuncular o kadar başarılı ki tanıdık kimse olmasa bile izlenir. Ayrıca yerim o aksanları.
  4. 4
    işsizliğimin bana verdiği yetkiye dayanarak bir haftada 3 sezonunu izleyiverdiğim dizidir. geçtiğimiz günlerde bitirdim. uzun zamandır bu kadar akıcı bir seyir listesi çıkmamıştı karşıma. başrol karakterlerinin arasındaki zıtlığın zamanla yumuşaması ama asla kaybolmaması ve katil kim sorusunun sürekli farklı bir cevaba işaret etmesi diziyi muhteşem kılan yanlarıdır nazarımda.
  5. 5
    ilk sezonda çözülen dedektif/aile işlevinden sonra, sır dökme işine ve yeniden dedektifliğe dönmüştü dizi.
    ama yine de dizisiz kaldığım zamanda oturup izledim ve bitirdim.

    kendine çeken bir örgüsü var lakin, aham şaham bir dizi de değil.