kayıt

1 nisan 2016 rusya'nın bm'ye sunduğu türkiye işid bağlantisi raporu

  1. 13
    (bkz: şakadır şaka gerçek olsa duramazdık)
  2. 12
    Türkiye, Amerika ve diğer ülkeler olmadan bu işi yapamaz. Tüm Bm üyelerinin haberi olduğundan eminim. Rusyanın bile vardı. Aramız bozulunca ortaya çıkardılar hepsi bu. Zamanında Rusya uydu görüntüleri koyduğu zaman, tırlar açıkça silah taşıdığı halde, BM yalanlamıştı. gene aynısı olacaktır. Başta Amerika kabul etmeyecektir bunu.
  3. 11
    şaka yapmışlardır canım, biz ve ışid hayatta inanmam.

    (bkz: 1 nisan)
  4. 10
    Muhtemelen yalan haberdir. Öyle olsun istemeyiz . yaptilarsa öperiz .ben bugün cezayı bir rusa kesicem yeter artık .
  5. 9
    bu arada haberin doğru olmama ihtimali var, reuters, bbc gibi ajanslara ilgili haber düşmemiş.
  6. 8
    bu rapordan sonra türkiye'nin karşısında 2 senaryo var gibi görünüyo. ilki, türkiye'ye ambargo uygulanacak ve tabiri caizse bir deri bir kemik kalması sağlanacak, insanlar büyük sıkıntılar çekecek vesaire. bu iyi senaryo. ikinci senaryo, kan davalımız rusya bize vurmak istiyor ve onun yolunu yapıyor. bu senaryoları orta doğu devletlerinde çok kez gördük. umarım yanılırım.
  7. 7
    belgeler kanıtlarıyla birlikte sunulmuşsa ki aksi mümkün olamaz türkiye açısından ciddi ambargolar gelebilir. gerçi son 2 ayda ışid'e desteğin çekildiğine inanıyorum, özellikle de rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından. fakat türkiye kendisini aklayamazsa, bu hükümetin cezasını bu toplum çeker.

    bakmayın kuru sıkı atıp milliyetçilik yapanlara, hükümetimiz höööö... diyenlere. 10 dakika telefon çekmese söven bir toplumdan bahsediyoruz, gerçi önümüz yaz doğalgaz sorunu şimdilik görmezden gelinebilir. fakat ekonomik ambargolar bizi mahveder.

    daha önce de söylediğim gibi yabancı yatırım kaynaklı bir ekonomimiz var. para girişi durursa ekonomi alarm verir. hiç kimse güvenmesin o " müthiş " ekonomimize. zira recep tayyip erdoğan da amerika'daki ziyaretinde başta amerikalı olmak üzere bütün yabancı yatırımcılara " çok güvenli bir ülkeyiz, merak etmeyin, yatırım yapın " demiştir. bu konuşma bile durumun vahametini açıklar derecede...ihtimal vermiyorum fakat eğer yaptırımlar uygulanırsa suriye'liler için verilen o paralar da bir işe yaramaz. hatta vize muafiyeti yüzünden yoğun baskı altında olan almanya'nın işi yokuşa sürecek bir yol bulabileceğini dahi düşünebiliyorum.
  8. 6
    (bkz: şerefsizim aklıma geldiydi )
  9. 5
    malumun ilanıdır.
  10. 4
    eğer doğruysa ciddi yaptırımlara uğramamıza sebep olabilecek rapordur. bol keseden sallamıcam, ahkam kesmicem ama bm dünyanın en güçlü birliklerinden biri ve isis'in imajı belli. dolayısıyla isis'in palazlanmasına sebep olarak bilet bize kesilirse çok kötü günler bizi bekliyor. iran belki uçuk bir örnek olacak ama iran'a yapılan yaptırımlardan sonra iran'ın direnememesi çok yakın zamanda gördüğümüz bir şeydi.
  11. 3
    valla çok şey yazmak istiyorum ama üşeniyorum, biliyorum bir bok değişmeyecek, farklı olmayacak. ayrıca şaşırdık mı? hayır. sadece zaten bilinen bir gerçek belgelenmiş.
  12. 2
    içerisinde yemek tarifi, galatasaray daikin'in dinamo krasnodar'a yaptığı usulsuz hareketler, fenerbahçe'nin lokomotif moskova maçında dopingli oyuncu oynatması gibi yazıların bulunduğu belgelerdir.
  13. 1
    ülkenin fena yerlere gideceğini gösterecek rapordur. umarım doğru çıkar da sıçarız hep birlikte.

    tr.sputniknews.com/...

    Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, BM Güvenlik Konseyi'ne Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'in kontrolü altında bulunan bölgelere yasadışı yollardan silah ve mühimmat gönderdiğine ilişkin belgeler sundu.

    Güvenlik Konseyi'ne sunulan belgede, "Türkiye, IŞİD'in ana silah ve askeri teknoloji tedarikçisi durumunda. Bu amaç doğrultusunda yasadışı örgütleri kullanan Türkiye'de tüm bu organizasyonu idare eden Milli İstihbarat Teşkilatı. Sevkiyat, arabalarla ve insani yardım konvoylarıyla gerçekleştiriliyor" dendi.