kayıt

yabancı dizilerin tercih edilme nedenleri

  1. 2
    Uzun olmamaları. Böylece bok bok sahnelere lüzumsuz vakit ve para harcamadıklarından daha kaliteli çekimler izliyoruz. Bir de özgünlük var. İzletiyor..
  2. 3
    *

    genel olarak çoğu yabancı dizide normalde imkansız olan zengin oğlan fakir kız, sürekli çatışma halinde olan mafya grupları, sevgilisinin başına bir şey gelince kalbi sıkışan insan modelleri olmadığı için yabancı dizi tercih ediyorum.
  3. 4
    En fazla 1 saat sürmeleri ve benim için elbette dil gelişimi yararı sağlaması. Ha alt yazının bir insana ne kadar dil bilgisi katacağını dile getirmek istemem ama en azından kulak aşinalığı olur diyerek yine de izlenebilir.

    Ve tabii yabancı ülke kültürlerine ilişkin bilgi edinmek de hoş. Sanatsal açıdan dizilerde üstünlük bulmadığımdan sebeplerim dil ve kültür odaklı.
  4. 5
    Türkiye'de internet diziciliğine yakın zamanda başlanması sebebi ile çoğu dizinin sabit çerçevede rtük filtresi yemesi. Orijinal ve düşündürücü içerik yabancı kategorisinde daha ulaşılabilir durumda.
  5. 6
    Dizinin takip edilme oranı düşünce diziyu uzatmadan bitirmeleri. İçerik olarak güzel içerikler üretmeleri .
  6. 7
    Türkiye'nin dizi yapma konusunda aşırı başarısız olması, iyi olanları yayından kaldırmaları ve gereksiz uzun olmaları yüzündendir.