kayıt

defiance

  1. 28
    amerika birleşik devletleri'nin ohio eyaletine bağlı olan county.
  2. 27
    (bkz: paladin)
    (bkz: diablo)
  3. 26
    s02e13:
    i almost prayed

    -- spoiler --

    .beklenti düşük olunca insan seviniyor belki de... beklediğimden iyi bir sezon finali oldu. tommy'i öldürmeleri şaşırtıcı idi üstüne hayaldeki muhabbetler iyidi. nolan'ın fısıltısı da çok kıvamındaydı. pek güzel oldu o kısımlar. öyle çok uzatmadılar dünyayı kurtardılar. zaten yıkım görüntüleri çok kötüydü ama yine de adamlar büyük ölçeğe çıktı utanmadan hehe.

    .nolan'ın kızı için dünyaya kafa tutmasını da beğendim. amanda salağı iki dakika da sırtını döndü, artık rita da demiyoruz ya kendisine, üstüne gitti peşinden koşan adama vardı falan saçma oldu biraz ya nolan kapsüle girmiş kurtulmuş artık sezon arasını kapsülde değerlendirir. will (anladın işte) o sırada kaçtı kurtuldu mu? onu göremedik.

    .datak ailesi mahkumları ölüm mangasından kurtardı ve madenci ile birlikte kızlarını aramaya koyuldu. anne karakteri kızını ve damadını aldı kaçtı. ne mantığı varsa artık bunların olaylarının orada kaldı mesele. sonra buradan devam ederler herhalde.

    .kazuri dedikleri olayı önceki bölümde açıkladılar mı bilmiyorum ama yapay zeka meselesi olması iyi idi. anahtarın iki kişide paylaşılmış durumda olması ve böylece kontrolü kaybetmiş olması da iyidi. tek kişide olunca kontrolü ele geçiriyor ve dünyayı yok ediyor sevgili programımız, aslında niyeti güzel de bir hayli insanı telef edecek o biraz zor tabi. bu meselesi de halletmiş oldular. artık bir dahaki yaz sezonuna kim öle kim kala.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  4. 25
    s02e12:
    all things must pass

    -- spoiler --

    .sezon finaline iki bölümle girdik, yarısında kestim. bu iki bölüm olayını anlamıyorum zaten o kadar oturup dikkat verecek olsam film izlerim lan. neye kesilince de çok bir kayıp olmuyor gibi. şimdi irisa'nın dünyayı dağıttığı yerde bitirdiler bölümü diye tahmin ediyorum. yanlış olmasın ona göre uyarayım.

    .dağıtma görüntülerinin bir kısmı video oyunu gibiydi, hatta daha kötüydü. uzaydaki görüntüler fena değildi. o kadar parçalanmış ama hala içinde aktive edilmeyi bekleyen kısımlar duruyormuş demek. oturduğu yerden halletti bizim kız. kiriza mıdır nedir, irisa ile uyumlu, yapay zeka imiş kendisi ve votan teknolojisinin beyni konumunda imiş. dünyayı değiştirecek. seçtiği kişiler haricinde herkes ölecek. durum budur ve bu uygulamaya girdi.

    .bunu da sanctuary'nin will'i ile düzeltecekler çünkü başta gemide ikisi varmış. asla birlikte olamayız dediklerine göre birlikte olunca iptal olan bir olay söz konusu olmalı dedim. bakalım nasıl toparlayacaklar finale bilmiyorum ama zaten yıkılmış dünya daha da bir yıkıntı haline gelmiş oldu böylelikle.

    .mor dumanla mı öldürüyor insanları? modellemeler falan kötü görünüyordu ya neyse en azından geniş çekimlerden falan sakınmamışlar. bir avuç toprak ve taş ile örneklemeleri de fena değildi.

    .tommy öldü, bir kısmını geçmiş görüntülerine adadılar. ölmeyecek diye düşündüm ama önce yaradan bir sürü kan akıttı, baştan niye dağlamadı nolan? en azından baskı falan uygulamak? ne bileyim doğru düzgün bir şeyler yapsa sanki ölmezdi. boş yere öldü gibi oldu.

    .datak ailesinde kabak yine çalışanların başına patladı. amandayı etkilemek isteyen eleman kardeşinin ölümden bunlar suçlu diye kitledi falan derken çalışanlarının işbirliği yaptığı ortaya çıkınca onları temizleyiverdiler bizim çılgın ikili. öleceklerini düşünmemiştik zaten, gereksiz oldu.

    .madenci cephesinde ne oluyor hala anlamıyorum. anasına ne olduydu unuttum tekrar da bakmadım. hala onun üzerinden dramlı nameler yapıyorlar bize. allahtan çok uzatmıyorlar.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  5. 24
    s02e11:
    doll parts

    -- spoiler --

    .tommy'i öldürecekler midir? sonraki bölüme belli olacak. irisa meselesinde eşeğin kulağına suyu kaçırdılar. tamam nolan'a bulaşmıyor falan iyi güzel de zaten en başta bu işlere onu ölümden döndürmek için kalkışmadı mı? üstelik nasıl ölümden geri döndü? aynı teknoloji ise nolan neden kontrol edilmiyor gibi sorular insanın aklına takılıyor.

    .ayrıca tommy nasıl içinden attı o olayı? hepsi bunu yapabiliyorsa ilk uyanan neden tommy oldu tek iyi adam bu muymuş yani? irisa ilk öldürüyor sonra içine uzaylı cihazını aktarıyor ve canlanıyorlar. iyi güzel de o cihaz çıkınca geri ölmeleri gerekmez mi bu durumda? nasıl hemen iyileştiriyormuş? nasıl o kadar teknolojik olup insan dışında ölürmüş? bunlara da hiç değineceklerini sanmıyorum.

    .dünyayı kötü kullandınız o yüzden elegeçireceğim temasındalar. iyi güzel de biraz bayık bir tema üstelik bir şey de yapamayacakları bariz. sezon sonuna bu konu ile gelmek yine iyi ama ne bileyim pek beklentim kalmadı. ha dünyayı ele geçirirse irisa o zaman şaşırırım bak.

    .yan konuda salak sarışının evli koca mücadelesi ve sevgili hamile hatunumuzun onu öldürmesi vardı. gereksiz bir konu idi ve bölümün yarısı buna gitti. hamile hatunun hisleri kuvvetleniyormuş. hamileyken bile pataklıyor kızı derken olaylar da olaylar işte. stahma yine kurtardı günü, karı iktidar resmen. kocasından sonra çok değişti.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  6. 23
    s02e10:
    bottom of the world

    -- spoiler --

    .kötü bir bölümdü, madende mahsur kalan tiplerin muhabbet etmesine deli olurum. hatta dialog içinde de konuştukça ölüyoruz muhabbeti yapmaları da inanılmaz salakçadır. yine aynı şey oldu. amanda ile aşığı madende kaldı. iki saat muhabbet de muhabbet. tam öleceklerken de nolan kurtardı. başı sonu belli, muhabbeti boktan ve saçma bir bölüm olarak kayıtlara geçirdiler.

    .madem patlaması da bir bombalama eylemiymiş. madencinin salak çocuğu meselesi. daha önce de benzer salaklıklar çok olduydu. anası meselesi neydi bir türlü hatırlayamadım ama babasını tuzağa düşürmek için patlatmış. uzağa yollamak için... sonunda da emeline ulaştı ve babası onun yerine teslim oldu.

    .sonra anası geldi, kimse geleceğini bilmiyor muydu yani? hapisten çıkış vakti ise babası niye bilmiyor? pek saçma oldu yani bence. biliyor da yine de çocuğu için kendini feda ettiyse ne diyeyim helal olsun abiye. terminatör anasını gördüydük de unuttum bir hayli. bir şeyler olduyu falan filan işte. neyse çok da mühim değil.

    .asıl irisanın olay mühim, son kısımda ona geldiler ama fena çakma görüntüler oldu. dönüştürdüğü bazı insanları uyku moduna aldı. yer altında gemi var herhalde. güç kaynağını da yolladı. yavaştan ortalığı karıştıracak olmalılar. bakalım artık doğru düzgün yapabilseler bari.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  7. 22
    s02e09:
    painted from memory

    -- spoiler --

    .aslında dandik bölümlerini güzel toparlamış oldular ama yine de yan konu sonuçta yapacak bir şey yok. kenya'mız ölmüş. zaten ölmemesi garip olurdu. zehirlediyi kenya'yı. üstüne gömmüş kafatasına falan ulaştı. meğerse kendisini kopya etmiş bizim aşık d.c.'nin eski belediye başkanı.

    .amandayı etkilemek için yapıyormuş tüm bunları, adamın uğraştığı şeylere bak. başka derdi kalmamış tüm olay bunun için yapılmış. onun için bir tane indıcin mi ne diyorlar ondan tipi harcamışlar. 3 aylık ömrü kalmışmış, hafızası tam olmamışmış derken her şey ortaya çıktı. fena olmadı yani bu olaylar.

    .üstüne bu amaçla üretilen kenyayı kaçıran defiance halkından madencinin oğlu meselesi devreye girdi. kendisi amandaya şantaj yapacakmış? ama neden olduğunu anlayamadım sanki onunla mı ilgili meseleydi? ne istiyorlardı falan unuttum. neyse çok da mühim değil. geçti bitti bu mesele.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  8. 21
    s02e08:
    slouching towards bethlehem

    -- spoiler --

    .bu sezon beklediğimden daha akıcı ilerliyor. öyle pek bir konu olmasa da adamlar izletiyor. şimdi kenya meselesiyle geldiler. bölümün yarısında bu konu vardı. diğer yarısında birim irisa'nın halleri ve topladığı insanlar meselesi vardı. iki mesele de ilgi çekici oldu.

    .tabi adam kaçırma, şantaj meseleleri biraz karın ağrısı idi. amanda'nın tek başına mahkumu kaçırması son anda datak'ın vurması ama başını gizleyerek tekrar takasa gitmeleri ve hop vurdum, kaçtı muhabbetinden sonra kenya'nın arkadan çıkması falan pek olmadı tabi ama yine de kavuştuklarına sevindik.

    .son durumda kenya'yı stahma zehirlemiş miydi? önceki bölümler görüntüsünden biraz çağrışım yaptı ama başına ne geldiğini tam hatırlamıyorum. bu muhabbetler hep yan mesele tabi ama asıl olayda pek bir şey olmadı.

    .çünkü sadece bir yerde toplaştılar. irzu mudur nedir? irisa'nın tanrısı şimdi seçilmiş tipleri ormanda bir yere topladı. her şey buradan başlayacak dedi. bakalım ne planlıyorlarsa ağır gidiyor bu mesele.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  9. 20
    s02e07:
    if you could see her through my eyes

    -- spoiler --

    .bu kadar saçma meseleyi bile bir yere bağladılar ya ne desem bilemedim. son kısmı iyi oldu da crossdresser casti'si meselesi komikti. yok sonra evrimedir, hayatta kalmayadır, fethetmeyedir bağladılar. dinozorlar diyor, göktaşına hayranlık duyabilir diyor mealen. de dünyanın genelinde ne oldu bilmiyoruz bu bir, ikincisi bu nasıl fetih? karışmış gitmişler. birlikte yaşıyorlar.

    .üçüncüsü ise asıl irathi'miydi neydi onların yörüngede gemileri falan var herhalde. bizim irisa ve sanctuary dizisinin will karakteri uzay gemisinde bir şeyler yapmışlar. böyle telli melli bir şeyler içine giriyor, işgal planı böyle bir şey olmalı ama hikaye pek buralarda ilerlemiyor.

    .neymiş kornea'ları söküyormuş doktorun teki, datak'ların hizmetçisini öldürmüş ve bunlar da intikamını almış. bölümün büyük kısmı buna gitti. diğer kısımlar bağladılar ve olayları da çözerken irisa'nın durumunu nolan görmüş oldu. eh en azından ilerliyor da işte bebek adımları ile.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  10. 19
    s02e06:
    this woman's work

    -- spoiler --

    .fena değildi bölüm, genel hikayeye döndüler. yan hikayesinde aksiyon ve muhabbetler iyidi. aşk üçgeni meselesi uyuz biraz. onu da mecburen koyuyorlar herhalde. bölüm sonundaki uzaylı gibi makyaj zevki de nedir arkadaş? o kız niye öyle yaptı onu da hiç anlamadım.

    .irisa'nın halleri tommy oğlanı gördü ama bir şey yapmadı. uzaylı işgali gibi takıldığını falan da bilmiyor ama sırrını saklıyor gibi. olaylar değişebilir, bu mesele iş yapar aslında diğer olaylara da çok gerek yok ama böyle uzun çekecek gibi.

    .bölümün asıl konusu kadın erkek eşitliği meselesi idi. bayan tarr pek dişli çıktı, geleneklerini savunan adamın icabına baktı. bir kere kadın komplocu. her şeyi yapabilir ama datak ile yine birlikte takılacak gibiler. geçen de demiştim, o kadar uzaylı olmuşlar ilerlemişler ama hala kadın erkek meselesini aşamamışlar. demek bu medeniyetle ilgili değil hehe.

    .üstelik taş koyma meselesi, taş atma, çarmış gibi yani bir sürü insani işkence metodu karışımı gibi olmuş. uzaylı da olsa insan insandır der gibi çok da fazla bir şey bulamamışlar. neyse efendim, bölüm sonundaki müzik de fena değildi.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  11. 18
    s02e05:
    put the damage on

    -- spoiler --

    .neymiş efendim, başkanımız amanda'nın hafızları için bir alet yerleştirmiş o da halisünasyona neden oluyormuş. herkes kendi kötü anılarını tekrar yaşayıp duruyor. yerleştirirken de kendilerine bulaştırmışlar falan filan.

    .tamamen gereksiz bir bölüm bu açından bakınca. bir şey olduğu yok, toplamda bir yere gittiği yok. hani uzaylılar? hani plan? hani çılgın bulaşma seansları?

    .datar elemanı da karısından özür diledi falan ama alakasız yere şimdi direniş falan başlatacak. kasabayı geri almak ile uğraşmasınlar diyordum ama bunu da yapacak gibiler. hikayeyi kötü bir yere doğru götürmeye başladılar.

    .banyo sahneleri de olmasa insan keyif alamayacak şu diziden yeminle hehe.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  12. 17
    s02e04:
    beasts of burden

    -- spoiler --

    .madenci abimizi de şutladılar gibi ama bellisi olmaz o işlerin. asıl alak'in olayı fena oldu. kadın karakterine vurgu enterasan. tabi o kadar gelişmiş medeniyet ama kadının yeri hala tartışma konusu falan diye insan sormak istiyor ya kime soracaksın? votanlardan tanıdık bulmak lazım.

    .sonunda ağzını burnunu kırıp kocasını kapı dışarı etmiş oldu. kim koruyacak hatunu bundan sonra? lider olunca diğerleri yanında değilsen ne işe yarar ve tabi prensipler nedir gibi sorular da sorabiliriz.

    .neyse bölümün yan konusu ki genel uzaylıya çevirme konuları falan hiç yok idi, kasabanın madencisi salak elemanın isyani işleri meselesi idi. o yüzden hayli sıkıcı idi. başkan ile sevgili rita da kafaları çekip muhabbet ettiler, başka bir şey olmadı işte.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  13. 16
    s02e03:
    the cord and the ax

    -- spoiler --

    .sondaki portishead şarkısı iyi idi de listeye alınacak kadar değil sanırım bilemedim. sevgili baba karakterimiz geri döndü, çabuk dönüş yaptılar. banyo sahnesine döndü ve anayı boğmaya kalktı. öldürmemiş olması tabi yine iyi bir şey. çok da büyütmesin takılsınlar artık birlikte.

    .doktor tipli hatun halletti hepsini, o mesele de irisa'nın meselesi ile bağlantılı idi. onu fena karıştırdılar ama bir nevi işgal gibi bir şey yapıyorlar anladığım kadarıyla. yeni belediye başkanı neyi tekrar etmek istiyor? sezon sonundaki hadiseyi mi? oralar pek anlaşılmadı.

    .irisa'nın olayı ilgi çekici imiş. işgalci bir gemiden kesitler gördük, öldükçe ya da kafayı yedikçe oradan görüntler geliyor idi. en son kafasına sıktı ve biraz olayları gördü. insanları dönüştüren bir nevi işgal başlamış. daha mı iyi? daha mı kötü? bu yabani tipler pek bir gelişmiş demek. daha sonra ortaya çıkacak artık. zamanla belli olur hepsi. işgal hikayesine çevirirler ise pek güzel olur. şimdiden söyleyeyim.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  14. 15
    s02e02:
    in my secret life

    -- spoiler --

    .evet tam korktuğum şekilde olabilecek en dandik haliyle devam ettirecekler gibi. nolan istemeye istemeye işine geri dönecek bölümlerin polisiye konusu olacak biraz da ayıp olmasın da genel meseleler yapacaklar ve öyle gidecek.

    .yine de genel dünyanın hali hakkında biraz sohbet ettiler, oralar fena değildi tabi. daha iyisi olmasını bekliyor insan ama olmuyor bir türlü yapacak bir şey yok artık izleyebildiğimiz kadar izleyeceğiz. nolan ile rita (hehe dexter üzüldü) sonunda yatağa girdi mi? bedeliye başkanı ıssız acun kaldı mı? şimdi yürek yırtılır, adam niye izleyip duruyor bu kadını?

    .irisa da zenciyi kaybetmiş onu gösterdiler. aşk meşk olmasa zaten dişimi kıracağım, derdini bir tek ona anlatacak idi o da gitti, kime ne anlatsın artık bu kız bilmiyorum. kasabada seri katle başlar babası da bunu takip eder al sana işte sezonluk konu. ayıp yahu.

    .hapishaneden kaçış planı milyon kez yapılmış bir şey ya bu sefer gargara yaptırmadılar allahtan. eleman hapishanede kalırsa iyi olacak orası, evladı da ilk katlini yaptı. en pis karakter ana karakteri oldu ki dizinin en iyi karakteri olacak bu gidişle.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  15. 14
    s02e01:
    the opposite of hallelujah

    -- spoiler --

    .olayları genişletip konuyu da değiştirecek gibiler. dünya cumhuriyetinin olaylara el atması iyi olmuş gibi bu bakımdan. irisa olayının kötücül olması da fena olmayacak gibi, bütün sezon bunu çözmeye çalışırlar ise pek güzel olur ama ilk sezon gibi tekil olayları çözmeye giderlerse o iş yine sıkıcı olur. yine puanı kadar kötü değil ama iyi bir dizi de değil diyorum.

    .datak mapusanelere düşmüş, bir el arıyor hehe. nasıl bir kafa ise yiyecek ekmek bulamadan azıyor insan demek. hapishane koşulları da fenaymış. devamlı bunları göstermezler herhalde. bir an önce kurtulur. yokluğunda bizim kadın işleri yürütecek gibi.

    .belediye başkanımız kız kardeşinin işine bakıyor hale gelmiş ama şimdi dünya cumhuriyetinin atadığı başkanın yardımcısı olacak, bu elemana biraz uyuz oldum ama rita'ya (karakterinin ismini unuttum şimdi) fena yanık durumdaymış. kız kardeşine ne olduydu unuttum onu da. bir sene ara, dizilere çok yeminle.

    .defiance'i geri alma muhabbetine girerlerse de herkesler eski yerine falan muhabbeti olursa o da hoş olmaz. konu ortada şu an daha iyi bir ikinci sezon bekliyorum.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  16. 13
    s01e12:

    -- spoiler --

    .defiance'de sezon finalini yaptı hayırlısı ile, ilk bölümlere göre fena bir final olmadı ama hani böyle uzaylı ortaya karışık bir dizi için de tam olarak beklentileri karşıladığını söyleyemem. yine de kendi çaplarında bir şeyler yapıyorlar işte. sahneler falan tabi haliyle dandik, abidik gubidik ama yapacak bir şey yok, belki fazla paraları yoktur ne bileyim.

    .amanda seçimi kaybetti, datak kazandı. dakkasında da dünya cumhuriyeti generalini öldürdü. adamın öfke kontrolüne ihtiyacı var, sıkıntılı bir tip. sonu ne olacak pek belli olmadı. sonraki sezon 2014'te görünüyor. çok da merak edecek halimiz yok tabi.

    .irisa'nın neden bu kadar özel olduğuna açıklama geldi, kendisi içinde iki adet anahtar var imiş. madenin dibinde pek güçlü bir gemiyi çalıştırmak içinmiş tüm bu muhabbetler. bölümün sonunda da nolan öldü ıssız acun kaldı derken, onun hayatı karşılığında gemiyi çalıştırdı bizim kız. kendisini feda etti mi? biraz öyle göründü ama onu da harcamazlar.

    .nolan düştüğü zaman ulan bu ölmez diyor zaten insan, yapım ile ilgili hep bunlar. adamların potansiyelleri belli işte yapacak bir şey yok. olduğu kadarı ile eğlenmeye bakmak lazım.

    .yine de özel müziklerdir, dillerdir, kültürlerdir bir hoşluk veriyor insana. ne kadar hayli saçmalamış olsalar da bunlara kötüdür diyemem. senaryosu çok zayıf hakkaten, görüntü kalitesi de allaha emanet işte. sonraki sezon gelirse izlenir, çok daha kötülerini izliyorum hehe.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  17. 12
    s01e11:

    -- spoiler --

    .sezon finali fena olmayacak gibi, devamı kesin olur mu onu da bilemiyorum ama sevgili irisa'mız anahtar role geldi bir anda. bir şeyleri olduğu belliydi ama içine bir şeyler yerleştirmişler. tam olarak ne işe yarıyor tüm bunlar nedir falan daha açıklanmadı ama doktoru sıkıştırıp açıklatmasını umuyorum. hala doktora gözü kapalı güveniyorlarsa da yuh artık diyorum.

    .üstelik şehirden ayrılmak falan muhabbetlerine geldir, datak ile amanda arasındaki seçim yarışı bizim nolan'ı vurdu. askerlik zamanlarındaki kirli çıkılar çıktı meydana falan, istifa etti gidiyor idi. o sırada doktor yeni keşfettiği durumu uygulamaya soktu.

    .efektler falan da iyidi hani, nasıl bir aygıt olduğuna da bağlı ama maşallah çiçek gibi açılıyor. üstelik çiçek gibi kızın beline yerleştirmişler hehe. sonunda psikopat irathient'lıyı gördük yine. göründü mü yoksa ormanda mı bekliyormuş? bilemedim ama işler oradan seçime oradan da doktora geçecek gibi. pat diye patlamasın tabi kızcağız...

    .castithan'lılardan da adam çıkmaz herhalde bir tanesi düzgün değil lan bunların. datak zaten psikopatın teki ama adamların kültürü buymuş. karısı da hafiften iyimiş gibi davranıyor idi ama gerçek yüzünü göstermiş oldu. hatta ipler onun elinde de kimsenin haberi yok tarzı bir durum.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  18. 11
    s01e10:

    s01e10:

    -- spoiler --

    .polisiye gibi başlatıp genel gizemler hakkında biraz daha bilgi verdiler. sırf polisiye olsa kötüydü de bu şekil güzel oldu. bizim eski belediye başkanı zaten indogene ırkına mensup imiş. kamufile etmişler insan görünümü ile... doktor baştan beri yanında imiş ama şimdi masum bir barmeni öldürünce işleri kontrol altına almak istemiş.

    .eski olay da bizim amanda ve kız kardeşini kapsayan bir eski koca cinayeti imiş. olaylar hiç alakasız bir şekilde eski belediye başkanına kadar gelmiş o da kasabada çok mühim bir şey var o yüzden böyle bir gizlilik içindeyiz diye mühim açıklamalar yaparaktan bu elemanı öldürmüşler.

    .başka bir olay varken böyle bir açıklama hoş oldu tabi ama ilk kısımda belediye başkanı ile eski belediye başkanı konuşur iken devamlılık hatası yaptılar. ayakta içkisini yudumluyor idi, hop anında kamera değişti masaya oturur oldu ve içkisini de masaya koymuş, konuşma akışına göre bir saniye bile geçmediydi halbusi.. yazık tabi böyle hatalar.

    .iyi yönü de canon'un hoş bir versiyonunu yapmış olmaları. düğün oldu olacak derken sonunda oldu. tören biraz garipti ama yine o kadar olur tabi. arattım çıkmadı ben de şuraya ~ www.youtube.com/... yükledim o kısmı. keşke şarkının tam versiyonu da olsaymış ya nasip bakalım.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  19. 10
    s01e09:

    -- spoiler --

    .eh işte idare eder bir bölüm yine, salgın meselesine girdik. tam ölecekler ilen datak müdahalesi ile kurtarılmış oldular. güzel laflar falan edildi tamam da ne bileyim neden büyükelçiyi öldürdü mesela? kendini kontrol edemediğini gördüğü için mi? saçma geldi bu bana, sanki adamın dizi ile anlaşması bitmiş de devreden çıkarmışlar gibi oldu.

    .salgında esas karakterlerden kimsenin ölmeyeceği de belliydi ama bir çoğu hastalandı. o da çok saçma oluyor madem götür bir iki tane ne bileyim. hem aşı varmış da almaları için yolculuk etmeleri gerekiyormuş da dünya cumhuriyeti gelmiş de falan filan. ohoo diyor insan...

    .bu yaşlı karı ile doktor eskiden birlikte takılıyorlar imiş. doktoru ilk iyi gösterdiler sonra şüphe şimdi esas kötü ile birlikte takılan bir tip haline geldi. dünyayı yok etmekten bahsediyorlar, zaten ahı gitmiş vahı kalmış ama yeni dünya yaratmak için yok edecekler imiş. büyük laflar edip de yine bölgesel bir bölüm ya da belki sezon finali çevirecekler ise o hoş olmaz. hayırlısı diyelim bakalım.

    .bir de belediye başkanı seçimleri ile geçecek baya bir bölüm anlaşılan datak aday oldu falan filan. bunlar da pek çekilir konular değil ya elden gelen başka bir şey yok.

    .ha bir de irathian mıdır nedir? onlara ayrımcılık mevzusu yaptılar, yine günlük siyasete varan gelişmeler. sonda da böyle yaptıkları için işler iyice karıştı falan filan. mesaj vermek istiyorlar herhalde bilemedim.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  20. 9
    s01e08:

    -- spoiler --

    .şu ana kadarki en iyi bölümüydü diyebilirim. stargate universe teğmen scott beyler var idi. kendisi bir zamanlar kahraman olarak kabul edilen dokuzlu astronottan biriymiş. dünyanın geçmişinde ne olduğuna eğilseler pek tatlı bir dizi olacak ya günlük meselelere harcıyorlar.

    .bu bölüm, meseleler açısından hafiften bilgiler içeriyordu tabi ama yeterli değil. ne olduğunu tam çözemiyoruz. herkesler birbirleri ile savaşmış gibi. üstüne dünyanın anasını ağlatmışlar radyasyon yüzünden uçaklar bile uçamıyor imiş. varsa bir gerçekliği pek ilginç bir bilgi bu da.

    .dünya cumhuriyeti olayı ve yerel yönetim tarzı defiance meselesi de garip aslında ama bunun üstüne bir de kaynak paylaşım kavgasına tutuşacak gibiler. meyırımızın başı dertte bu anlamda, eski yavuklusu uyardı güzelce ama kasabasını terk etmeyecek bizim hatun.

    .intihar meselesi de pek güzel idi, güzel oyunculuklar bile diyebiliriz hatta. sonunu da mutluya bağlamışlar ya o kadar olur. zaten hayatta olduğu bilinse bir sürü sıkıntıya neden olacak bir eleman. tabi uykusunda karısını boğmayacağı ne malum?

    .bölüm sonunda veba tarzı bir şeyler oldu. elemanın dokunduğu kişiler gibi geldi bana ama sonraki bölüm hastalıklar ile geçecek gibi, tam polisiye mevzusu olmasa da yine mikropların polisiyesi diyebiliriz buna da.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  21. 8
    s01e07:

    -- spoiler --

    .güzel bölümdü, en azından tek bölümlük bir polisiye yerine uzaydan şarapnel yağmuru yaptılar. üstelik kehanettir, nanittir derken ilgi çekici oldu. üstelik küçük kurt diyen abimizin öleceğini de hiç tahmin etmemiştik ama sonunda öldü, komada mı tutacaklar bilemedim ama ilkin ölüm töreninden kalktı, sonra da götürdüler.

    .yörüngede parçalanmış uzay gemileri ve atıkları arada şarapnel yağmuruna neden oluyor imiş. yağmuru fena çekmediler, patlama çatlamalar da fena değildi. elemanın kemerden düşüşü biraz uyduruk idi ama o kadar olur.

    .sevgili ninemizin olayına da pek giremedik, tek başına elemanın katilini arıyor. öyle güçlü bir tip gibi çizip de bunu yaptırmaları salakça oldu ama yapacak bir şey yok. pek bir beklentim kalmadı zaten bu dizide.

    .bir de nanit meselesinde zenci yaralanınca niye iyileşmedi, diğerleri niye ayağa kalkmadı bu eleman mı seçilmiş kişiydi diye sorulara cevap vermediler. sadece nasıl ölmedi? nasıl iyileşti gibi şeyleri nanitlere bağladılar ve bitti öylece.

    .sonuçta kurtarmak istiyormuş ama kurtarmak istiyorum yerine tanrımız ne isterse o dedi çılgın adam. tanrılarının adını unuttum bu arada, tanrısı affetsin.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  22. 7
    s01e06:

    -- spoiler --

    .hafiften içimi kıydı. yan konu meselelerine niye bu kadar bel bağlıyor bu diziler insan anlamıyor. genel konuyu çeşitlendirmek bu kadar mı zar arkadaş, bir tane alet var onun hakkında üç beş bir şey oluyor. ölen oğlanın kardeşi bir şeyler yapıyor falan filan bu yani. ötesi berisini açıkla biraz, dünya kadar konu çıkar. zaten dünyanın nasıl bir yer olduğuna girseler ya kasaba işleri ile uğraşacağımıza.

    .şimdi dünya işlerinden kilte imha silahı yapan bir tip vardı ama mesele bunun meselesinden daha çok peşindeki adam (ki kendisi nikitanın süper kötüsü) ile bizim esas adamın arkadaşlığı meselesi idi. bunların mazisi varmışmış da falanmış da filanmış.

    .bilemedim yani sırf buna bakıldığı zaman kötü, ama insan genel hikayesinde güzel bir şey olacak diye bekliyor. kasaba işleri de bundan daha iyi olabilir. bir de üstüne aşk hikayesi basmak zorundalar ya o fena oluyor. abartmazlar inşallah diyelim.

    .özel güçtür, özel teknolojidir ottur boktur bir şey görmek istiyoruz haliyle allahın bilim kurgu dizisinde, çok rica ediyorum.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  23. 6
    sever miyim diye başladığım sevemediğim diziler kervanına erken katılmış bilim kurgu dizisi.
  24. 5
    s01e05:

    -- spoiler --

    .bölümü beğendim, çerçeveyi genişlettiler bir kere. dünya cumhuriyeti olayına girer miyiz bilemedim ama güzel şeyler bunlar. bir tarafta yola çıktılar, tedarik için falan diyelim. bir de parayla tren falan mı yapacakları neyse işte. diğer tarafta da bizim kızın geçmişinden meseleler gördük yine.

    .seçilmiş kişi olması meselesi de başlı başına dizi konusu olabilir. bu iki konu gelecek vaad ediyor aslında ama yine bir bakıma günlük bölümler ile gidecek gibi duruyor ya da bir öyle bir böyle gidecek bilemedim.

    .şu haliyle bunları öğrendik, bu kadar... fazlasına geçemedik. dünya cumhuriyeti büyükelçisi işleri falan karışık zaten. tekrar başlarına bela olacak gibi bıraktılar. kızımız da tam olarak tamamlayamadı gücünü. birini kurban etmesi gerekiyor. tabi adam suçsuz değildi tam kurban sayılır mıydı bilmiyorum ama elini kana bulaması lazım. onu bekliyoruz bakalım.

    .son müzikler güzeldi, arada dışardan görüntüler fena değildi. böyle fazla modellemede hatalar yok idi. bundan iyisi can sağlığı diyelim. böyle gitseler yeterli bana.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  25. 4
    s01e04:

    -- spoiler --

    .imdb bölüm sayısı ile release bölüm sayısı farklı rakamlar imiş yeni fark ediyorum. ilk bölüm imdb iki parça halinde ama tek bölüm olarak yayınlandı. o yüzden karışıklık var gibi ya neyse artık. bölüm isminden anlaşılır herhalde...

    .son kısımları daha iyice idi bölümün, bir de aslında bu diziye kan ve can katacak iş dünyanın nasıl bu hale geldiğine geri dönüş yapmaları olabilir idi. tamam hikaye ondan sonra başlıyor ama her şeyin kökeni orada. bir sürü şey diyorlar arada onlar hakkında bilgi verici önemli bilgiler verseler bile ilgi çekici olur.

    .hatta şu madencinin ölen oğlunun madeninde buldukları şeyler bile bu şekil kullanılabilir, neyi tarif etmiş, buldukları şey ne? çizimler nedir? özel bir silah mı? özel bir türü kullanabilecek mekanizma mı? nedir yani? güzel hikaye çıkar ama sadece kasaba olayları sadece türler ve insanlar arası etkileşim bayar gibi.

    .bir öyle bir böyle yaptılar nasıl devam ettirecekler kestirmek güç, kasaba olayları şeklinde devam etmez inşallah diyelim.

    .bölümde uyuşturucu ticareti yapan bir tip (kendisi sanctuary'nin will'i idi) insanları ölümüne korkutup bu sıvılardan uyuşturucu üretiyor imiş. belediye başkanın kız kardeşi de hasbel kader kaçırılıyor ve bunu buluyorlar. tabi datak'ın desteği ile buluyorlar ve kendisi bir koltuk kazanıyor. makam sevdası ya da işte saygı sevdası artık neyse...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...