69
dünya üzerinde saygı duyulacak 3-4 kişiden birisidir.
bir devrimcidir.
benimsediği siyasi görüşten bağımsız olarak; özgür ruhu, savaşçı kişiliği, mücadeleyi özümsemiş yapısı ile çok özel bir adamdır.
"hayat korkakları affetmez" sözünü türetecek kadar korkmamayı özümsemiş özel bir adam.
Savcı: eI saIvador’da ne yapıyordun?
Che: tenimi bronzIaştırıyordum.
Savcı: peki binayı neden havaya uçurdun?
Che: güneşimi kapatıyordu.
cevabını verecek kadar da sistemi tiye alabilen bir adam...
saygıyla anıyorum.
doğum günü kutlu olsun
hasta siempre commandante !
-- spoiler --
edit:
iyi insan ya da korkusuz bir adalet savunucusu olmanın, görüşten bağımsız olduğunu öğretmiştir bana.
commandante, eğer sol (?) görüşe değil de sağ(?) görüşe yakın olsaydı, yine aynısını yapacaktı.
çünkü bu onun özüydü.
işte o öz'e saygı duyuyorum ben
-- spoiler --
68
hakkında birçok film yapılan, kitaplar yazılan efsanevi gerilla.
67
şöyle bir sözü vardı;
Aç insanIarın karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorIar. BunIarın neden aç oIduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorIar.
bu adamı özetleyen yegane sözlerden biridir. dünya kaç tane devrimci gördü ki ?
ayrıca o efsane fotoğrafının vektör çizimi t-shirtlere, aksesuarlara vs. o kadar çok bastırılmış ki, dünya'da ki siyasi liderler arasında bu yönden tekmiş.
che-volution (bkz: ç-evrim) diye de bir belgeseli bulunmakta. mutlaka izlenmeli.
66
'' Kaybettiğin tek savaş, uğrunda savaşmaktan vazgeçtiğindir. ''
'' Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile vicdanına hesap vermekten kurtulursun. ''
65
Biz çocuklara tecavüz etmediğimiz aksine onlara humanizm ve kml ideolojilerini öğrettiğimiz için eşkiya oluyoruz be kumandan.olsun kumandan emperyalizme kurşun sıkmaya devam devrime selam
64
Çantasında Mustafa Kemal'in nutuğunu taşıyan adam gibi adam, sevdiğimiz devrimci bir abimiz.
62
Nerede ezilen bir halk varsa benim milletim o halktır.huzur içinde uyu kumandan
61
adam sonunda yattığı yerden kalkacak diye çok korkuyorum.
bi salın artık adamları ya..
cidden.
56
Errnesto che guevarayi tanimak icin motorsiklet günleri filmini izlemenizi öneririm.
53
Yeni yetmelerin marksist-romantizmine malzeme olan, latin amerikalı bir devrimci. Ünlü fotoğrafı alberto korda tarafından çekilmiştir. Ernesto guevara de la serna. Che, ahbap demektir.
51
on yıllar öncesinden gerçekleri görebilen über insan!!!
www.milliyet.com.tr/...
50
i.imgur.com/...
comandante che ve eşarplı teyze.
arka planda yer alan bim ise betimleyici bir tarzda mekan bütünlüğünü sağlamakta.
49
(bkz: yamyam)
(bkz: yağmacı)
47
birxsozluk.com...
edit: link değişti.
45
Arjantinli Maceracı Serseri Ernesto Che Guevara Kimdir?
Öncelikle CHE'nin bir sözü ile konuya girelim. "EN büyük hayalim bir gün ölüm makinesine dönüşmektir"
Bizim topraklarımızda yaşayan sol ideolojileri benimsemiş insanlar genelde avel olur, kendi düşünceleri ile hiç alakası olmayan kişileri putlaştırır ve kendi çıkarlarına göre yoğururlar. Şimdi aşağıda gördüğünüz Arjantinli gavat da onlardan biridir. Barış, kardeşlik, hümanizm gibi düşüncelere devamlı karşı çıkmış birisidir Che Guevara. Kendisi Zencilerden ve Eşcinsellerden nefret ederdi. Zenciler için '' Zenciler tembel ve aklı kıtdır. Tüm paralarını alkol ve saçmalıklara harcarlar. Beyaz insanlar ise zeki ve çağdaşdır '' demiştir. Devrimin imajını zedeliyorlar diye eşcinselleri toplama kamplarına götürmüştür. Bizim Vatanımız da yaşayan, Türk olmayan değersiz canlılar bu adama tapıyor diye gerçeklerden uzaklaşacak değiliz. Yobazlığın gereği yok.
Serseri CHE her şeyden önce bir doktordur. Doktorken çok temiz kalpli bir adamdır. Öyle savaşla, cinayetle işi olmayan biridir. Lakin Arjantin'den Küba'ya maceracılık yapmaya gittiğinde kalbindeki kin ve nefret artmaya başlamıştır. Latin Amerika'nın her yerini dolaşmıştır. Buralarda halkın açlık ve sefaletle boğuştuğunu görmüştür. Bunun tek bir sorumlusu olarak ABD'yi suçlamıştır. CHE buradakilere yardım etmek istemiş ve daha sonra Castro ile tanışmıştır. Castro Küba'yı işgal etmek istiyordu. CHE'de hemen ona katıldı. Fakat planları umduğu gibi gitmedi ve hapishaneye girdiler. Bu vesile ile birbirlerini daha çok tanımaya başladılar. Artık CHE'nin bir davası vardı. Bir ülküsü vardı.
Hapsihaneden çıktıktan sonra CHE kendini eğitir. Castro'nun Küba'ya işgal etmek için oluşturduğu orduya katılır. Orduda sağlıkçıdır, fakat boynundan yaralanır ve sonrada savaşçı olmaya karar verir. Artık kan akıtmak istiyordu. Sürekli askerlerle vakit geçiriyor ve genç yaşta olmasına rağmen herkes onun dediklerini yapıyor, onun izinden gidiyordu. Kendini sevdirmişti.
Pek çok başarılı çarpışmaya imza atan CHE artık bir kahramandı. İnsanları sürekli savaşmaya tevşik ediyor, savaşın yararlılığından bahsediyordu. Aynı toprağını havasını soluyan fakat kendisine mukavemet ettiği için 14 bin sivil köylüyü bizzat gebertmiştir. Etrafındakiler hep bunu diyordu, "ABD tüm insanlığın düşmanıdır. Bu çakallara karşı ayakta kalmak için katliamdan başka çıkış yolu göremiyorum". Bunu dedikten sonra yakaladıkları bir ispiyoncuyu tek bir kurşunla gözünü kırpmadan öldürdü. Santa Clara'yı işgal ettikten sonra da 12 polisi kurşuna dizmiştir.
ABD'lilere karşı acayip bir kini vardı. Daha sonra Afrika'ya gitti. Oradaki zencileri örgütlemeye çalıştı, fakat bunu yaparken ister istemez ırkçı olmaya başladı. Çünkü bu zenciler ne savaşmayı biliyor ne de emirleri yerine getiriyordu. Hatta sürekli seks yapmaları, eğlenceye düşkünlükleri CHE gavatını adeta çileden çıkarmıştı. Daha sonra Afrika'dan siktirolup gitti.
CHE için esas hayal kırıklığı ise komünist Rusya'nın ABD ile anlaşma yapmasaydı. Böylece Küba'da bulunan Rus Füzeleri söküldü. CHE bu yüzden kendini paralıyor, bir sosyalist nasıl olurda başka bir sosyalist ülkenin zararına iş yapar, hani hepimiz kardeştik diye dövünüyor ve komünist bloktan nefret etmeye başlıyordu. Daha sonra ise Arjantin'e yol alan CHE, buradaki komünistlerin kendisini ispiyon etmesi sonucu ABD'liler tarafından öldürülür. Olayın özeti bu. Şimdi eşcinsel, tembel, 1 dolara fuhuş yapan uyuz Kübalıları görse CHE ilk başta onları gebertir sonra diğer ülkelerle savaşırdı.
CHE, Hitler gibi adamlar arasında bir fark yoktur. Hepsi savaşmak istemişlerdir. Savaşarak düzen kurmak istemişlerdir. Kendilerini davalarına adamışlardır. Gururlu adamlardır. Bu yüzden takdir edilebilirler, fakat bizim o kadar Türk kahramanlarımız, yok edici-istilacı Kağanlarımız, Mel'un paşalarımız varken Serseri CHE'nin ya da Alman çocuğu Hitler'in izinden gitmek ahmaklıktır, mankurtluktur.