kocaeli
- 32İsmini 1320 yılında İzmit civarını fetheden akça koca'dan almıştır.
- 31göç yolu üzerinde olması hasebiyle benim çok net hatırladığım son 35 yılda tr'nin bütün illerinden göç almış ve de içine edilmiş memleketim. maaelsef realite bu.
halen daha tek tük güzel ve nezih yerleri kalmış olsa da izmit tam bir keşmekeş olmuş halde. - 30doğduğum şehir, ayrıca kırım savaşından beri memlekletlerimden biri.
- 29Sahil kenarı olan bir şehirde nasıl taze olmayan midye satılır aklım almıyor. Balık ekmek konusunda da pek başarılı bir yere rastlamadım. Gezilecek pek fazla yeri de yok. Öyle dümdük sadece sahili olan bi yer.
(bkz: şehir önemli değil de içinde kuzenim kaldı ya ) - Uzun süreli gözlem yapmaya fırsatım olmadı hiç, bilgilendirici yorumunuz için teşekkür ederim. Yine de şehrin kendisi beni pek çekmiyor. Kobis bisikletleriyle bile saatlerce uğraşıp alamadık, oralı olmayan her şey dışlanmış gibi hissediyor biraz.
- Güzelim şehri emekli etmişler diyelim.
>
- 28doğup büyüyüp buralı olduğum şehir. merkez ile ilçeleri arasında milyon yıllar oynuyor medeniyet açısından.
şükür ki en medeni yerlerinden birinde doğdum, büyüdüm ve halen yaşıyorum.
şehir ekonomik açıdan istanbul'da geçinemeyenlerin ortak noktası. istanbulda karı koca toplam 7-8 bin lira maaş alan bir çift geçinemediği için kocaeli'ye geliyor ve gül gibi geçiniyor. 2 saat uzaklıkta daha ucuza hayat, daha kolay ulaşım ve birtakım olanaklara sahip oluyor.
sanayi açısından türkiye'nin %74'ünü karşılayan kocaeli, türkiye'nin en büyük 2 şirketine ev sahipliği yapmaktadır: tüpraş ve ford otosan. - değirmendere’de misin? medeni diyince aklıma nedense ilk burası geliyor
- evet, doğru cevap :)
- kesinlikle doğru tespit o halde :’)
- siz de mi?
- hayır değirmendere’de değilim maalesef... fakat sahili akşamları sekaparktan daha çok tercih ettiğim yer.
- 27ömrümün 2 yılını benden götüren, öğrencilik zamanımın en kötü yıllarını yaşatan şehir. neyse ki okulu bırakıp bu şehirden kurtuldum.
- 26ocak-şubat dönemindeki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 2,6 milyar dolar olurken, ülke ihracatındaki payı yüzde 10 olarak gerçekleşen sanayi kentimiz.
uzmanpara.milliyet.com.tr/... - 25asolardan tasolara evrilen şehir.
- 24(bkz: asla yaşanmaması gereken şehirler )
- 23eskiden çok güzel olan, giderek kötüleşen şehrimiz. halini gördükçe ve uğradıkça üzülüyorum.
- 22Kanserdir ve kaostur. Bir insanı ayak üstü silken başka bir il görmedim.
- Merkez tabi kardeşim. İlçeleri gayet güzel. Değirmendere favorim.
- Tamamdır kardeşim. Haberleşiriz .
- 21çöp.
tam bir anadolu insanı harmanı. eğlenmek için bile istanbul'a gidersin öyle diyeyim. insanları genel de karadenizlilerden oluşur. hatta cengiz topel'den allahın her günü sadece trabzon'a uçak kalkar. karadenizlilerin tekeline geçmiş bir yapısı var kısacası. onun dışında şehir çok çarpık. bundan meydana gelen depremin etkisinin olduğu söylenebilir fakat şehrin bir deprem daha kaldıracak gücü olmadığını düşünüyorum. şehrin bazı binaları baya eski. onun dışında bildiğin büyük şehir hüviyetinde. avm'ler, parklar filan ama sevmek için biraz zaman lazım. - 20Nüfus sıralamasında 10. Sırada olmasına karşın türkiye'nin en büyük 5. Ekonomisi durumundadır.
- 19İzmit merkezde sayısız kafe ve yemek mekanı bulabilirsiniz fakat katılabileceğiniz etkinlikler yok denecek kadar azdır. en fazla Süleyman Demirel'de * tiyatroya gidip, Sabancı'da * 'denk gelirse' birkaç güzel sanatçı dinleyebilirsiniz o kadar. Ha bir de hayal kahvesi de vardır efenim, orada da güzel sanatçılar ağırlanabiliyor.
Bunun dışında eğitim açısından ilerlemiş bir kenttir. *
Her kent gibi her ilçesi birbirini tabiiki tutmaz mesela bir Gölcük ve Başiskele arasında her açıdan dağlar kadar fark vardır. - 18merkezinden çok ilçeleri güzel olandır. merkezi de güzel ama gölcük'ün değirmendere sahili, kartepe'de kayak keyfi, kerpe'de denize girmenin keyfi... ayrıca iş imkanları çok üst düzeydedir. bu şehirde işsiz kalmak imkansız gibi.
ford otosan, honda, hyundai'nin araba fabrikaları var. hayat kimya(bingo,papia) ve dahası... - 17türkiye'nin en yaşanılası şehridir. iş imkanı konusunda bir numaradır. aynı zaman istanbul, ankara gibi önemli şehirlere de çok yakındır. her kesime hitap eder. kışın kartepe'ye çıkıp kayak yapabilir, yazın ise kerpe'de deniz,kum,güneş üçlemesinin tadını çıkartabilirsiniz. sokakta giydiğinize, yediğinize içtiğine kimse karışmaz. herkes kendi halindedir.
ulan mükemmel bir şehir be... - 16YARIN FETHETMEYE UĞRAYACAĞIM ŞEHİR. BU SİZİN İÇİN BİR ŞEREF. GEBZE VE ÇAYIROVA'DAKİ BACILARINIZI SAKLAYIN. ALFA GELİYOR.
- 15(bkz: Çomarland)
>
>
>
- Sözüm meclisten dışarı olmakla birlikte sorry for not sorry
- (:) (:)
- 14Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde halk otobüsünde cinsel organını çıkararak tacizde bulunduğu iddia edilen 34 yaşındaki A.E.A., otobüsteki kadınlar tarafından tekme tokat dövüldü.
Ülke zıvanadan çıktı yemin ediyorum. Kadınlar olarak yine iyi direniyoruz, elinize ayağınıza sağlık. - 13Cafe de la rue'de pugio ile zirve yapıyoruz. Shsnkms.
Müzesi küçük şehir. Tatmin olmadım. - 12Sakaryanın yanında olduğu için nefret ettiğim bir yer daha.
Sanayisi gelişmiştir ama bak. - 11Özlediğim şehir. Gitmek için bir bahanem yok malesef.
- 10oldukça izmir'i anımsatan şehir.
izmit---> izmir
- 9Biraz izmiri animsatan sehir.
Biraz ama abartmamak lazim.
Not: yine olmedim. - İzmir'e benzeten aklımı skim.
- 8genç nüfusun boyu 180+ olduğu il.
bu ne be amınakoyayım, kızları bile en aşağı 170+. kendinize gelin gençler, çocuksunuz siz. siktirin gidin 10-20 santim boy verin gelin.