kayıt

evlere gazete girmemesinin nedeni

  1. 1
    internetin bu kadar yaygınlaştığı bir dönemde gazetenin artık alınmıyor olmasıdır.

    çünkü insanlar internet üzerinden gazete haberlerini okumayı daha çok tercih ediyorlar.

    bu yüzden gazete pek satılmıyor artık.
  2. 2
    evlerin bir çoğuna gazete zaten girmezdi . hesap basit ve ortadır .gazete tirajlarını alırsın sadece ülkedeki berber ,kahvehane kuaför ,otel , cafe gibi işletmelere günlük 2 gazete aldıklarını düşünürsün geriye bir şey kalmadığını görürüz. baba eve gelir iken gazete getirme alışkanlığını kaybetmiştir olay budur.
  3. 3
    marketlerdir... zira gazete denen olay bir markete pek kar getiren bir ürün değildir... bir bisküvi 25 kuruş kar ettirebilirken gazete sadece 3-5 kuruş adet başına kar getirir, getirmez...

    eskiden bakkallar vardı ve bu bakkallar çok sayıda idi... birinin bakkal tercih etme nedenlerinden biri gazete idi... gazete için gelen müşteri ekmeğini, sigarasını, çocuğuna çikolatasını oradan alıyordu... ancak günümüzde marketler var... büyük marketler var ve onların tercih edilme nedenleri indirimleri ile kampanyalarıdır...

    kalan bakkalar da marketlerle yarışmak yerine eldeki müşteriden maksimum kazancı almak amacında... gazete hem gereksiz bir yatırım hem de iş fazlalığı demek... bunlarla uğraşmak, bunlara bütçe ayırmak mantıklı geliyor bakkal amcaya... ekmeğimi alır, çikolatamı, bisküvimi satarım diyor...

    benim eyyorlamam budur...
  4. 4
    yalan yanlış, taraflı yazmalarıdır. yalanın dolanın, tarafın kralı internette mevcutken neden bir de üstüne para verilsin ki.

    alınırsa bir tek bulmacası için alınır. henüz adam gibi çengel bulmaca sitesi yok. son kaleleri bulmaca.
  5. 5
    eve gazete girmemesinin bir nedeni de türk milletinin haberleri ana haber bültenlerinden takip ediyor olmasıdır. para vermeye gerek duymaz.
    köşe yazarıymış neymiş bilmez.
    ilgilenmez.
  6. 6
    Matbaanın geç gelmesidir.
  7. 7
    İnternet çağında olmamızdan ötürü olan sebeptir.Artık iki tıkta tüm haberleri okumaktayız.Son dakika haberlerini de internetten okuyoruz.Gazetelere artık pek ihtiyaç kalmamıştır.Gazete alanlar ise gazete okumaktan keyif alan insanlardan ya da internete sahip olamayan insanlardan ibarettir.
  8. 8
    gazetede eve alınacak birşeyin olmamasindan kaynakli durum. En nihayetinde gazeteciliğin haber ve yorum için değil manipülasyon için yapıldığı bir ülkeden bahsediyoruz. Takim tutar gibi gazetecilik. Uyelerinin hemen hepsi de gazeteci değil amigo. Ee ne yapacam eve alıp, tirnak kesmek için filan iyi oluyor aslinda.
  9. 9
    okuyan bi toplum olmadığımızdan 3-4 sigara parasınız bir ayda gazeteye vermek mantıksız olur. ne yapacaz gazeteyi götümüze mi sokacaz?
    gazeteyi piknikte mangal tutuşturmak için kullanan bi milletiz, o da 2-3 yıl öncesinin gazetesi olur genelde *
    tekellerde eskiden rakı sarılırdı.

    arkadaş o değil de memleketimin insanı ördeğe tavuğa halleniyo biz gazete diyoruz.
    televizyonda surata tükürmeler falan * *

    neyse kupona televizyon dönemi bitti, gazeteler nanay yavrum nanay
  10. 10
    eskiden;
    (bkz: gazete neydi gazete emekti))
  11. 11
    İletişim teknolojilerinin her geçtiğimiz gün gelişmesidir. Gazetecilik de basılıdan çok internet üzerinden yapılmaktadır.
  12. 12
    Google now gibi özellikten dolayı. Haberleri düzenleyip sunuyor zaten.
  13. 13
    internet haberciliğine geçilmesi.
  14. 14
    internetten veya oradan buradan alınan 2 cümle haberle yetinilmesidir.
    çünkü okumak için kimsenin vakti yok(!).
    twitterda x kişisinin 140 karakterlik özeti bile yeter.

    gazetenin manşet haberiyle, arka sayfa güzeline bakıp kapayanlar için alınmamasından daha doğal bir şey de olamaz zaten. internette, korkunç web sitesi tasarımlarının içinde bile okuduklarından fazlasını bulabilirler.

    (bkz: o ünlü kime rest çekti ) (bkz: demet akalının o hali görenleri şaşırttı ) (bkz: bu ünlüleri tanıyabilecek misiniz ) bak bak oralarda bir yerlerde işte...

    ayrıca gazeteleri gereksiz bulan insanların, hakkıyla gazete okuduklarını da düşünmüyorum. gazetedeki yazı dizileri, köşe yazıları, röportajlar, dosya haberleri internette olmayacak, olsa bile hepsini ulaşabilmek için daha fazla zaman kaybettirecek şeyler. tabii yine okumak, daha fazla bilgi almak isteyenler için. gerçi köşe yazısı olarak ayşe arman ve yılmaz özdil'den ileri gidilemediği için, onları da facebookta paylaşan birilerini buluruz zaten...

    * *
  15. 15
    girmesinde zaten.bugün ki gazetelere baktığımız da tarafsız bir gazete görmek imkansız. ama elinin altında internetin var gir oku sol,sağ,muhafazakar,solun solu,sağın sağı,milliyetçi,dinci hepsini oku kendi fikrinle harmanla al sana en doğru haber
  16. 16
    Camlar daha kirlenmemiştir.
  17. 17
    elbette internetin katkısı büyüktür de gazetelerde de okunacak hiçbir şeyin var olmaması da bunda büyük bir etmen. memlekette önüne bilgisayar alan herkes gazeteciyim ben der oldu. araştıran, sorgulayan ve eleştiren kısım sindirildi, hapislere gönderildi ya da iş yapamaz ya da okunmaz duruma getirildi. şimdi birbirinin aynını manşet yapan 10 gazete medyaya yön vermeye kalkışıyor. e haliyle kimse de gazete almayı düşünmüyor.

    eskiden bakkalar ekmeği gazeteye sarar, pilavlar gazete ile demlenirdi. bugün bunlar için bile gazete almayacak insanlar. o noktaya geldi.
  18. 18
    kapının kapalı olmasıdır. *
  19. 19
    tuvalet kağıdının artık kolayca ve hesaplıca ulaşılabilen bir halde olması. mevcut yazılı medyanın kapasitesini düşününce o gazetelerin okunacağını pek sanmıyorum.
  20. 20
    bize giriyor şahsen.

    akıllı telefonlar daha o kadar yaygınlaşmadı, belli bir yaştan sonraki nesil anlamıyor o işlerden. ama ileride gazete ortadan kalkabilir cidden. şimdi bu telefonlar hem pahalı hem bilen nesil az. on, en fazla yirmi sene sonra gazeteler az basılan sembolik şeylere dönüşebilir. haber sitelerinin ne eksiği var sonuçta?
  21. 21
    gazetenin her türlüsüne internet üzerinden kolayca ulaşabilmek.

    • Ohaaaa
  22. 22
    (bkz: yandaş medya )
  23. 23
    öncesinde zaman evine alanların şimdi yusuf yusuf olmasından o.
  24. 24
    Cep telefonu
  25. 25
    İnternetin yaygınlaşması sonucu ortadan kalkmıştır. Eskiden gazetelerin bulmaca eklerindeki ünlülere kaş bıyık çizerdik. Yeni nesil bu gereksiz eğlenceyi tatmadan büyüyor. İzel, çelik ve ercan üçlüsüne kaş bıyık çok iyi gidiyordu.