kayıt

cinsel taciz

  1. 1
    "cinsel saldırı" ve "sarkıntılık" ile karıştırılan suç.

    cinsel taciz,(tck m.105) bir kişinin mağdura yönelik cinsel saiklerle hareketlerde bulunmasıdır. burada failin, mağdura yönelik bir teması yoktur. misalen "yavrum", "fıstık" demesi veya failin cinsel organını göstermesi bu suça örnek verilebilir.

    cinsel saldırı(tck m. 102) ise, failin mağdura yönelik cinsel saiklerle temasta bulunmasıdır. "vücut dokunulmazlığının ihlali" şeklinde tanımlanmıştır. eğer fail, mağdura yönelik sair cisim veya organ sokarsa, suçun nitelikli hali oluşmuş olur. yani ceza ağırlaşır.

    sarkıntılık(tck m.102/1-2.cümle) ise failin, mağdura yönelik bu "temas"ının çok kısa süreli olmasıdır. bir anlığına okşaması gibi...

  2. 2
    (tck dilini bilmem de, çok da şey değil çünkü hayatın dili değil) bana göre; cinsel tatmin amacıyla bir kişiyi rahatsız edecek şekilde fiziksel temas etmek (veya aleni sarkıntılık sözleri söylemektir).
    böyle şeyleri kadın kadar erkekler de yaşıyorlar diye düşünüyorum çünkü kendi hayatımdan örnekler hatırlıyorum. tabi, bir tanesi aleni iken -ve yine 11-12 yaşındaki öküz biseksüel(?) yaşıtlarım tarafından yapıldığından- bir yere kadar ipimde değil. diğer tacizler yaşça büyükler tarafından yapılmış ama çok muğlak yani suçlasan ''naalaksı var yaav'' denilecek şeyler ama anca yıllar sonra ayıkıp. ''lan ben böyle bi şey de yaşadım. o taciz olmasın?'' diye düşününce %90 - %99 o olay bir cinsel tacizdir diyorum. tacizin böyle pislik bi muğlaklık yönü de var. hepsi de şimdi sorsan heteroseksüeldirler ha. götçü adam en azından kendini gizlemiyor, bunlar gizli ibne.
  3. 3
    (bkz: taciz vs tecavüz)
  4. 4
    16 yaşımdayken bir gün okuldan çıktım internetten tanıştığım biriyle buluşmak için kadıköye gittim rıhtımda indim otobüsten etrafa bakındım haldun taner in biraz ilerisinde bir park var bilen bilir küçük tam arkasında kalır oraya oturdum yanıma 60 yaşlarında bir adam geldi konuşmaya başladı benimle işte ne yapıyorsun okuyor musun falan derken bende yaşlıdır heralde canı falan sıkılmıştır dedim ardından sana bira ısmarlıyım dedi ben nasıl bir salaklıksa hala işin iyi tarafındayım olur falan dedim gittik aldık oturuyoruz yine oralarda bir yerde sonra bir baktım adam elini bacağımın üstüne koymuş hala uyanabilmiş değilim en sonunda elini yavaş yavaş cinsel organıma götürmeye başladı tam o anda ayıktım işi ne yapıcağımı bilemedim nasıl böyle bir şey yapar yaşlı başlı bir insan hala aklım almıyordu elini çekmeyince oradan arkadaş geldi gitmem gerek diyerek kalkmam bir oldu neyse ki daha kötüsü yaşanmadı keşke tepki verebilseymişim diyorum ama malesef keşke de kaldı o olaydan sonra bir daha yaşlı bir adamın yanına oturamaz oldum yaşlı insanları tersler oldum kaçar oldum kötü gözle bakmaya başladım hala atlatabilmiş değilim
    • Erkeğim buarada