kayıt

the red pill

  1. 1
    neandertal zekasindaki erkekler icin kadin tavlama tavsiyeleri. ıse yarayip yaramadigini bilmiyorum ancak ise yarasa bile sadece neandertaller uzerinde ise yarar. bir neandertalin bir insani tavlamasi imkansiz.
  2. 2
    mal turnusolu. bir erkegin ne kadar mal oldugunu anlamak icin bu hareket hakkinda ne dusundugunu sorabilisiniz. yaraticisi paul elam sunlari diyor:

    1. hapistekilerin cogu erkek.
    2. ıntihar edenlerin cogu erkek.
    3. ıs kazalarinda olenlerin cogu erkek.
    4. kotu islerde calisanlarin cogu erkek.

    su an 35 yasindayim. bu argumanlar o kadar komik ki, bu argumanlari 25 yil once bile curutebilirdim. uygun bir zamanda bu girdiyi tamamlarim.
  3. 3
    pseudosience argümanlarla ve evrimsel psikolojinin çarpıtılmasıyla beslenen kadın düşmanı düşünce.
  4. 4
    kadınların ve feminenleşmiş erkeklerin karşı olduğu ama dünyanın ihtiyacı olduğu hap. pseudosience science ile ayakta tutuluyor deniliyor ama evrimsel psikoloji ne zaman pseudosience bilimlerin içerisinde?

    söylediğimiz gibi; en çok ihtiyacı olanın en çok karşı çıktığı haptır.
    • Şimdi anlamadım neden kadınlar ve feminenleşmiş erkekler buna karşıymış???
    • Erkek haklarını savunduğu, erkeklerin kadınlardan daha çok ezildiğini savundukları için.
    • yoo yok öyle bi şey. red pillci kadınlar da var. siz konuyu çok yanlış anlamışsınız.
    • Her kesimden bahsetmiyoruz hocam, belli başlı kesim bu yüzden hoşlaşmıyor red pillcilerden. Ekşi’deki başlığa göz atabilirsin. :)
  5. 5
    (bkz: the matrix) filminden esinlenilmiş terim.

    kırmızı hap = acı gerçekler
    mavi hap = hayal dünyası

    morpheus neo'ya sorar mavi hap mı kırmızı hap mı? mavi hapı seçerse hiçbir şey olmamış gibi yatağında uyanacaktır ve neye inanmak istiyorsa ona inanmaya devam edip mutlu bir hayat sürecektir. kırmızı hapı seçerse hayal dünyasından kurtulup acı gerçeklerle yüzleşip kabul edecektir.

    kadın erkek ilişkileri içinde geçen red pill terimi ise iki cinsin birbirine söyledikleri yalanları temsil eder. örneğin: erkeğe seni arkadaş olarak görüyorum diyen kadının aslında erkeğin dış görünüşünü beğenmediğinden, çekici bulmadığından reddetmesi, arkadaş olarak görüyo olmasının tamamen kırıcı olmamak amacıyla söylenmiş bir yalan olduğunu iddia eder.
  6. 6
    omurgasını schopenhauer'le kaynatmış internet öğretisi. bilimsel bir genel geçerliliği bildiğim kadarı ile hala yok..
    skeptico ekşi'de bu konuda çeviriler yapıp kendi düşüncelerini de yazdığı ilk zamanlarda onunla konuşuyorduk. ilk zamanlar bir trend yakalamıştı kendince ve ciddi takipçisi vardı bunun. bana da başta haklılığı su götürmez geliyor idiyse de, süreçle oturmayan bir şeylerin varlığı kendini belli etti.

    gerçekten de insan ilişkileri pamuklara sarılacak naiflikte değil. ama red pill'in gösterdiği düzeyde de mekanikliğe, o düzeyde kesinlik/sivrilik sahibi değil. red pill ekseninde ortaya çıkarılan tespitlerin çoğu yüzeysel, çoğu kör göze parmak.

    haricen ilgilenen varsa yaklaşık 300 sayfalık pdf mevcut. paslayabilirim.
    • vay be skeptico mu bu işlere bakıyormuş :) ben de konu hakkında buna benzer şeyler yazmaya niyet etmiştim fakat üşendim. acaba geçmişte trp'i azılı bir şekilde savunanlar şimdi senin benim gibi bakabiliyorlar mıdır, onu merak ediyorum işte.
  7. 7
    biz kendisine güzel türkçe argosu ile tıraş diyoruz.
  8. 8
    hakkında detaylı bilgiye sahip olduğumu söyleyemem. ancak birçok hipotezinin temeli evrimsel psikolojiye dayanıyor yamulmuyorsam. evrimsel psikolojinin yaptığı çıkarımlar ise hala tartışılan bir konu. evrimsel psikoloji kültürü fazla küçümsemesiyle eleştiriliyor. insanlığın bu olduğu, kültür değişse bile bazı şeylerin değişmeyeceğini söylüyor evrimsel psikoloji. ancak şartlar ve kültür birçok şeyi değiştirebiliyor. "insanın yapısı böyle, milyorlarca yıl değişmez ve genlerimizde geçmişin izlerini taşıyoruz" deyip geçmekle maalesef olmuyor. öylesine değişmez ve katı yapımız yok.

    örneğin daha eşitlikçi ülkelerde kadın ve erkeğin eş seçimleri birbiriyle benzerlik göstermekte (klasik kadın güçlü bir erkek ister argümanından farklı olarak). yani toplumsal şartlar değiştikçe red pill'in şu an var olduğunu ve çok uzun süre var olmaya devam edeceğini söylediği birçok şey de değişecektir. değişsin de. hayat çekilmez öyle.
  9. 9
    birader bu hapı oral yoldan mı alıyoruz yoksa fitil olarak anal yoldan mı sokuyoruz bilmiyorum ama şu öğretiyi savunan erkeklerin genelde zengin olduğunu gördükçe deneyesim geliyor valla. neyse bundan sonra no women no cry no nude. belki en azından kredi kartını kapatırım.
  10. 10
    Red Pill öğretisi aslında erkeği sürekli bir gelişim içinde tutar. Kızların/kadınların aradığı erkek olursun. Bazı sitelerde yanlış anlatımlar mevcuttur. Onlara göre hareket ederseniz kadın düşmanına dönüşürsünüz. Anlatayım şimdi;
    1. Bu öğreti erkeği, kızlarla nasıl iletişim kuracağını, nasıl ilişki kuracağını öğretir.
    2. Erkek, hayatına giren bir kızı kesinlikle 1. Sıraya koymaz. Onun için hayatında 1. Sıra kariyer, güç, para, sağlıktır. (zaten bir kızı 1. Sıraya koyarsanız o sizi terk eder. İlgileneceksiniz ama denge siyasetini de unutmayacaksınız.)
    3. Erkek her zaman kendini geliştirmeye çalışır, durmaz bu yoldan, her zaman devam eder.
    4. Bu öğreti klişe tabiriyle erkeği alfaya dönüştürür. (evet ben de bu tabiri kullanmayı sevmiyorum.)
    5. Erkek, kimseye ihtiyaç duymaz.
    6. Doğallık ve dürüstlük temel prensiplerdir. (kızlar yalanı hisseder, anlar. Bu, doğalarında vardır.)
    Daha da çok yazılabilir. Kaynak olarak da Neil Strauss'un Oyun adlı kitabını okuyabilirsiniz, tavsiyemdir.
  11. 11
    girdide bahsettiğim pdf'i aktarıyorum, amme hizmeti.
    dosya.co/...