kayıt

bilim

  1. 19
    belirli bir alanda veya konuda deney ya da gözleme dayalı olarak birikimli ve sistematik bir şekilde bilgi üretme çabasıdır. bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bilimsel bilgi ve geçerliliği, kanıtlanmış nesnel ve evrensel niteliklere sahip olarak kabul edilir.
  2. 20
    ben bununla uğraşanlara kılım. çok merak ettiğim ama hayatım boyunca anlayamayacağım şeyleri anlıyor ahlaksızlar. onlar da bana kıl çünkü bambaşka şeyler deneyimleyip benim gibiler yüzünden kimseye anlatamıyorlar. adam iki yüz atomlu şeylerle oynuyor makinesi var elinin altında, baya o boyutta şeyleri kurcalıyor kafasına göre yapılandırıyor filan. sonra kafeye gidip burç harç konuşacak hali yoktur herhalde. kime anlatacak bir de bu deneyim ile kazandığı bakış açısını?

    biriyle buluşup dövüşsek çok rahatlarız.
  3. 21
    bu konuda çok fazla serzenişte bulunuyorum, hidayetimin yettiğince kendi çapımda önleyebildiklerimi önleyemeye çalışıyorum fakat bu bilim denilen şey malesef bizim ülkemizde yanlış tanınıyor.

    asıl mevzu aslında sadece anlaşılamamış olması biliyor musunuz ?

    Bizim toplumumuzda niyeyse insanlar bilimi, uygulamalı bilim ile karıştırıyor. yani uygulamalı bilimleri(mühendislik, finans) temel bilim ile karşılaştırma ve karıştırma eğilimi çok yoğun.

    bakın mesela, avrupaya gidin arkadaş grubunuza ben kimya veya fizik okuyorum diyin, verilen tepkiye şaşırırsınız. onların gözünde bir anda dahi bir insan algısı kazanırsınız.

    şimdi türkiye'ye gelin,

    arkadaş grubunuza ben fizik veya kimya okuyorum diyin. alacağınız tepki: "yazık lan kimin çocuğuysa..."," formasyonda alamıyorsunuz herhalde siz..." en iyi ihtimaller bunlar. ne alakaysa en fazla ulaşabileceğiniz yer öğretmenlik oluyor bir anda. lan ne öğretmenliği amk, öğretmenlik isteyen eğitim fakültesindeki öğretmenlik kısmını seçer. seçmeyen ayrı salaktır oraya hiç girmeyim şimdi.

    fakat bunun yerine mühendislik okuduğunuzu söylerseniz. siz potansiyel bir zengin oluyorsunuz. bizim ülkemizde. çünkü insanlarımız asıl bilimi mühendisler yapıyor zannediyor.

    bakın bu algı topluma o kadar işlemiş ki artık, bu temel bilim bölümleri gerçekten puanı başka yere tutmayan avereller ile doldu. bu sikik algı şakayı gerçeğe dönüştürdü.

    bilim bizim memleketimize 40 yıl kadar uzak şimdilik. umarım yakın zamanda değişir bu durum.