kayıt

sevgi

  1. 26
    herkesin dilinde. sadece bu kadar.

    geçen biriyle konuşuyorum. beni sevdiğini söyledi. yok ya ciddi ciddi "seni seviyorum" dedi telefonda. laf arasında da değil. belli bir hazırlık yaptı bunun için. yutkundum. birinin sizi sevdiğini söylemesi kötü olabilir mi? oluyor işte. çünkü biliyorsun ki yalan söylüyor, uyduruyor. 2 dakika aralıksız güldüm. kandırma üzerine kurulmuş bir sevgi politikası olabilir mi lan? her şeyi o kızcağıza yıkamam. her yerdeler. öyle gördü, makul olanı o biliyor ve öyle uyguluyor.

    insanlar anlaşılmıyor zannediyorlar sanırım. sevmediğinizi söyleyin lütfen lan. bıktırdınız.
  2. 27
    Yok edici bir gücü var. Var edici bir gücü de var. Gücü olan her şey gibi zalimleşme eğilimi de var. Var edici her şey gibi müşfikleşme eğilimi de...
  3. 28
    Hala kalbinde taşıyanları da bulabileceğiniz duygu.

    İnanmak çok zor evet, ama hala gerçek anlamda sevebilen/sevebilecek insanlar var. Belki ben çok pollyannayım, belki az sayıda var ama var.
  4. 29
    Bir tür ilizyon.

    Var olmayan bir şey. Karşılık beklenmeden yapılır.

    Şöyle ki, insan oğlu hayalperesttir, kafasında sevilecek bir prototip yaratmaya elverişlidir. Bu yarattığı prototipe çeşitli özellikler yükler, önce o daha realize edilmeden kendi içinde sevmeye başlar. Zamanla bu prototipi ete kemiğe büründürme çabasına girer, hayalinde tasarladığı ölümsüz sevgiliyi, hayalindeki zannettiği ölümlü deneğe tercih eder.

    Ve zamanla anlar ki bu o değil, insan üstü özellikler yüklediği deneğin, tasarladığıyla ilgisi yok. Hayal kırıklığına uğrar ve elindeki kusursuz prototipten de olur.
  5. 30
    En güzel isimlerden biri. Ve isimlerin insanlar üstünde bir etki bıraktığı kesin.
  6. 31
    Beklentiye girip karşınızdakini olduğundan farklı biri olarak hayal etmezseniz gayet de var olan duygudur. İnsanları yeterince tanımadan haklarında fikir edinmek de onlara duygu beslemek de mantıksız. Tanıyıp severseniz, ne yapıp neyi yapmayacağını az çok bilirsiniz zaten.

    Bir insanı tam olarak tanımak mümkün değil hiçbir zaman, elbette şaşırtacak ama tamahkar olup çok hayal kurmazsanız altından kalkılıyor. Ve sevgi gerçekten var.
  7. 32
    (bkz: sevgi neydi )
  8. 33
    Teyze ismi :d
  9. 34
    yanında promosyon olarak ''hoşgorü''yüde getiriyor sanırım..
  10. 35
    hiç sevmediğim birinin adı.
  11. 36
    Yararından çok zararını gördüğüm duygu, nefretin gözünü seveyim.
  12. 37
    sevgi aynı zamanda bir kendini sevem biçimidir. kendimizi sevdiğimiz bir resmin içinde hayal eder ve oraya yakışırız.
  13. 38
    gecenin kasvetine enine uzanmış halde, sorunlarımı boyuna düşünürken aklımda kaşıntı yapan; kutsal değer.
    ne kadar kendimi yeni sevgilere doğru yelken açarken bulsam da her zaman bir şeyin eksik kaldığını hissediyorum. kısacası olmuyor.
    bak nil burak'cım ne güzel demiş. biraz da ondan dinleyin.
    adamı çarpar benden demesi.
  14. 39
    aradığım, bulup sanıp bulamadığıımı anladığım, bulduğumda ise kaybettiğim duygu.
  15. 40
    Bir görl ismi.
  16. 41
    Birbirinizi ne kadar çok severseniz sevin saygı olmadıkça özgürlük olmadıkça o ilişki bi halt yürümez. Eninde sonunda yollarınızı ayırırsınız.
  17. 42
    karşılıksız olanı adamı üzer.
  18. 43
    Bir kadın ismi :)(:
  19. 44
    schopenhauer'e göre eksik olan yanlarımızı tamamlayan birisi sayesinde severiz. Yani aslında eksik yanlarımızı, tamamladığımız için severiz, takıntılarımızdır onlar esasında, kaygılarımızdır. Birisi gittiğinde de o yüzden takıntılı aşık oluruz, çünkü zaten eksiğizdir.
  20. 45
    youtu.be/...

    Kusura bakmayın biraz kusucam.

    Bu çok garip bir şey, aşk değil aşk anlık hevestir, Aşk libidodur. Bu daha farklı tırnağı kırılsa merak edersin. Değer verirsin, değer görmesen bile değer verirsin. Belki biraz kerizlik olabilir ama yine de kendinden çok değer vermektir sevgi. Ayrılacağını bilsen bile, üzüntüden gebersen bile giderken ona umarım mutlu olursun, umarım seni daha çok seven bir adamla karşılaşırsın gibi cümleler kurmaktır sevgi.

    Bilmiyorum 70'lerde yaşıyor gibi bir romantik hava oluşturmak istemiyorum ama biraz öyle bir şey bu. :)

    Bu arada bazen yanlış kişiye de verebilirsiniz bu şeyi aman içinizden azalmasın, yine de sevmek, değer vermek güzel şey... Tabi en çok annelerimizi seveceğiz. :)
  21. 46
    sevimli bir şeyler görmek bizi agresifleştirir, bu yüzden sevimli bulduğumuz şeyleri severken sıkmaya, ısırmaya çalışırız.
    • bu da bir bakış açısı. olabilir tabi (:
  22. 47
    bülent ortaçgil'in muhteşem bir şarkıyla anlattığı somut varlıktır. sevgi durumu sözlüklerde soyut varlık olarak geçse de, sevince ona ruh üflersin ve somut varlığa dönüşür. sevgili ortaçgil'de nasıl sevmişse artık, ne kadar güzel bir duyguyla bu şarkıyı yapmış bilmiyorum. ama o kadar yüksek bir sevgi durumu olmalı ki, ben ifade edecek cümle bulamıyorum.
    dante gibi ortasındayım ömrün, o kadar mutsuzum ki epeydir, intihar mı etsem, kalkıp bir çay mı demlesem diye gidip gidip geliyorum. tam bu sıkıcı ironilerle kendimi güldürmeye çalışırken, çok uzun zaman sonra radyo'da bu şarkı çıktı. ve dedim ki olum memosh, bir üçüncü yol daha belki vardır. yani olsa ne iyi olurdu.

    www.youtube.com/...
  23. 48
    Kimi güzelim deyər sevdiyinə, kimi özelim. Amma sevgi nə gözəllik istər, nə də xüsusiyyət. Sevgi, yalnız ürək istər.
  24. 49
    'Seni seven senin kurbanındır."

    (bkz: ezel)
  25. 50
    kadri kıymeti yeterince bilinmemiş, insanda dingin muhteşem duygular hissetiren muhteşem bir bülent ortaçgil şarkısıdır. tanrılar bir gün aşık ve mutluyken de dinlemeyi nasip etsin. evet bu kadar güzel bir şarkıyı aşık ve mutluyken hiç dinlemedim. hatta ben aşık ve mutluyken hiç şarkı dinlemiyor olduğumu son 3 senede nötr ve mutsuzken anladım. bir daha aşık ve mutluyken şarkılara ihanet etmeyeceğim. tabii bir de tekrar o ruh halinde olması kaldı da, şarkı dinleyip dinlememesini hesap ediyorum. ne geri zekalı bir ruh hali yaşadığımı da şimdi keşfettim. kusura bakmayın artık.
    benim çenem düşük, geyiğim pis ama şarkıya bir şans verin dinleyin. güzel şarkıdır.