kayıt

ayçiçeği tarlasındaki kozmonot

  1. 1
    Elim bir kazaya kurban gidip ayçiçeği tarlasına düşen bir yazarımız :(

    Geçmiş olsun...
  2. 2
    temsili
  3. 3
    tez zamanda kendini yurdunda bulsun yazarıdır.
  4. 4
    yeni yazarımız hoş gelmiş. tatlı dilekleri için de kendisine ayrıca teşekkür ederim. bileğine kuvvet.
  5. 5
    hoş gelmiş yeni yazar.
  6. 6
    herkes yeni sanıyor ancak kesinlikle 5. nesil olmayı kabul etmiyorum. teşekkürler.
  7. 7
    aklıma yuri gagarin'i getirmiş yazardır. hoş geldiniz!
  8. 8
    Lan maria puder'in de mi taklitçisi çıktı diyodum ben de. Sevişin sevişin gına geldi diyecektim ki maria puder'miş ya... aaa...
  9. 9
    kimse yokken bu hatun vardı bee

    sizsiniz yeni çekilin gidin şurdan piliss
    • agdhahd çığlıklarından öperim
  10. 10
    Silmesi gereken şeyler için Mendile ihtiyacı olan apla.
  11. 11
    Bu yazar " kimseyi ilgilendirmeyen durumdur, milletin bilmemnesinden size ne?, size mi soracaktı dediğim başlıktır. Xxx yapan kızdır size ne!!" Dışında cümle yazabiliyor mu çok merak ediyorum.

    Her başlıkta bir feministlik var. "Buram buram feminizme boğulduk kozmonotçum" diyorum kendisine. Ve kendisine rahatlaması için şu şarkıyı günde iki öğün dinlemesini tavsiye ediyor, reçete olarak yazıyorum.

    m.youtube.com/...
    • A1071 sen misin?
    • böyle durumlarda engelleme butonu var mesela. kullan arada.
    • ben yazdıklarını beğenmediğim yazarların nick altına bunca şey yazmıyorum ya bende mi sıkıntı var acep.
      stajyer hekim olaraktan ben de sana bi reçete yazayım bakalım.
      www.imgim.com/...
  12. 12
    bana sallanan sandalye al sana kasa kasa bira göndereyim.
    • anlaştık
  13. 13
    Her başlığa girmem ama girdiğim başlıklarda mutlaka girdisi bulunan yazar. Ayrıca bence gayet mantıklı düşünüp, yazıyor. Doğruları söylemek bu ülkede her zaman suçtu. Yine de siz doğruları söylemeye devam edin lütfen.
  14. 14
    (bkz: feminist geliyor kaçın)
    • kadından bu kadar korkma güzelim
    • kadını severim feministi sevmem tatlım.
    • sevgi ve korku farklı hisler zaten kiss
    • feministten korkmak mı? sen çok yanlış anlamışsın :)
    • kadından. feminizmin korkulacak çekinilecek kaçılcak bir yanı yok. valla bak.
  15. 15
    (bkz: kral)
  16. 16
    (bkz: Severek okuyoruz)
  17. 17
    seviyorum kendisini. adeta bir atarlı kız kardeş. bir insan ile siyasi düşüncelerinden dolayı ne dost ne de düşman olurum. ikisi bambaşka şeyler bana göre. birisi iyi insan veya kötü insandır. ben ona bakarım önce. ve bana göre atk iyi bir insan. sadece biraz farklı bir pencereden bakıyor bazı konularda bana göre.

    kısacası canımdır, ciğerimdir. kendisine dokunan karşısında beni bulur.
    • bayramda elini öpücem unutturma ^^
    • kiss harçlık veremeyeceğim ama. anlaşalım o konuda. sende varsa bana ateşle bir şeyler hatta.
    • hataya gelirsem künefe ısmarlarım smiley
    • söz mü? wink
    • söööz
  18. 18
    tacizci mendeburlar yüzünden kimyası bozulan, gereksiz bir gerginliğe kapıla yazar kardeşimizdir.

    modlar ümit kocasakalcılık oynayacağına malum tiplerin yularını kassa iyi olur.

  19. 19
    ulan bende diyorum bizim nankör nereye kayboldu.
  20. 20
    bugün de ateş eden girdilerdeki girdisini eksik etmeyen yazar. her gün muhakkak bir tane mevcut. var olasın.
  21. 21
    aynı anda günün hem en çok artılanan hem de günün en çok eksilenen girdisini yazabilecek tek yazar. kutluyorum.
  22. 22
    bana tripli sanırım.

    sıkıntılı bir sürecin ardından sözlüğe dönmemle mesajlar kısmımda bu nicki gördüm, önce tanımadım, eski mesajları okumadan direk kimsiniz diye bişey yazdım. sonra kim olduğunu anlayınca, hatırlayınca da, cevap vermedi. garip başa geleni bilse.
  23. 23
    feministçilik oynayan bir minik kardeşimiz. daha yolun başında. umarım erken anlar bunun gereksiz bir şey olduğunu. neyseee
    • sen o tatlış barnaklarınla bana nickaltı girmesene canım ya ^^
    • seni seviyorum kozmonot :)
    • karşılıklı :)
    • ooyyhhşş yerim yaa :))
    • yeme yeme midene oturur
  24. 24
    bir kutup sözlük yazarı. ''eş cinselliğe eleştiri getirince homofobik olmak'' olarak açtığım başlığı ve içeriği bir miktar yanlış anladığını düşünüyorum. yorumlarda seviyeyi koruyarak tartışmayı hayal etmiş olsam da, hayalimle kaldım ve yorumlardaki karakter sınırlaması çok canımı sıktı. sorun teşkil etmeyecekse, gene seviyeyi koruma düşüncesiyle birlikte kendisine burası aracılığıyla ulaşacağım;

    Şimdi, öncelikle eş cinselliğe eleştiri getirince homofobik olmak başlığını, hatalı olduğunu bilerek açtım, bu birazda gelecek tepkiyi ölçmek adına yaptığım bir hamleydi. Tahmin ettiğim kıvamda ve üslupta tepkiler geldi. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı söyleyemem yani. Başlıktan çok da bağımsız olmayarak, içerikte de eş cinsel, feminist insanların eleştirel düşünceye karşı büründüğü hali anlatmak, işaret etmek istedim, fakat feminist kelimesini kullanmadım. Zira eş cinsel kavramı üzerinden genel bir durum çıkartmaya çalıştım. Anlaşılacağını umut ettim. hülasa detaylandırmak zorunda kaldım sonradan. Öncelikle içerik olarak ‘’eş cinselliğe eleştiri getirince homofobik olmak’’ başlığında, eleştirinin kötü, öcü, pis bir şey olmadığını fakat buna binaen eş cinsel (veya feminist) kimselerin art niyet bulundurmayan herhangi bir eleştirel fikre karşı büründüğü o hırçınlığı ve sebebini sordum. Tanıdığım eş cinsellerde ve feminist kimselerde durumun böyle olduğundan bahsettim. Salt şekilde eş cinsel yazmış olmamın, feminizm’i ya da feminist bir kişiyi kapsayacağını düşündüm. Bu bilinçli bir hataydı, başlığı ve içeriği de ona göre doldurmalıydım fakat önemli olan bu bilinçli hata değil, bilinçli hatanın üzerine kat çıkılması. Zira şu an başlığında bulunduğum güzide yazarın girdi ve içerikte, ne aktarmaya, ifade etmeye çalıştığımı adeta hiç düşünmemiş, hiç sorgulamamışcasna yazdıkları da bu girdinin başlıca sebeplerinden biridir.

    Ayçiçeği tarlasındaki kozmonot’ un başlığa girdiği ikinci girdiye ‘’ eş cinsellerin, ya da söz gelimi feministlerin düğün geleneğine karşı çıkmaması meselesi örneğin. misalen bu konuyu tartışmak, konuşmak istemek, homofobik olmak için birebir yani?’’ gibi bir soru sordum. Soru, aslında başlıkta ifade etmeye çalıştığımı, bilinçli hatayı anlamadığını düşündüğüm şeyi detaylandırarak doldurulmuş bir soruydu. Buradan sonra anlaşılacağını umsam da, olmadı. Konuyla çok bağlantılı olmadığı gibi çok bağlantısız da olmayan bir örnek soruyla eş cinsel veya feminist insanların düğün geleneğine karşı çıkmamasının sebebini, bu ve benzeri, başka görülen bazı noktaları dillendirince gene o kişiler tarafından kategorizeleştirilip homofobik olmak için birebir ya da yeter bir durum olabilir mi acaba diye düşünerek sordum.

    İdrak edilemeden cevap verilmesinden öte, üslupsal bir düşüklüğe doğru yelken açan cevap biraz şaşırttı.

    Kendisi bana feminizm ve eş cinselliğin alakasız şeyler olduğunu, burada ‘ağlamamamı’ söyledi. Neyse buraya kadar özet idi. Şimdi yorum kısmına sığmayan düşüncelerimi dillendirmek isterim;

    eş cinsel veya feminist kimselerin, art niyet bulundurmaksızın kendilerine yöneltilen eleştirel düşünceye, soruya karşı çoğunlukla garip bir hırçınlığa büründüğünü düşünüyorum ve gördüm. Adalet, eşitlik gibi kavramlar bu kimseler tarafından çokça kullanılıyor. Kullanılsın da. Fakat, bunu yapan kimselerin, kendileri (özellikle kadınlar) hakkında yapılan küçük bir şakaya karşı bir anda tepede beliren bu kesimin, bu kimselerin, bir çok konuda toplumun kadına biçtiği rolü yüksek sesle reddeden bu ve bu kulvarda insanların, örneğin (argüman değil bu örnek) kadın kavramını, figürünü alaşağı eden, aşağılayan ve özellikle türk toplumunda görülen düğün geleneğinin, beyaz gelinliğin, bele takılan kırmızı kurdelenin hakkında tek kelime etmemesi konusu, düğünün erkek tarafından yapılması geleneğine, düğün maddiyatının erkeğe yıkılmasına ses çıkartmıyor oluşu, hakkında tek kelime söylemiyor oluşu büyük tezatlık ve şüphe kaynağı benim için.

    Eş cinsel veya feminist kişiler, Hakları olduğu şeyleri elbette savunsunlar. Çok güzel. fakat bu kesimin hakları olduğunu savunduğu şeylerle birlikte, bu ve benzeri konularda ses çıkartmamasının, örneğin (argüman değil) en azından düğün konusunda, sokaklarda ‘’Biz yaparız düğünü’’ ya da boşanma konusunda ‘’nafakan senin olsun’’ gibi bir pankart çıkartmamasının samimiyet temelinde şahsım adına ciddi şüphe uyandırdığını söylüyorum.

    • neresinden tutsam elimde kalıyor ben bunla uğraşmam
    • büyük insansın vesselam.
    • sorma abi.
  25. 25
    #1216547

    açık konuşmak gerekirse tiyatroyla ilgilenen ve masa çalışması'nın ne olduğunu bilen bir gençten böyle bi girdi okumak umudumu köreltti. ülkenin en ileri siyasi okulunda okuyan bir genç bu girdiyi girmişse olay çoktan bitmiş, neyi zorluyoruz biz ?
    • milliyetçiliği zorluyosunuz. kürtleri aşağılayan başlıklardan rahatsız olmayıp bundan rahatsız olduysanız lütfen biraz düşünün.
    • bi perde yukarı çıkmanı rica edeceğim.
      olayı türk-kürt-ırkçılık sathında değil, bi üst perdesi olan başka bi frekansta, daha farklı bi bakış açısıyla incelemeni rica edeceğim.

      bi üst satıha gelirsen anlaşabileceğiz.
    • çünkü böyle ben senin dediklerini anlıyorum, ama sen benim dediklerimi algılayamıyosun.
      neyden bahsettiğimin bile farkına varamamışsın.
    • emin olun şuan neyi ifade etmeye çalıştığımın dahi farkında değilsiniz. neye tepki gösteriliyor neyle dalga geçiliyor. baya üzücü
    • "madem kürtleri aşağılayan başlıklara ses çıkarmıyosun, buna da ses çıkarmayacaksın!" diyosun. türkçü tavrım gereği bundaki anormalliği göremediğimi düşünüyosun. doğru mu anlamışım ?