kayıt

üniversite sınavına hazırlanılan yıl

  1. 1
    asosyalliğin dibine vurulan yıldır.. aman elimi ayağımı her bir şeyden çekeyim sadece derslerime odaklanayım şu okulu bir kazanayım sonra aman sabahlar olmasın moduna geçerim denilen yıldır..

    örnek değilim çok şükür...
  2. 2
    çoğu şeyden feragat edilir.
    mesela geceleri film izlemek, kitap okumak, yazmak, bisiklet gezilerine çıkmak...
    ayrıca hep sınav sonrası yapılacaklar hayal edilerek teselli aranır.
  3. 3
    evden ve okuldan daha çok dersanede vakit geçirilen yıldır. şu yatağı da buraya getirsem yolda vakit kaybetmesem düşüncelerini beraberinde getirir.
  4. 4
    normal zamanlardan farklı olmayandır.

    aslında bi hazırlık yapılmadığından olabilir. dandik bilgisayarımda championship manager 03 04 oynuyordum. arkadaşlarım çağırdığında kahveye batak, okey oynamaya gidiyordum. eve gelince annemin ılımlı yaklaşımı ile ''ders çalış oğlum'' laflarına, babamın ise ''aferin aferin bilgisayar başında kazanacaksın zaten üniversiteyi'' cümlelerine maruz kalıyordum.

    hatta aynı dönem sınava girecek arkadaşımın babası ile kahvede ettikleri muhabbette, ''senin oğlan ile benim oğlanı çağıralım da oyuna 3. ve 4. olsunlar, ne de olsa kazanacakları yok'' şeklinde geyik yapmışlar. sonuçlar açıklandığında dumur oldular. kahve kadrosundan, biri kocaeli üniversitesi makina mühendisliğini, diğeri konya selçuk üniversitesi kamu yönetimini, bir diğeri konya veterinerlik ve ben süleyman demirel üniversitesi arkeoloji bölümünü kazandım. bizim kahve kültürümüzde büyüyen lakin yaşı bizden küçük olan aliciğim ise iki yıl sonra yalova'da bilgisayar mühendisliği kazanacaktı.

    qapaq.
  5. 5
    hayatın gerçek manada karardığı yıldır. çalışmakla çok az ilgisi olsa da asıl büyük stres, sınavın olduğu ve git gide yaklaştığı gerçeğidir.
  6. 6
    hayatınızın en çirkin, en mutsuz, en sıkıcı, en huzursuz senesidir.çalışsan da çalışmasan da başın ağrır.çalışmazsın evdekilerle uğraşmak zorunda kalırsın ya da çalışırsın asosyal bir insan olursun.sınava girdikten sonra aman iyi ya da kötü farketmez moduna girersin ve yerleştiğini öğrendiğin anki mutluluk hiç bir şeye benzemez.en azından benim öyle olmuştu.
  7. 7
    bu yıl için hep "gençlerin hayatından çalınan bir yıl" olarak bahsedilir. kimileri için ardı ardını takip eden birkaç yıl. şimdi düşünüyorum da, benim o dönemki zaman diliminde yaşadığım hayat şimdiki hayatımın en az on katıdır. aynı evin içindeki insana bile vakit ayıramayıp, l koltuğun iki ucunda çalışmaktan tüm gününü öldüren bir çift olarak hayat yaşamak için nelerden feragat ettim ki ben. bunun için neyden feragat etmiş olabilirim. en son böyle konuşmaya başladığımda şirket masa başı yogasında zoom'da susturmuşlardı beni. daha da çağırmadılar zaten. masa başı yogasıymış. sikerim sizin yoganızı liboşlar.
  8. 8
    Bir yıldan ibaretse çok da sorun olmayan yıldır.

    Tanıdığım 3.kez hazırlanan kişiler var. Açıkçası ben sırf bi sene daha stres yaşamamak için hoşlanmadığım bir bölüme gittim tıpış tıpış.

    Şey gibi oldu ama benim, görücü usulü evlenip tanıdıkça sevmek.
  9. 9
    Dershaneye sadece dedikodu için gittiğim yıldı. Kitaplarım da kendim kadar temizdi, annem hep kızardı" madem çalışmayacaksın,bari kitapları fakir fukaraya verelim, millete fayda olsun." Canım anam üniversite kazanamayacağım diye günlerce üzülürdü çünkü yatıp kalkıp ders çalışan bir tip değildim hiç,dersi derste öğrenen biriydim,canım istediği zaman test çözerdim. Üniversite okuyamayacağım için ağlayan anama ytü'yü kazanma şoku yaşattım. He iyi mi pek değil ama hiç kazanamayacağım düşüncesindeydi, yıldız teknik olunca okulum bayağı sevinmişti, üstüne de bir ton kızmıştı, "çalışmadan ytü'yü kazandin çalışsan neler olurdu ?"falan diyordu düzenli olarak.
  10. 10
    bana göre değil, zaten aşırı kaygılı biriyim. sınav zamanı gelince iyice tavan yapmıştı kaygım. sınavda da başarısız oldum açıkçası. ben çok daha yukarıları hedefliyordum. ancak covid-19'dan dolayı kapanmalar gelince saldım kendimi çok. hakettim biraz başarısızlığı. şimdi tekrardan girmek isterim ama şartlar elverişsiz. zaten kaldırır mıtım bilmiyorum. her şeyin hayırlsı artık.
  11. 11
    şu son bir yıla tercih ettiğim yıldır. test çözer cevabı bulamayınca arkadan bakar cevaptan giderdim. vardı bir yolu
  12. 12
    sadece 2007 yılı ve o sene kazanmıştım. mezuniyetim 2006 yılı fakat. 2006 da sağlık problemlerimden ötürü ne sınava hazırlanmıştım ne de sınava girmiştim. sanırım okuldan mezun olduğu sene üniversite sınavına girmeyen ufacık istisna bir güruh varsa ben o güruhun önde bayrak sallayanıyım.
  13. 13
    Hazırlanmadan gittiğim ege’yi zorla bitirme gereksinimi , düşünmeden yaptığım seçimlerin sonuçları tabi
    Ama yaşadığım geçirdiğim zamandan hiç pişman değilim