kayıt

Climax

  1. 1
    kanada'nın 13 eyaletinden biri olan saskatchewan'in yerleşim birimi.
  2. 2
    gaspar noe'nin son filmi. izlediğim en rahatsız edici filmdi.

    biraz önce eve geldim sinemadan. spoiler vermeden deneyimlerimi anlatmak istiyorum sizlere. gaspar noe'yi bilenler bilir, irreversible gibi oldukça rahatsız edici, love gibi pornodan daha açık ancak ultra estetik, enter the void gibi beyin yakan ve düşünsel temeli olan filmlerin sahibi kendisi. sözün kısası, her filmi ayrı bir deneyim. durum böyle olunca son çıkan filmini sinemada izlememek aptallık olurdu benim için. şimdiden uyarayım, çoğu yerde yok, izmir'de konak pier'de var o da art house diye bir oluşum bünyesinde gösterime girmiş sanırım. salon küçük ama fiyat uygun *.

    filmden çıktım, yüzümde eblek bir gülümseme. midemde ağrı/bulantı karışık. beynim bomboş. öyle bölye değil boşluk. hiçbir şey düşünemiyorum. salak salak bakıyorum etrafa. arkadaşımla filmin birkaç yerini yorumlamaya çalışıyorum ama boşluk geçmiyor. hani madde ilaç falan almam gerekiyordu sanırım bu kafaya ulaşmam için. zamanla boşluk azalmaya, film artmaya başladı zihnimde. anladım çok başarılı filmmiş. öyle iyi vermiş ki havayı ve hisleri şerefsiz. dedim ki noe, ya çok zeki ve yeteneklisin, ya da normal zekan ve yeteneğin olmasına rağmen böyle ortamlarda öyle çok bulundun ki çok iyi anlatabiliyorsun. ama filmlerindeki farklı içerikleri hesaba katarsak ilki daha olası.

    saygılar gaspar noe. harika (bolca kendini sıkmalı, bakmak istemeyip göz ucuyla bakmalı, sıkılmalı bunalmalı ağrılı bulantılıdönmeliutanmalıdüşünmeligeçmeyenzamanlı) bir film için.

    Edit: rahatsız ediciliği ışık ve ses kullanımından geliyor. Bu filmi rahat rahat izlediyseniz ya sorun sizde, ya da telefon ekranında falan izlemiş olmalısınız. Sinema deneyimi rahatsız ediciydi çünkü, pc ekranı ve dandik kulaklıktan farklı olmalı tabii.
  3. 3
    orgazm manasIna gelir ve hikayecilikte de aksiyonun, gerilimin en yuksek oldugu bolum manasIna geliyormus.
  4. 4
    İzmir’de Karaca sinemasında uzun bir süre kalmıştır. Çünkü İzmir’de avm sinemaları dışında da sinemalar vardır.

    Filmi az önce ne izlesem eşiğinden sonra izledim. Yorum yapamayacağım. Çok karanlıktı neydi ne oldu anlamadım. Verilmek istenen bir mesaj var mıydı onu da anlamadım. Filmin ilk sahne dansları çok güzeldi. Kafalar çok güzeldi sonra olaylar olaylar.
  5. 5
    Her ne kadar özünde Basic konulu bir film olsa da hayatımda beni en rahatsız eden filmler listesindedir. nedenini ben de bilmiyorum ancak film insana huzursuzluk veriyor. LSD etkisinde dans eden bir grup insan var ağırlıklı olarak ama filmi izlerken müzikler beynimin içinde zonkladı sanki, filmi kapatmak istiyorsun ama kapatmak istemiyorsun da. karabasan gibi film.
  6. 6
    usher'ın sesini güzel kullandığı bir parça. klibi ise kitaplık.
    www.youtube.com/...
  7. 7
    açılış sahnesinin etkisinden çıkamamış seyirciyi bir oldu bitti ile finale götürüveren filmdir. rahatsız edici olduğu yönündeki eleştirilere katılmıyorum, baş döndürücü olduğunu düşünüyorum. pür sinema...