starbucks
- 76eskişehir'in her yerinde baş göstermeye başladılar. yanlış saymadıysam 5 noktada varlar.
- 77İki kek ile bir kahveye 50 lira bayıldığımdan beri gitmiyorum...
- 78sosyal mecrada daha aktif olmaya başlamış.
twitter.com/... - 79telefon aplikasyonu da güzeldir. artık her starbucks siparişimi akıllı telefon uygulamasından yapıyorum.
- 80(bkz: chai tea)
- 81Ben ki hiç böyle mekanlarda işim olmazdı. Şu iskenderun'a geldim geleli haftada birkaç kez gidiyorum. Napayım mk yerinde yapacak bir şey yok.
- 82birkaç seferdir white chocolate mocha'da eski tadı bulamıyorum.
3-4 farklı şubede denedim ya eski baristalardan eser yok şimdi ya da tarifini değiştirdiler, bilemiyorum altan ama çok üzülüyorum. - yumuşak içim dersen yine eski tadı yakalarsın^^
- o bi' şifre nusi totik dedected, ne demek koskoca ack yumuşak istiyorum desin :(
- yazarken şüphe etmiştim koskoca ack yumuşak ister mi acaba diye ama şansımı denedim jsdghjasgdjag
- yumuşak içimde de çok tatlı kalıyor, standart ürünün reçetesi değişmiş büyük ihtimalle var bi' ibnelik ama bi' daha ki gidişimde çözeceğim gldfhşlksakljksdafh
- 84beğenmeyen yallah ottoman kafelere. anadolu'ya beylikler gibi yayıldılar zaten... ottoman 63 çeşit türk kahvesi ile sizi bekliyor. inovasyon mu ihanet mi? yarın yöremizin kanalı elma tv'de kahveye dair tüm sorularınızı cevaplayacağım.
- 85severim.
ödemelerimi uygulama üstünden ödüyorum. yıldız kazanıyorum,
favorim clover demleme brezilya.
bazen de single shot espresso.
ve evet, vurduruyorum. - 86Bir kahve ile 8 saattir masalarını meşgul ediyorum üstüne üstlük laptop ile internetlerini yiyorum.
- 87adında "kahve" geçen s.kindirik bir kafede, oturur oturmaz (amiri veya patron olacak g.t oğlanları tarafından yönlendirilerek) rahatsız edilmeniz için ve sipariş vermeniz için tepenizde dikilen garsonların olmadığı, istediğiniz gibi takılabileceğiniz bir tür kahve mekanıdır.
sıradan bir kahvecide, sıradan bir türk kahvesine 7tl ile 15tl arasında bir rakam öderken,
kocaman, iç iç bitmez kıvamdaki sütlü filtre kahveye 6,25tl ödeyerek ciddi bir keyf yapabilirsiniz.
"starbucks'a gitmek" mevzusu ciddi anlamda bir markalaşma gibi görünebilir; ama bu durumun eskilerde kaldığına inanıyorum.
özellikle son yıllarda her köşebaşında bir starbucks'a rastlamanız mümkün hale geldi. fiyatlarının cazipliğini de göz önünde bulundurursanız, geçekten övülmeyi hak eden bir marka haline geliyor bizim ülkemizde. - 88Buraya girdiğimde içebileceğim tek şey filtre kahve diğerlerinin adını,tadını,fiyatını bilmiyorum :d
- 89TEK AMACIM KAHVE İÇMEK. BARDAKLA SELFİ ÇEKMEYE ÇALIŞMADIM. BİLGİSAYARIMI AÇIP PORNO DA İZLEMEDİM. ALIRIM CLOVER KAHVEMİ. ÇÖKERİM TERASA.
- 90En güzel şubelerinden biri bebekte olan, diğeri kadıköyde olan benim için. İkisinin de manzarası müthiş.
- 91Yazın cold brew, kışın filtre kahve dışında içeceğini içmediğim mekan. piyasadaki popüler kahve dükkanlarının en iyisi.
Lütfen duyar kasmayın: Ben de istemem emperyalizme bu kadar köpek olmayı ama lanet olası kahveyi, içine koydukları boktan karton bardağa rağmen, çoğu yerden daha güzel yapıyorlar. Yapacak bir şey yok. - 92edebiyatla ilgili 2 abi tarafından kurulmuştu galiba. ambleminin de moby dick ile bir bağlantısı vardı sanırsam.
ne kadar emin değilim.. - 93Hayatımda hiç gitmedim gitmeyi de düşünmüyorum
Not: sebebi maddi nedenler değil herhangi bir yerde oraya vereceğim paradan çok daha fazlasını harcıyorum zaten - 94gittiğimde içtiğim tek şey sıcak çikolata. neden? çünkü sıcak çikolata > kahve
- 95hep arkadaşlarımın isteğiyle gitmişimdir. Çok kasıntı geliyor o yüzden ne ettiğim sohbetten ne de içtiğim kahveden keyif alamıyorum.
- 96sadece bir kere gittiğim yer. sevmem böyle entel dantel yarak kürek yerleri.
- 97Kahveleri berbat olan mekan.
Bunu yazmaktan sıkıldım.
Ama son kez söylüyorum.
Kahveleri berbat olan mekan.
İyi kahve için bana ulaşabilirsiniz. Yapılmasını anlatamam ama yapıp yollayabilirim yani termosla falan, o derece.
Bak son.
Kahveleri bayat olan mekan.
Kahveleri çamasır suyu kıvamında olan merak. - 98bu mekanın zenginlik-statü göstergesi olduğu, buraya gidenin elit olduğu algısını kim oluşturduysa helal olsun. ne kadar boş beleş insanlarız ya. para karşılığı hizmet aldığımız mekanlar üzerinden, giyim kuşam üzerinden elitlik vs kapıştırıyoruz. çocuk gibi. he bi de bu elitlik algısını yavaş yavaş kerizlik mertebesine evriltenler var onlara da helal olsun.
kahvesi bok gibi olabilir belki ama chai tea latte'si kesinlikle süper olan mekandır. - 99bebek’tekine sırf manzarası için gittiğimdir.
- 100Mozarellalı sandıiviçi hayal kırıklığı yaratan kahve dükkanı
- Komşusutokkenaçyatan 100. Entriye bi ödül var mı?
- Çok yağlı oluyo onlar ya
- Cık