kayıt

inci sözlük'teki askerlik hikayesi

  1. 1
    sazan.avi olmayan, 1995'te şırnak'ta asteğmen olarak görev yapmış bir yazarın anlattığı hikayedir. anlatım dili ve arada sorulan soruları cevaplaması konuyu daha da canlı tutmuştur.
    nefes, fetih 1453 gibi osmanlı'yı, türkiye'yi, türk askeri'ni gereksiz yere yücelten (dikkat yazar burada abartı bir yüceltmeden bahsetmektedir. bir amerikalının tüm dünyayı kurtarması gibi.) filmleri sevmeyen ben bile 3 günde tamamen okuyup bitirdim.

    adam anlatırken. öhm. asteğmen barış anlatırken insan kendini olayın içinde hissediyor. yani gereksiz abartma vs. yok evet öldürülen insanlar için üzülmüyor ama siz okurken anlıyorsunuz o psikolojiyi yani o durumdayken üzülmezsin tabii. şehit olan arkadaşları için üzülüyorsun lan. gerçek mi emin değilsin ama üzülüyorsun yani. onların hayallerini okuyorsun, tanımak istiyorsun. barış'ın sevdiği kıza üzülüyorsun. bahadır var bir tane ona şaşırıyorsun. ibne bir üsteğmen var, ona sinirleniyorsun filan. okunmasını tavsiye ederim.

    şu da link buradan sadece barış abinin yazdıklarını okuyabilirsiniz. (evet abi, hikayeden sonra böyle bir samimiyete giriyorsunuz)

    inci.sozlukspot.com/...

    edit: sonra'ya tıkladım yine de girdi gönderildi olur mu ki böyle?!
  2. 2
    Pdf formatı da olan hikayedir.

    app.box.com/...
  3. 3
    2016'nın eylül-ekim aylarında okuduğum hikaye.

    mükemmel sürükleyici bir anıydı. betimlemeleri, anlatımı çok çarpıcıydı. okumayanlara tavsiye ederim. bir üstte link de verilmiş. baya uzun ama çok saracaktır.

    o anıdan çok şey kaldı bana. etkisi de uzun süre sürmüştü. şu şarkı da mesela..