35
1 mayis' a sadece işçilerin gittiğini düşünen insanlarla beraber yaşamaktır. 1 mayıs herkesindir çocuğun, gencin, emeklinin, ev hanımının, sağcının, solcunun bayramıdır.
34
işçi bayramında işçilerin çalıştığı bir ülkede yaşamaktır.
33
işçi bayramını siyasilerin kutlayıp,olay çıkartıp, işçilerin harıl harıl çalışmasına şahit olmaktır.
sphotos-h.ak.fbcdn.net/...
32
alışmaktır işportada satılan kadın geceliklerine...
alışmak manavlara, alışmak doçentlik tezlerine...
www.youtube.com/...
edit: "alışmalardan sonra, alıştığın her şeyle savaşmaktır."
30
adeletin olmadığı bir ülkede yaşamaya çalışmaktır. orantısızın gücün kol gezdiği bir ülkede asla alamayacağını bilsen de hakkını savunmak zorunda olmaktır. ırkımdan değil de beni yönetenlerden utanç duyuyorum. imkanım olsa param olsa yani asla bu ülkede yaşamam vatandaşlıktan bile çıkarım. madem vicdani red diye birşey var o halde reddediyorum.
26
dünyanın en şansız insanlarından olmak demektir.
ne oldu nasıl oldu ne denk geldi de bu topraklarda oluştuk, doğduk, yaşadık vs. bilmiyorum. her gün yaşadığımız topraklardan nefret etmemize yüzlerce sebeple karşılaşıyor, gece yatarken "hadi lan bu sefer de boşver" deyip yeni sabahı "ufacık" bir umutla beklemeye koyuluyoruz. ama hiç düzelmiyor, hiç eksilmiyor bu nefret. aksine her gece biraz daha fazla yük biniyor omuzlarımıza ve her sabah daha çok meşgul oluyoruz yüklerimizi atmakla. hiçbir somut kanıt belirtmeyeceğim bu serzeniş yazısını "güzel topraklarımız" için yazdıranların utanması dileğiyle. "şansımı sikiyim" tamlaması ve sıfır umutla sonlandırıyorum.
yaşasın 1 mayıs.!
↑