2
oynaması keyifli olandır.
tabi ne kadar büyük olduğu da önemli... bahçe satranç tahtalarında oynamak biraz yorucu olabiliyor. fakat profesyonel ağırlıklı takımın boyutları masada oynamak için ideal. (şah boyu 90mm.)
1
zbigniew brezinski 1997 yılında ortaya atılan jeopolitik teori. bu teoriye göre dünya büyük bir satranç tahtasıdır ve bu tahtanın en önemli noktası avrasyadır.(avrupa-asya)
bu oyunu oynayan ülke ise Amerika birleşik devletleridir. bu oyunu oynarken kendine 5 tane jeostratejik ülke konumlandırmış(Rusya, Almanya, Fransa, Hindistan, çin) bu oyuncular bölgede amerikadan sonra en etkin güçlerdir. bunların bir altında ise jeostratejik mihver devletler(Türkiye,Ukrayna, Azerbaycan, Güney Kore,İran)
amerika bu bölgede istediğine şah çekiyor ve isterse jeostratejik ortaklarıyla beraber oyunu mat edebiliyor.
dipnot: kısaca amerikanın çıkarlarını zedeleyecek hiçbir şey avrasyada gerçekleşemez.
↑