kayıt

bileklerini kesip ölümü beklerken hissettiklerini yazmak

  1. 1
    *
    Beşir Fuad üstadın yapmış olduğudur.
  2. 2
    enis batur'un yanlış mesel şiirinde değindiği olay:

    "mezardan bir seda" *

    bir zaman da böyle geçsin, pusula
    durmadan dönüp dursun: şimdi
    neredeyim? yüksek düş'ün içinde,
    sarsıntı, soğuk ter, gırtlağımda
    bir güz mührü, neredeyim ki azalıyorum
    gecede, yükseliyor simsiyah kanım.

    bir zaman da böyle geçti, pusula
    durmadan döndü ve durmadan durdu:
    şimdi buradayım: kâğıtla kalem
    arasında titrek, kararsız, bir sınır
    varsa beni benden ayıracak, tam da
    kanın mürekkebe dönüp kuruduğu
    yerdeyim.

    -beşir fuad, yanlış kardeşim benim.

    * 5 şubat 1987: "ameliyatımı icra ettim, hiçbir ağrı duymadım. kan aktıkça biraz sızlıyor. kanım akarken baldızım aşağıya indi. yazı yazıyorum kapıyı kapadım, diyerek geri savdım. bereket versin içeri girmedi. bundan daha tatlı bir ölüm tasavvur edemiyorum. kan aksın diye hiddetle kolumu kaldırdım. baygınlık gelmeye başladı".
  3. 3
    bilekler kesikken nasıl yazı yazıldığını sorgulatan hadise.
  4. 4
    kağıdı kana bulamaktan başka bir şeye yaramayacak olan eylemdir.

    sağlak iseniz o kağıt birden kan gölüne döner.Solak iseniz şanslısınız,en azından birkaç cümle okunabilecek demektir.

    Sol üst koşeden yazıyorsunuz bir de bileğiniz kesik,baştan 2-0 geridesiniz.Zaten bileğinizi kestiğinizden ötürü ele kan gitmeyecektir bu da anca "sevg" diye kağıda yazarsınız demektir.Etti mi 3-0?

    Velev ki yazdınız ama halen kağıt kan içinde.Bir de bunu okumaya kalkacak olan var.Kan lekesi de zor çıkar.bakarsınız o yazılar da kan lekesini çıkarmaya kalkınca çıkar.O zaman sizin yazdıklarınızda yok oldu.Hop 4-0.

    Siz en iyisi önce yazın,sonra masanın ortasına kağıdı koyun.Sonra bileğinizi mi kesersiniz,kendinizi mi asarsınız o size kalmıştır.Bari ölmeden önce akıllı davranın.
  5. 5
    oğuz atay'ın yapmış olduğudur.
  6. 6
    (bkz: iyi denemeydi montaigne)
  7. 7
    kan kaybını can kaybı yaşayarak izlemek.