kayıt

samsun

  1. 26
    beş senemi geçirdiğim, karadeniz bölgesinin en yaşanılası şehirlerinden biri. üniversite döneminde atakum ilçesinde yaşadığımız, her yerin öğrenci ve çorumlu kaynadığı bir yer. (çorum'a 2 saat kadar bir mesafede olduğu için öğrencilerin tercih sebebidir.)
    bu sene gezmek için gittiğimde gelişimine inanamadım. sahil şeridi boydan boya yenilenmiş ve hareketlenmiş. üniversite kampüsüne kadar tramvay yapılmış.
    havası kışın çok sert soğuk değil, yazın da aman aman bir sıcağı yoktur. insanı karadenizin hırçın insanına nazaran bir ton yumuşaktır.
    bizim zamanımızda (2001-2006) yemek kültürü çok zayıftı. şu an nasıldır pek bilmiyorum ama, her yerde tavuk dönerciler vardı. seyyardan kilosu 50 kuruşa aldığımız hamsinin tadı bambaşkaydı o ayrı.
  2. 27
    karadeniz ve türkiye'nin sayılı şehirlerindendir. memleketim.
    son zamanlarda ne kadar kötü haberlerle anılsa da * atakum'da gezmek bambaşka bir şey. atakum tarafının öğrenciler açısından güzel yerlerdir.

    güzide şehrimize yeni gelenlere veya geleceklere dm'den her konuda yardımcı olabilirim.
  3. 28
    twitter.com/...
  4. 29
    Beni şu sıralar fazlasıyla boğan şehir.

    Bunun sebebi yapacak hiçbir şey bulamamamla alakalı olarak görünse de temel etken arkadaşlarımın bir çoğundan asker, evlilik veya tatil gibi sebeplerle uzaklaşmış olmam sanırım.

    Ulan iki bira içmeye adam bulamıyoruz ak şehrinde, şaka gibi. Günden güne daha da çekilmez oluyor bu şehir..

    En iyisi yatıp uyumak, hadi eyw.
  5. 30
    benim için özel olması gerekliymiş gibi hissediyorum bu şehir için. ama değil ya.

    adam akıllı toplasan 1 ay geçirdim bu şehirde. ama yine de 1 ay sağda solda anlatacak anılar biriktirmek için yeterli bir zaman. buna rağmen anlatabileceğim hiçbir şey yok.

    tanıştıktan 2-3 gün sonra tanımazdan gelip başından def eden hatun hariç. hala mal gibi kalıyorum lan aklıma gelince adfghhjklşi.
  6. 31
    yerlileri garip insanlar
  7. 32
    garip ama hoş bir olaya şahit olduğum şehir. atakum ilçesinde sahil yolunda arkadaşımla sesli bir şekilde siyaset felsefesi tartışırken altmışlarında tesettürlü bir kadın yanımıza gelip tartışmamıza dahil oldu. o hararetli tartışmada adını soramadık fakat burayı okuyorsa kendisine teşekkür ederim.
    böyle bir ülkede, özellikle sizin gibi bir insandan beklemeyeceğim seviyede bilgi birikiminiz var. küçümsemek gibi anlaşılmasın, gerçekten. insanlara bakış açımı değiştirdi bu olay, bundan sonra tanımadığım insanlar hakkında atıp tutmayacağıma söz veriyorum.
  8. 33
    Beni fazlasıyla boğan şehir.

    Zaman zaman oluyor böyle. Dışarı çıkıyorum, saatlerce mal mal geziyorum.. saatlerim koca bir boşluktan ibaret oluyor, sonunda sessiz sakin bir kafeye geçip oturuyorum öylece. Tabi bunda arkadaş cevremin büyük kısmının evlenmiş veya işinde/gücünde olmasının etkisi büyük sanırım.

    Ama yalnız hissediyorum sonuçta, bomboş yasıyorum, zamanı israf ediyorum belki de.

    Gitsem de olmuyor bu şehirden, kalsam da. Sanki bir kanser hücresi misali, bir parçasını söküp atsam da, sürekli kendini yeniliyor, sürekli başka organlara sıçrıyor.

  9. 34
    ilginç olayların yaşandığı şehir...

    hatırlarsınız, bir ara şehir merkezine yavru bir yabani domuz inmişti. büyük bir kalabalık kovalıyordu hayvanı. onlarca insan dövdü hayvanı. bir abimiz hızını alamayıp "orospu!!!" demiş ve beni baya güldürmüştü...

    www.youtube.com/...

    .
  10. 35
    atakum sahili boyunca hayvanlar için su kapları hazırlayan bir belediyeye sahip şehir. diğer belediyelerde de var mıdır bilmiyorum ama güzel hareket.
  11. 36
    karadeniz bölgesinin tartışmasız en güzel ve önemli şehri. marmara için istanbul, ege için izmir, iç anadolu için ankara, akdeniz için antalya, güneydoğu anadolu için gaziantep, doğu anadolu için erzurum (veya malatya) neyse karadeniz için samsun odur. samsun'u bilmeyen "samsun'da sıradan bir gün. ehehe." der ama özellikle o bölgede yaşayanlar için samsun paris ile eşdeğer.
  12. 37
    (bkz: tetikçi)
  13. 38
    En son 96 sene önce adam çıkmıştır.

    (bkz: atatürk ün samsuna çıkışı)
  14. 39
    Müge anlı'ya birçok defa konu olan şehir.

    En garibi şudur:

    A kişisi erkektir ve evlidir. B adlı kadın da evlidir ve iki tane genç kızı vardır. Bu kızlar reşit de değildir.

    A, B ile dost hayatı yaşamaktadır. Evliliğini sona erdirmeden, "metres"i B'ye ayrı bir ev tutar.
    Gel zaman, A kişisi, "metres"inin kızlarını da "ayartır", onlara da ayrı bir ev tutar. Cinsel ilişkiye de tabi girmiştir.

    A'nın eşi X adlı kadın, A'ya karşı boşanma davası açar. A, boşanmak da istememektedir...

    Be hormonunu s*ktiğim; evlisin, metres tutuyorsun, metresinin iki kızını da ondan adeta kaçırıp, işini görüyorsun. Bir de boşanmak istemiyorsun

    Ulan ne acayip insanlar var arkadaş ya.
  15. 40
    spastikistan.
  16. 41
    canım memleketim. orospu çocuklarına iyi koymuştur.
    • memleketini ayrı, ip tutanını ayrı sikeyim amına koduğumun yavrusu.
  17. 42
    Toplama şehirdir. Karadeniz boyunca tek kendi kimliğine sahip olmayan , aynı zamanda ankara gibi cumhuriyet destekli yapma şehirdir.
  18. 43
    bi kere gitmişliğim var ne övülecek ne sövülecek şehir bence
  19. 44
    karadeniz bölgesinin en büyük ili olmasına karşın türkiye sıralamasında 16. sırada olan il. bölge sıralamasında kendisinden sonra gelen trabzon ise 28. sırada. karadeniz illeri çok ufak anacığım.
  20. 45
    birkaç mensubu tarafından, kızları hakkında tag oluşturulan şehir.

    bir manyak var, arada bir "samsun kızları güzeldir" falan diye tag açıyor. kim aksini iddia ediyor ki amk?
  21. 46
    bu dönem gerçekten özledim. okul olduğu vakit dönem sonuna kadar gitmiyorum eve ama artık yeter!

    (bkz: özlüyorum seni)
  22. 47
    Adam gibi adamların memleketi.
  23. 48
    Kızları çok güzeldir.
  24. 49
    karadeniz ili.
  25. 50
    Söylemiş miydim bilmiyorum yapma bir şehirdir.