kayıt

insan

  1. 85
    Şöyle yolda gidiyordum ve düşündüm.
    Ulan yolda giden karincanin kainatı biziz; bizim kainatimiz yildizlar aslinda evren nezdinde bir karincadan farkimiz bir kiymetimiz yok .
    Bir karincanin ölümü ne kadar etkilerse kainatı bizim ölümümüz o kadar etkileyecek uzay zaman egrisini .
    Ya işte antalya sıcağı insani filozof yapıyor
  2. 84
    Evrende yaşayan, yaşadığı evrene en çok zararı veren, tüketim hastası, kendi ırkı tarafından bile sevilmeyen, hala tanrının "neden böyle bir deneme yaptı acaba'' dediğim varlığıdır.
  3. 83
    Nankör, hain yav kısacası mide bulandırıcı bir varlık.
  4. 82
    pek de matah bir şey değil. daha doğrusu matah bir şey hiç değil.*
  5. 81
    Tanri'nin en beceriksizce yapmış olduğu ürünü.
  6. 80
    franz kafka'ya göre;
    "tanrı'nın intihar düşüncesi"
  7. 79
    Kur'an-ı kerim'in 76. Suresidir, nüzul sırasına göre ise 90. Dehr olarak da geçer adı ve İlk ayeti çok hoşuma gider bu surenin, zira insanlığın var olmadığı bir zaman diliminden bahseder.

    (Kalin: Rahman ve rahim olan Allah'ın adı ile);

    İnsan üzerinden, henüz anılan bir şey olmadığı bir süre geçmedi mi zamandan?
  8. 78
    Yeryüzünün en iğrenç,doğaya faydası değil zararı olan,düzeni korumayan aksine bozan devasa haşaratı,keşke hiç var olmasa ya da hemen şu an yok olsa da dünya diğer canlılar için daha yaşanır hale gelse.
  9. 77
    İnsan nedir biliyor musunuz? Ağaçları kesip kağıt yapan, Sonra o kağıda "ağaçları koruyun" yazan...
  10. 76
    katlanamadığı davranışlara yer yer kendisinin de sahip olmasına rağmen bunu unutup başkası yapınca hunharca kızabiliyor. örneğin; şahsına yalan söylenmesinden nefret eden bir kişi elbette başkalarına da yalan söylüyor ama kendisine söylenince çıldırıyor. veyahut takıntılara sahip kişilere tahammülüm yok derken kendisinin de türlü takıntıları olduğu gerçeğini görmezden geliyor.

    velhasılı olumsuz davranışlara ve duygulara da sahibiz olumlulara sahip olduğumuz kadar, bunu kabul edip mümkün mertebe orta kararı tutturup hoşgörülü olmamız dahilinde olgunluğa erişmiş olacağız. misalen ben hala hayvanın tekiyim bu bağlamda ehehe...
  11. 75
    alak suresinde bir kan pıhtısından yaratıldığı söylenen, içine ruh üflenmiş canlı.

    işin pis yanı, diğerlerine göre daha gelişkin mental yapısıyla yeryüzündeki her türlü hastalığın da yuvası konumunda.

    her sabah ama her sabah midem bulanarak uyanmaktan bezdim. bazen gazeteleri filan açıp okuyasım gelmiyor.

  12. 74
    muamma...
  13. 73
    Yemek olarak servis etmediği bi b*k kaldı. Çekirge yiyorlar, karınca yiyorlar, örümcek yiyorlar, evcil hayvan bile yiyorlar, bi b*k kaldı yemedikleri.
  14. 72
    herhangi bir şeyi veyahut bir kimseyi istemli olarak sevip sevemeyeceğini seçemeyecek kadar acizdir, yer yer bu acziyetimizi unutup yer yüzünde kıçımız fezada geziyoruz evrende kuark kadar bile yer kaplamıyorken. Ne boktan yaratıklarız lan harbi ehehe...
  15. 71
    Canlılar aleminin en üstün ırkıdır. Fiziksel olarak birçok canlıdan güçsüz olmalarına rağmen, akıllarını kullanarak yeryüzüne hükmetmeyi başardılar.
  16. 70
    bora duran şarkısı.

    tık
  17. 69
    sosyal bir canlıdır.

    tanım güzel, tanım doğru. buradaki sosyallikten kasıt nedir peki?
    insanın sosyal olması, onun diğer insanlarla belli konularda iletişim kurup yardımlaşmasıdır bir bakıma. (bunun sebepleri ve diğer detaylarıyla konudan uzaklaşmaya gerek yok şimdilik.)

    buralarda hemfikiriz bence.

    sorunun başladığı yer tam olarak bu iletişim ihtiyacının hatta zorunluluğunun belli konularda olmasıdır. bunları olduğu gibi kabul etmekten ve uygulamaktan başka bir şansımız zaten yok.

    benim konuyu getirmek istediğim nokta modern insanın herkesle, her yerde, her zaman iletişime geçmeye/iletişimde kalmaya çalışması ve bunu tamamen sanal bir ortamdan, yalan hayatlarla yapması. bize, yani modern insanlara, böyle bir ihtiyaç nereden, neden geliyor? gerçekten böyle bir ihtiyacımız var mı? her yaptığımız şeyi tanıdığımız veya tanımadığımız binlerce insanın gözüne sokmak gibi bir ihtiyacı bize biyolojik evrim kazandırmadı. bunu bize kültürel evrim kazandırdı, kapitalizm kazandırdı.

    bunları gerçek anlamda tartışabilecek ve engellemeye çalışabilecek çok kısıtlı bir zamanımız var. çünkü bundan yaklaşık 60 sene sonra doğduğu andan itibaren internette yer kaplamaya başlamamış bir insan bulamayacağız.

    teknolojiyi, interneti hatta sosyal medyayı kullanmayalım demiyorum ama bunu insanın sosyal statüsünü belirleyecek bir faktörmüş gibi kullanmayalım diyorum. sosyal medyayı kullanmamayı tercih eden insana insan değilmiş gibi davranmayalım diyorum. ve diyorum ki insan olduğumuzu yeniden farkedelim ve gerçek sosyalliğin bu olmadığını da.

  18. 68
    ayakları üzerine dikelmiş, büyük ölçüde tüysüz, cıbıl, konuşabilen, tuhaf bir maymun türü. kendi görüşümüzce, maddenin biçimlenişinin en yüksek aşaması. varlığın orta yerinde açılmış derin, sızılı bir yara. jean paul sartre'a göre özgürlük, bir başına bırakılmışlık. blaise pascal'a göre hayvan ile melek arasında yer alan ama ikisinden de başka olan bir şey.
  19. 67
    "iyi sandığımız insanların büyük çoğunluğu eline imkan geçirememiş kötülerdir."

    cemre demirel
  20. 66
    çok garip bir canlı, çook.
    www.facebook.com/...
  21. 65
    değersiz bir varlık. bir ölüp bin dirilen bir yaratık. yolda giderken çukura düşüp ölebilir, iş güvenliği olmadığı için enkaz altında kalıp ölebilir, yapılan muazzam yollar sebebiyle kaza yapıp ölebilir, yapılan metro metrobüs marmaraylarda kaza/patlama sebebiyle ölebilir yani aşırı değersiz bir varlık. 1 adet kağıt parçasına canı pahasına yaşayan bir varlık işte.
  22. 64
    bazıları çok güzel.
  23. 63
    en fazla 60 yıl yaşaması gereken canlı. fazlası gereksiz.

    (bkz: paul lafargue)
  24. 62
    İnsan kadar tehlikeli varlık yoktur. İnsan bazen en yırtıcı hayvandan daha yırtıcıdır.
  25. 61
    acı duyabiliyorsan canlısın, başkasının acısını da duyabiliyorsan insansın.