tanrı
- 51(bkz: sen gittin ya ben çok güzelleştim)
- 53Tanrı öyle bir şey değil...
- 54P.k. filmindeki uzaylı kahramanımızın şu sözü beni etkilemişti :
"Sonuna kadar haklısın Tapasvi. Bir zamanlar yiyecek bir yemeğim yoktu. Kalacak bir evim yoktu. Durmadan ağlamıştım. Yanımda arkadaşlarım da yoktu. O zaman sahip olduğum tek bir şey vardı. Tanrı. Her gün daha iyi olacağımı, Tanrı’nın bir çıkar yol göstereceğini düşünüyordum. Kabûl ediyorum, Tanrı inancı insana umut veriyor. Bir kere umudun olunca zorluklar gidiyor, acıya dayanma gücü geliyordu. Ama bir sorum olacak. Hangi Tanrı’ya inanacağız? Sürekli “Sadece bir Tanrı var. ” diyorsun. Bense hayır diyorum. İki Tanrı var. Biri bizi yaratan, biri de sizlerin yarattığı. Bizi yaratan hakkında bir şey bilmiyorum ama sizin yarattığınız tıpkı sizin gibi. Küçük, yalancı, hastalıklı, boş vaatler veren, zenginlere öncelik tanıyan, fakirleri sırada bekleten, övgü aldığında mutlu olan, küçük şeylerle insanları korkutan… Doğru numara oldukça basit. Bizi yaratan Tanrı’ya inanın, O’na güvenin. Kendi yarattığınız sahte Tanrıları ise yok edin." - 55(bkz: nneeeee neeee ne istiyorsunuz yine) merak ettim yine ne istiyorsunuz?
- 56tek, yalnız olduğu konusu büyük bir yalandır. bir sürü tanrı var. yaşadığım spiritüel bir deneyim öncesine kadar tanrı fikrini reddederdim ama şükür gözlerim açıldı. yalnızca bir ilah yok, yüzlerce var. hepsinin farklı tezahürleri var.
- adına cahiliye diyebilirsin, umrumda değil.
- ne alınganlığı yaw
- yo yo, öyle düşünme.
- 57(bkz: did you mean jey mi lan acaba)
Evet.. - 59Kelime kökeninin öz türkçe olarak vurgulandığı ancak bunu bile bilmeyen iki kuruşluk beyinleri ile çıkarım yapacakların başlığı.
Başlığın en çok beğeni alan ama en saçma olan girdisinde, kelime öz türkçe kökenlidir diyor. O kadar bilgisiz ki aslına kelimenin türkçe ile alakası yok. Meraklısı araştırabilir. Türkçe'nin kurallarından biri de, iki sessiz harf yanyana gelmez. Tanrı kelimesinde n ve r sessiz harfleri de kullanılmış ve bu bilgiyi bilmeyen cühela, bir de çıkarım yaparak türkçe demiş.
Gelelim diğer kısma. Tanrı kelimesini aslında sevmemek değil de, doğru bulmamak diyelim. Dini inancının iyi olduğunu düşünenler tanrı demez, Allah der. Neden mi? Çünkü bilirler ki Allah'ın bir çok ismi var, 99 tane. Esmaül Hüsna yani.
Ancak 99 tane isminin bir tanesi bile tanrı diye belirtilmemiştir. Kendi isminin bu olmadığını belirtmesine rağmen neden isim yakıştırılır?
Bir de bu cühela kesimin modası, reddetmekle başlıyor ve devam ediyor. Reddederek kendini akıllı, zeki, kültürlü, bilgili sanıyor bir de. He he, sen haklısın. Görmediğine inanma.
Hesap günü geldiği zaman, ufacık beynin algılamaya başladığı zaman, yalancı, inkarcı dilinin tutulup, elinin, kolunun, parmaklarının ve diğer uzuvlarının konuşacağı günü bekle. - ne güzel zırvalıyorsun hocam, tanrı direkt türkçe kelime. bir tezi çürütmek istiyorsan anti tez üretmeden tez sahibini aşağılama. cidden yıl olmuş bilmemkaç muhabbetine girmek istemiyorum, şunu ekleyeyim yani tanrı veyahut herhangi bir başka kelimenin kendisinde agresyona sebep olması bir insanın öz saygısıyla alakalı kompleks bir durum herhalde. müslüman olduğuna göre 99 tane ismin sıfatsal isimler olduğunu hepimizden iyi biliyorsundur. eğer gerçekten allah'ın "the name"i ise oğlunun adını celal koyanlar, kerim koyanlar, rahman koyanlar en adi müşriklerdir. he, yok değilse tanrı- ilah-rab-el-ilah- gott-god-huda-hakk bunların hiçbiri fark etmiyor. çünkü bir bağlam içerisinde bir anlamı karşılaması için veriyorsun.
- Git türkçe öğren o zaman. Kurallarını oku, sessiz harflerin yanyana gelmeyeceği kısmını özellikle oku ondan sonra zırvanın ne olduğunu anlarsın zaten. Tezmiş, bu tez değil. Okulda sana öğretilmedi galiba.
Gelelim diğer konuya. Müşriğin ne olduğunu bilmeden, müşrik yakıştırması yapıyorsun. Müşrik; müslüman olmadığı halde, Müslüman gibi görünendir. Ayrıca çocuğuna subuti sıfat diye tanımladığımız isimleri takmak tabi ki doğru değildir.
Bunların da, senin iddia ettiğin gibi; kompleks ile öz saygı ile de hiç alakası yok üstelik. Bir şey doğru değilse doğru değildir, bu kadar basit. Kendi adının dışında sana söylenen adın yanlış olması gibi. - senin hayatın gibi aklın da kaymış. tez: tanrı türkçe bir kelimedir. antitez: değildir. sebep: eheblehübele iki sessiz yan yana gebelehübele
ulan dedekorkut kendi yazdığı kitabına tanrı'nın adıyla diye başlıyor. sizin gibi necip fazıl çakmaları da subuti mubuti deyip yatıyor şurada. dil lan bu! ben ne dersem, türkler ne derse o türkçe olur bitmiştir. allah da varsa rab-ilah dememe takmıyorsa tanrı dememe de takmaz. şaka gibi savunuyorsunuz şunu. trollsün galiba. - Keşke senin gibi boş insanlar hobi sahibi olsa.
Git dede korkut okumaya devam et. - Ayrıca, zerre kadar bilgi ve akıl sahibi olmayanların sıkışınca hakarete, saçmalamaya veya küfüre başvurur genellemesini de haklı çıkarttığın için de sağol.
- 60Bir önerme... ister olgu kavramına geçsin; ister önerme olarak kalsın. Bi bok bilemeyeceğiz. Durun la iki dakika; etiket koymayın hemen. Agnostikleri de siksinler amınakoyım.
- 61var ise insan oğlunun bir itaat aracı olarak içini boşalttığı kavramdır. çünkü bir olağanüstü her şeye gücü yetecek bir varlığın basit ibadet oyunları ile kendini tatmin edeceğini düşünmek bana tezat gelmiştir hep.
- 62tanrı diyenleri asıp yakıp linç edin çabuk.
- 63tanrı diyenleri idam edin hemen çabuk derhal.