sözlük yazarlarının söylemek istedikleri
- 1301''you want some siqiş?''
- 130236 yaşımdayım. 30 yaşıma kadar gerçek aşkın var olabileceğine dair umut yaşattım içimde. 30 yaşımda bir çok iyi ve güzel kadından sonra buldum da. 3 sene sürdü. 2 sene falan acısını çektim bitti. bir kaç iyi ve güzel kadın daha girdi hayatıma. olmadı sürdüremedik. sanırım ne ben onları anladım ne de onlar beni anladı. zaten hepimizin bu çağda müspet yahut menfii bir evrenle anlaşamama sorunumuz yok mu?
neyse, çok güzel yaşamlardan, çok acı yıkımlardan sonra bile ayağa kalkıp tekrar güzel bir ikili yaşam umudumu hiç kaybetmemiştim bugüne kadar. bugün kaybettim. bu saçmalıklarımla beyninizin güzel hücrelerini işgal edecek özel bir şey de yaşamadım. kusura bakmayın, başlığı görünce döküldüm.
belki de yapmam gereken geçmişle cebelleşmek, ağır bir özeleştiri vermek falan filandır. lakin hiç takatim yok. yalnız ve güçlü bir yaşamın acı planları ve alternatiflerini düşünmek daha çok ihtiyaç hasılım sanırım şu durumda.
eskiden 100 yaşıma kadar yaşayacağımdan hep emindim. hatta bunun heyecanıyla yanan bir salaktım. artık 50-55 yıl yeter diyorum. evrende aşksız ve ikili güzel yaşamın düşleri olmadan yaşanamaz mı? tabii ki yaşanır. geçenlerde okuduğum bir biyoloji kitabında gezegenimizde yaşamın oksijenden önce bile var olduğu yazıyordu.
her şey bu evrenle uyumsuzluk ve anlaşılmazlık yüzünden. başka hiç bir şey değil. - 1303artık eskisi gibi her gece yapmıyorum ama bir kaç gündür pek iyi değilim idare edin biraz beyninizin güzel hücrelerini kemireyim bu başlık altında. allahım çok facebook klişesi ve kötü edebiyat gibi olacak ama umudumu falan kaybettim. kendimi bildim bileli herkese umut zerk etmeye çalışırken ki, bana uzaylıymışım gibi bakan gözlere yeni alışmıştım oysa ki. dün bu hal geçicidir dedim fakat bugün de geçmedi. kötü kelime espirisi yapmaktan odin'e sığınırım fakat işte halim artık fiiliyata dönüşen ülkenin ohal koşulları kadar karanlık.
ilkay akkaya'dan ''güneşin olsun gönlünde'' şarkısını açtım, gram kandıramadı ilkay abla da. hani diyor yaa
güneşin olsun gönlünde
kar bile yağsa
ya da fırtına olsa
gök bulutlarla
dünya kavgayla dolsa
başkaları için de bir diyeceğin olsun
tasada ve bunalımda
ve seni mutlu edecek herşeyi
söyle onlara da
bir şarkın olsun dudaklarında
yitirme sakın cesaretini
güneşin olsun gönlünde
ve herşey iyi olacak...
ilkay abla ''ve her şey iyi olacak'' dediği anda içimden saygısız bir söz çıkacak diye korktum mübarek kadına. zira halım tam da;
şimdi iyi niyetlerimi
bir bir yargılayıp asıyorum
bu son olsun, bu son olsun!...
lanet olsun!
artık sigarayı üç pakete çıkardım günde
olsun gözüm olsun, ne olacaksa olsun!
yine de gecenin kapanışını ilkay ablayla yapıyorum.
yoldaş senin bir gülüşün
bir dostunun yarasını saramıyorsa artık
sen artık kendin değilsin
vur öfkeni dostuna
yazdım dağlarca göllerce
dökülmeyen gözyaşım da boğulsun deryalarca
yitip, giden devrimler gibi
dost sesin, dost gülüşlerin
şimdi çölde bir damla su
sen artık kendin değilsin
öfke çaresizliktir bilirim
çaresizliğine ölürüm
sesinde açan çiçeklere inan her şeyimi veririm
sanma ki bir yitiktir
hüzünlere sarılmam
sanma ki gülüm bu hüzün
ölgüğümde bitecektir
bir gün mavi bulutlara
biner sonsuza giderim
dost sesini duyava dek
karanlığa gülümserim... - 1304kendimi çok özlüyorum ha bi de onu.
allahım şuraya onu yazınca bi o olmaması beni çok güldürüyor sjhfsdgf valla sırf bu o edebiyatını yapmak için aşk acısı çekesim var - 1305(bkz: bu neydi şimdi amk neyse helal)
- 1306İkili ilişkilerde başarılı olmak, iki kişinin kusursuz olmasıyla değil; birbirlerinin kusurlarını hoş görmesiyle olur ;)
- 1307Kapanışı Mevlana'nın sözleriyle yapalım:
"Yüzde ısrar etme, doksan da olur.
İnsan dediğin noksan da olur.
Sakın büyüklenme, elde neler var...
Bir ben varım deme, yoksan da olur!" - 1308şu anlık söyleyecek bir şeyim yok.
- 1309Eğleniyor muyuz gençleer.
- Üşenmedim nick'ini başlıkta arattım ve 15 kez bu soruyu sorduğunu gördüm. Artık şunu gerçek hayatta söylesen de rahatlasak.
- Sen yapınca bir şey yok, biz söyleyince suçlu biz oluyoruz öyle mi?
- Nikah tarihini aldım. Pazar günü sabahı nişan, öğlen kına, akşam düğünü yaparız.
- 1310Çok sıcak.
- 1311Parmak uçlarım tellere basmaktan hissizleşti. Tüm ömrüm boyunca böyle mi kalacak yoksa??????
- 1312gereksiz bi buhran var üzerimde. abv hepinizin.
- 1313Bu böyle olmaz.
- 1314ahahahahaha nasıl düzelttim hayatımı ama ajaaahahhah
- 1315Eğleniyor muyuz gençler.
- 1316ben hayır kurumu değilim amk.
bunu haykırmak istiyordum. - 1317Sıkıntıdan ölmek üzereyim. Hadi onu geçtim diyelim mutsuzluktan ölmek üzereyim.
- 1318Oh be kestirdim rahatladim. Mememi değil tabii ki.
- ispatlayabilir misin??
- sen bana dm'den at, ben jeymiye tarif ederim seni, göstermem fotonu..
- öyleyse jeymiye gönder.. kör olursa inanırım..
- 1319çok garip.
- 1320bazen içimi sonsuz bir hüzün kaplıyor..
- 1321hayvan gibi sıcak bir mersin gecesinde yaradana sığınıp klimayı açarak twitterda geze geze uykumu getirmeye çalıştım. yaradana sığınmadım aslında, akşam işten döndüğümde elektirik faturam sadece 86 tl gelmiş buna sığınarak açtım klimayı. hatta buna sevinçten apartmanı başkentli resul oyun havalarıyla inlettim. makarnanın yanında bir kâse daha yoğurt yiyerek kendimi zengin hisettim.
twitterdan da uyku tutmadı bir sigara daha yakayım dedim. ölmeden önce yahuu yaşamında en çok gurur duyduğun neler vardı sorusu sorulsa nasıl cevap veririm diye düşündüm. büyük ihtimal o zamanlar gelince de yine kendi kendimle konuşuyor olacağım. umarım halâ sözlükler de olur.
buna cevaplarımdan biri ali ekber çiçekle aynı yy'de doğmuş olmaktır. büyük ustanın çağdaşı olmaktır.
diğer cevabım ise yüzlerce umut kırığına rağmen yaşadım ulann!! olacak. aşk kırıntısıyla doymayı bile kim kaybetmiş biz bulacağız bu zamanda. yahut hayal kırıklıklarından şikayet edecek lüksü kim verir ki bize.
iyi bir umut ve hayal amelesi olduğum için yaşamım boyunca kendimle gurur duyuyorum. bir gün bu amelelikte iş cinayetiyle ölmek dileğiyle... - 1322Birkaç gündür memleketteyim. Bu sürede sevmediğim insanların çoğunu gördüm. Saçma sorularına cevaplar vermek zorunda kaldım. Fikirlerini önemsiyor gibi dinledim, aksi ayıp oluyor. Ama onlara şunu söylemek isterdim; senin fikrinin ne önemi var vasat herif!
- 1323analoglaşırsanız bulunamazsınız sanki.
- 1324Ya nasıl o onunla çıkar aq aklım almıyor
- 1325Nasıl her şeye bu kadar hevesiniz var? Hiç mi yorulmuyorsunuz insafsızlar? Anneannem şu an saç böreği yapıyor mutfakta, bu kadının ne sorunu var? Offf çok ölesim var ergenliğim kaç yıla geçer? bazılarında sonsuza kadar sürüyor diyorlar. Allah korusun.
- kimseye laf etme defol.
- defol.