40
Arada açıp eskileri yad ediyorum.
10 sene olmuş en son konserine gideli pehey yavrum.
39
Yunancada 5 çizgili anlamına gelen "Pentagrammon" kelimesinden türemiştir. 5 köşeli yıldız demektir.
5 köşeli yıldız simgesi, Hıristiyan inancında ve Batı estetiğinde İsa Mesih'in annesi Meryem'i temsil etmektedir. İnsan figüründe açık kol, bacaklar ve kafayı birleştiren çizgi bir Pentagramı oluşturur ve insanın 5 duyusunu temsil ettiği söylenebilir.
5 köşeli yıldız, genellikle Venüs Gezegeni'yle ve Venüs Tanrıçası'yla ilişkili görülmüştür. Aynı zamanda "Süleyman'ın Yıldızı" olarak da bilinir. Davut'un 6 Köşeli Yıldızıyla çokça karıştırılabilmektedir. Birçok toplumca şans getirdiğine inanılır. Cadılar tarafından oldukça kutsal olan bu sembol, 5 elementin birleşimini ve uyumunu göstermektedir. Bu 5 Element, Ruh, Ateş, Hava, Su ve Topraktır. Ateş İradeyi, Hava Zekayı, Su Duyguları, Toprak ta madde âlemini sembolize eder.
Pentagram olarak anılan 5 köşeli yıldız, Eski Mısır öğretisinde Horus'un ve Sirius yıldızının sembolü olarak kullanılmıştır. İsis inisiyasyonunda inisiye adayının ölüm deneyimi sırasında üst kısmında 5 köşeli yıldız bulunan bir tabuta yatırıldığı söylenmektedir. 5 köşeli yıldızın Mısır hiyerogliflerinde“Kaynağa Yükselmeyi” temsil ederken aynı zamanda eğitmek, öğretmek eylemleriyle de ilişkilendirildiği görülür
5 köşeli yıldız, Şeytana tapanların kullandığı en bilinen semboldür. Keçili versiyonunu ilk olarak Anton Lavey kullanmıştır. Bu sembolü "La Clef de la Magie Noire" kitabında test dönmüş Pentagrama Baphomethin keçisini yerleştirerek oluşturmuştur.
Mistik ya da sihirli özellikleri olduğu düşünülen gizli semboller arasında en önemlilerinden biri olan 5 köşeli yıldıza tarih boyunca pek çok farklı anlam yüklenmiştir. Babilliler için Jüpiter, Merkür, Mars, Satürn ve Venüs'ü temsil ediyordu. Yunan ve Roma geleneğine göreyse 5 element; 'toprak, ateş, su, hava ve ruh'u simgeliyordu. Hıristiyan inancındaysa 5 duyu, İsa Mesih'in 5 yarası, Meryem'in İsa Mesih'le yaşamında 5 kilit aşamayla bağdaştırıldı. Pentagram Ortaçağ mistikleri için de yukarı bakar şekliyle elementlere hükmeden ruhu temsil ediyordu. Çifte çember içine yerleştirilmiş sivri ucu aşağı bakan Pentagram ise şeytânî güçlerin sembolüydü. Büyücüler ve satanistler baş aşağı Pentagramı ritüel aleti olarak kullanır.
38
Yunanca "beş çizgili" anlamındadır. Ateş,su,hava,toprak ve ruh elementlerini sembolize eder.Pentagram aynı zamanda venüs'ü de simgelemektedir. Neredeyse tarihteki bütün uygarlıklar pentagramı kullanmıştır. Son yıllarda komplo teorilerinin etkisiyle satanizm ile iliskilendirilmeye çalışılmıştır .
Peki neden 5 köşelidir, 6 veya 8 değildir? 5 sayısı insanı simgeler. Her bir el ve ayakta 5'er parmak bulunur. Her insanın 5 fiziksel duyusu vardır(görme,işitme,duyma,koklama, dokunma). Ömrümüzü 5 ana safhaya ayırabiliriz: doğum, çocukluk, yetişkinlik, yaşlılık, ölüm.
37
Türkiye'nin metal konusunda açığını kapatmaya çalışan türk grubudur. Şöyle bir efsane de vardır ;
www.youtube.com/...
36
kendimi gün içinde herhangi bir şeye motive etmek istediğimde , "bir" isimli parçasını dinlediğim gruptur. çevremdeki herkesi kendi fikirlerimle zehirlemek isteyip gerekli gücü bulamadığımda da direkt bu şarkıya koşarım. söylemek istediklerimi benden daha güzel, incitmeden söyler.
35
Uzun süredir dinlemeyi unuttuğum grup. Biletix'te biletleri satılıyor. Konserleri varmış.
34
En sevdiğim şarkısı ölümlü olan gruptur.
33
3 mart günü " akustik " isimli yeni albümünü yayınlayacaklar.(mış)
22 mart tarihinde de ankara'da bu albümün konseri olacakmış. yer jolly joker.
32
son iki gündür fazlasıyla sardığım.
bakalım bu bir işaret olmalı.
30
ne zaman ki bir şarkısı dinlenilse bir yerde adı geçse, ergenliği akla getiriyor. bazılarınız bilmez, biz bu adamların şarkılarını teypten dinlerdik. konser kaydına ulaştık, yeni kasedini almış özge istanbuldan gel dinleyelim diyen arkadaşların evlerinde toplanır dinlerdik. kafa sallardık bir de çılgınca. ki bira bile içmezdik gene kafa olurduk.
pentagram artık yaşlandığımı da anımsatıyor amk. adamlar hala seksi yalnız, hala enfes çalıyorlar.konser filan verseler de gitsek
29
birkaç saat önce muhteşem bir konser vermiş olan grup.
28
Vokalist olarak gökalp dahil olduğundan bu yana soğuduğum metal efsanesi.
27
bu akşam dorock xl'da dinleyeceğim grup. bileti biraz pahalı ama.
www.biletix.com/...
26
beş köşeli yıldız. her köşesi bir elementi sembolize eder.
kuzey - ruh
batı - su
güney batı - ateş
güney doğu - toprak
doğu - hava
ritüel esnasında düz çizilirse invoke etmeye* yarar. eğer ritüel esnasında çağırılan enerjiler veya ruhlar kovulmak istenirse pentagram tersten çizilmelidir.
24
ne yazık ki murat ilkan öncesi ve sonrası olarak derin bir ayrıma giren gruptur.
öncelikle uzun yıllar albüm çıkartmayıp bekleyen ardından da daha sert bir albüm daha trash ağırlık bir albüm yapmasını beklerken çıka çıka poprock bir albüm çıkartmışlardır.
muratl ilkan'ın yerine gelen eleman ise nedense oldukça itici görünmekte. eğer murat gruptan ayrılacaksaydı ki ayrılması kendi hastalığı sebebiyle artık şarttı, yerine gelmesi gereken kişi hayranlar tarafından benimsenmiş bir isim olmalıydı, mesela ogün sanlisoy.
bir de metin türkcan şebnem'de çaldığı gibi, son albümde çaldığını düşünmüyorum. hem şebnem'e hem de meteboy'a daha fazla zaman harcıyor sanırım.
23
Sonsuz isimli şarkısıyla beni benden alan müzik grubu.
22
bir şarkısına aşırı tutulduğum türkiye'de tek geçilesi heavy metal grubudur.
21
kedili olanı makbul olan şey. (link: şöyle>> : i.hizliresim.com/...)
20
ekim kasım ve aralık aylarında garajistanbul da sahne alacak olan türk metal grubudur.
18
yunaca da beşgen yıldız manasına gelen kelime.
17
bir çok seveninin hayatına anatolia ile girmiş gruptur. her ne kadar son dönemlerde eski performanslarını aratsalarda ülkemizin yetiştirdiği en önemli müzik değerlerinden biridir.
16
2.albümlerinin bir şarkısında mehter marşı çalan gruptur.
↑