kayıt

3 Mayıs Türkçülük Günü

  1. 22
    asla ve kat'a faşizm çığırtkanlığı olmayan bir gündür.

    aynı dili konuştuğun, aynı kültüre sahip olduğun insanları, diğerlerinden üstün görmek değil, kendine yakın hissetmek niçin faşizm olsun?

    atsız atanın horlanan, yerlerde sürüklenen, tabutluklara tıkılan türkçülüğü ayağa kaldırma çabasıdır 3 mayıs.

    ulusal bayramların besleme muamelesi gördüğü şu günlerde hiç olmazsa yürekten kutlayıp katılacağımız bir günümüz olsun.

    ilgililere kutlu olsun.
  2. 23
    Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdaafa etmektir.

    Bütün Türk aleminin 3 mayıs Türkçülük günü kutlu olsun!
  3. 24
    Kurdun dişine kan değdi artık düşmanlar bizden korksun.

    Sözlükteki Türklerin ve kendini türk hissedenlerin 3 mayıs türkçülük günü kutlu olsun.
  4. 25
    atamın da dediği gibi Türk; Yıldırımdır, Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir!

    Türk milletini ve yurdunu ana kucağı, baba ocağı kabul eden herkesin Türkçülük gününü kutlarım.
  5. 26
    Faşizm kokmadığına inandığım gündür. İnsanların kültürleri gereği kutladığı günler faşizm olarak değerlendirilemez. Sanki adamlar bu günde türk olmayan herkesi vuruyor. Belki bana da çok doğru gelmiyor bu günler ama dediğim gibi faşizmle uzaktan yakından alakası yoktur.
  6. 27

    Gurt gurtnan dolaşır, itler it inen,
    Gurt şikarnan doyar, itler küt inen,
    Yanaşmanın goynu dolar pit inen
    Heç elden özgeye gardaş olar mı?
    Fars, Çin, Urustan yoldaş olar mı?

    Her 3 mayıs olduğu gibi kırmızı giyerek, yine kırmızı giyinmiş olanlarla sokakta birbirimize tebessüm etmek sureti ile sessizce kutlayacağımız gün. Kut'lu olsun.
  7. 28
    Türklük Atatürkçülük gibi değerlerimizle zerre alakası olmayan, siyasi söylemle öne sürülmüş hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür.

    Sen gel Sabahattin Ali, pertev naili boratav gibi memlekete nice katkıları olmuş vatan evlatlarını sol ideolojileri savunuyorlar diye olmadık ithamlarla diline dola, vatan haini ilan et.

    "Tövbekâr olmuş bir fahişe, artık namuslu sayıldığı halde, nasıl namuslu ailelerin harimine alınmazsa, eski düşüncelerinden dönmüş olan komünistlerin de devlet harimine alınmamaları gerekir.” Gibi ucuz belaltı yakıştırmalar yap.
    Hem de Sabahattin Ali kendisine yöneltilen " vatan haini" söylemini hakaret kabul edip mahkemeye sunacak kadar bu konuda hassas bir insanken...

    3 mayıs Sabahattin Ali-Hüseyin Nihal atsız davasının görülme günüdür.
    Ne kadar şerefli, gurur duyulması gereken bir gün olduğunun takdiri size kalmış.
    • Milliyetçiliğin Atatürkçülük ile alakası yok demiyorum, 3 mayıs'ın çıkış noktası bağlamında günün Atatürkçülük, Atatürk'ün milliyetçilik anlayışı ve Türk olmak gibi değerlerimizle ilgisi yoktur diyorum.
    • Yani?

      Türk milletine armağan edilmiş "anlamlı" birçok milli gün-bayramımız varken neden bu günü bir yerlere yamamaya çalışıyoruz anlamıyorum.
      Adamların davasının mahkemede görülme günü en nihayetinde. karşısında olan kim, biri Türk edebiyatına muazzam katkılar sağlamış halkbilimci diğeri yazar.
    • Hala Nihal atsız ve Atatürk 'ün Türkçülük anlayışının aynı temelde olmadığını düşünmekle birlikte saygı duyuyorum.
  8. 29
    Irkçılık-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayışı"'nı anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1944 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü adını almıştır.

    kendini türk hisseden herkesin türkçülük günü kutlu olsun.
  9. 30
    Türk milliyetçilerinin günüdür. Din tahakkümünden kurtulmuş bir Türk milliyetçiliği dileğiyle, kutlu olsun.
  10. 31
    Türklüğün diriliş günü kutlu olsun.
  11. 32
    Kutlu olsun!
  12. 33
    örsümün üzerinde demir döverek kutladığım gün. bu da geçmişten bir türkçülük günü karesi. hızlıyız tabii o zamanlar.
  13. 34
    ... sabahattin ali'nin bir kitabında türk kahramanı kür şad sadece aptal bir aşık gibi gösterilmesi sonucu atsız bir makalesinde sabahattin ali hakkında vatan haini demiştir. bunun üzerine ali yücel'in kışkırtması sonucu sabahattin ali, hüseyin nihal atsız'a dava açmış ve atsız haksız bir iftiraya maruz bırakılmıştır: almanlarla birlikte türk hükumetini devirmek.

    bu olay neticesinde atsız 3 mayıs günü yargılanmaya başlanmış ve mahkemeye girmek isteyen türkçülerin mahkeme salonuna giriş izni verilmemesi üzerine ankara yürüyüşü yapılmıştır. bu yürüyüş sonucu 161 tane türkçü genç gözaltına alınmış, birçok subay ise ordudan atılmanın eşiğine gelmiştir. bu kişiler tabutluk adı verilen aletlerde işkenceler görmüştür. ...

    Bu olayın yıl dönümünde, 1945'te Nihal Atsız ve beraberindeki birkaç kişi bir masa etrafında bugünü anmıştır.

    3 Mayıs Türkçünün bir şuurun diriliş günüdür.
  14. 35
    Kutlu olsun.

    kımızlar benden :)

    Edit: bilmeyenlere

    Öncelikle kaynak verelim ki bilgi sahibi olasınız
    Türkçüluk Günü nedir?
    Türkçülük-Turancılık davası
    Tabutluk işkenceleri

    özetlersek türkeş ve atsız gibi önemli isimlerin içinde bulunduğu ulusçu dava adamlarının asılsız suçlamalarla yargılandıkları ve işkence gördükleri süreci anmak adına kutlanan gündür. Şu günlerde de ulusçular benzer bir dönemden geçmekte olduğundan önemi artmış, ilgi toplamış bir gündür. Kutlu olsun.
  15. 36
    İnsanın milletini sevmesini faşistlik ve geri kalmışlık olarak görenlere rağmen kutlanması gereken, kutlu gün... Kutlu olsun !
  16. 37
    Damarında asil türk kanı taşıyan, kalbinde, ruhunda, zihninde türklüğü hisseden kim varsa anması gereken kutlu gün.
  17. 38
    tüm kutup sözlük aleminin 3 mayıs türkçülük günü'nü en içten dileklerimle tebrik ederim.
  18. 39
    Enişten dileklerimle kutladığım gündür. Ayrıca müslüman kardeşlerime hatırlatırım ki üstünlük takvadadır..
  19. 40
    Annesi bir almanla sevişmiş olsa Alman olarak dünyaya gelecek insanların ırkı ile övündüğü gün. Altı ne kadar dolu tarihi nereye gidiyor bilmem ama bir ırkla övünmek kendini diğer ırklardan üstün görmek teması hissettiğim için Allah akıl fikir versin diyorum.
    • kan ve gen işiyle mi sınırılı yani şimdi türklük?
    • benim bakış açıma göre evet.
  20. 41
    faşizm diyen cahiller varmış. bu da bir nevi anneler, babalar halalar günü şeysidir. eğer türksen demiyorum bakın bu topraklar üzerine yaşıyorsanız. sizin gününüz bugün işte. neden kötü sözler ediyorsunuz birbirinize ancuklar.
  21. 42
    68.media.tumblr.com/...

    www.youtube.com/...

    kutlu olsun !
  22. 43
    kutlu olsun!
  23. 44
    Kutlu olsun.

    Türk'ten, Türklük'ten, Türkçülük'ten geri ne kaldı bilinmez ama kutlu olsun günümüz.
  24. 45
    saat 9'da hep beraber balkonlara çıkıp ulumayı önerdiğim gün aziz milletimize. eğlenceli olur bence.
  25. 46
    Herhangi bir ırkın herhangi bir ırka üstünlüğünün olmadığını düşünüyorum. Üstün olduğunu iddia etmediğin bir şeyin de x'çilik şeklinde savunulması gariptir.

    Elbette bu ülkede ve bu coğrafyada yaşadığımız için bize yakın ırkları daha çok sevip daha iyi koşullara sahip olmaları için çalışabiliriz. Bu zaten olan ve olması gereken. Ancak seçemediğiniz, geçmişini ve geleceğini yönetemediğiniz ve diğerlerinden çok da bir farkı olmayan * bir ırkı dünya görüşü haline getirmek, günümüz için fazla basit kalıyor bence.

    Bence diyorum sonra linçlemeyin amk.

    Edit: t: tüm bunlar sebebiyle önem vermediğim gündür.