kayıt

yararlı bilgiler

  1. 103
    hey onbeşli türküsünde bahsedilen 15'liler 15 yaşında olanlar için değil hicri 1315 doğumlu olup dönemi gelince çanakkale cephesine gidip şehit olanlar için yazılmıştır. ruhları şâd olsun.
    • buna oynuyorlar düğünde bi de vay anasını ya.
    • maalesef biraz oynak bi milletiz :)
  2. 104
    erkekler ikiye ayrılır, ve maç yaparlar.
  3. 105
    Schrödinger’in Dalga Denklemi

    Ervin Schrödinger, de Broglie’nin maddeye eşlik eden dalgasını esas alarak, farklı fiziksel problemlere matematiksel olarak uyarladı. Klasik fiziğe göre, bir parçacığın kütlesi m ve uzayın üç boyutunda, yani x,y,z yerlerinde potansiyel enerji V(x,y,z) ise, potansiyel ve kinetik enerjileri (p2/2m) toplamı parçacığın tüm enerjisini verir:

    Etoplam=V(x,y,z)+p2/2m. Bundan yararlanan Schrödinger, parçacık ya da parçacıklar sisteminin farklı yerlerde ne dereceye kadar bulunduğunu gösteren bir dalga fonksiyonu y(x,y,z) oluşturdu. Böylece Schrödinger’in zamana bağımlı denklemi 1926’da doğdu. Bu denklem öyle yazılmıştır ki, maddesel cismin hareketini tanımlayan denklem, bir dalganın bütün özelliklerini taşır. Steven Weinberg’in deyişiyle, “Bir yandan, herhangi bir sistemin dalga işlevinin zaman içinde nasıl değiştiğini belirlenimci bir yaklaşımla tam olarak betimleyen Schrödinger denklemi, öte yandan, tümüyle bağımsız bir şekilde bizim ölçülerimize göre oluşmuş, kabul edilebilir farklı sonuçların olasılıklarını hesaplamak için dalga işlevinin nasıl kullanılacağını bize bildiren bir ilkeler bütünü” olarak ortaya çıktı. Daha sonra, bu denklem KM’nin yaygın kabul edilen denklemi oldu.

    Bir kuantum sisteminde ölçüm veya gözlem yapılmadığı sürece, Schrödinger denklemi geçerlidir. Denklem basit görünüşü ile Dirac parantezlerini de içerecek şekilde yazıldığında;

    şeklinde ifade edilebilir. Buradaki H, Hamilton fonksiyonunun ifadesidir. Hamilton fonksiyonu, sistemdeki tüm fiziksel nesnelerin hepsinin konum koordinatlarının qi ve momentum koordinatlarının pi cinsinden yazıldığı toplam enerji ifadesidir (Newton mekaniğinde hız ve konum ayrı seçilirken, Hamiltonianda parçacıkların momentumları seçilir; momentum = hız•kütle):

    Schrödinger dalga fonksiyonu denkleminin daha karmaşık bir gösterimi ise;

    şeklindedir.

    Denklemdeki, ψ-psi dalga fonksiyonu olup, parçacığın t anında q noktasında bulunma olasılık genliğidir. Genlik, dalgalanmalı olaylar dizininden doğan bir kavramdır. Normalde, dalga fonksiyonu gözlemlenemez. Bu sadece÷ψ÷2=ψψ* denkleminin bir olasılığa denk olduğu anlamına gelir. ψ, herhangi bir to anında bilindiği ve sınır koşulları verildiği zaman, geçmişte ve geleceğin herhangi bir anında ψ’yi hesaplayabiliriz. Olasılığın tanımı, iki zaman (geçmiş ve gelecek) arasında karşılaşma olarak da açıklanabilir. Bu klasik mekaniğin belirlenimci anlayışıyla aynıdır. Yani, geçmiş ve gelecek arasında hiçbir fark gözetmez. Ancak burada yörünge ile değil dalga fonksiyonu ile ilgilidir.
  4. 106
    Bazı ülkelerin STARBUCKS sayıları;

    İtalya..1,5 (bir tane yapım aşamasında)
    Yunanistan..18
    İspanya ..107
    Fransa..121
    Almanya..161
    TÜRKİYE..1408

    Karton kutudaki 1 liralık kahveyi 12 tl'ye alıp,

    Olimpiyat meşalesi gibi elinde dolaştırdığında statü atladığını sanan zavallılar...
  5. 107
    bilimsel olarak oynadığı kumarın yüzde seksenini kaybeden bir birey reflekslerine ve beynine hakim olamayan karakterdedir. ve bu bireylerin durumu cinselliğe de yansıyacağı için aşkta da kazanamazlar.

    kumar dediysek iddia falan değil adam gibi kumar.
  6. 108
    elinizi açıp baş parmağınızın karşı köşesini referans alırsanız;

    baş parmağınız 90 derece
    işaret parmağınız 60 derece
    orta parmağınız 45 derece
    yüzük parmağınız 30 derece
    küçük parmağınız 0 dereceyi işaret edecektir.
    • kavrayıp şeyapana kadar elim yamuldu kitkendi lçgkrçvlrçf
    • bir daha ki sefere bilal'e anlatır gibi anlatırım ajsdhks
  7. 109
    İskambil destesinde bıyığı olmayan tek papaz kupa papazıdır.
  8. 110
    youtube'de video izlerken klavyedeki sağ ve sol yön tuşlarını kullanarak 5 sn ileri ya da geri gidildiği herkesçe bilinmekte. bu işlemi daha geniş zamanlı olarak yapmak için j harfi ile geri, l harfi ile de ileri 10 sn olarak atlama yapabilirsiniz. ayrıca video izlerken rakamları kullanarak daha hızlı nokta atışı ileri geri sarma da yapabilirsiniz. örneğin 1 tuşuna basarsanız videonun %10'lık kısmından sonra video oynamaya devam eder yani her rakam videonun tamamının yüzdelik kısmına direkt olarak ilerler.
    • Neyse ki telefondan izliyorum videoyu da bunu eklemem gerekmiyor benim küçücük hafızama xd
    • üzgünüm dostum maalesef o bilgi çoktan hafızana kazındı bile :))