kayıt

ayk

  1. 301
    merhaba,

    felina isimli yazarın nick altında arkadaşı olduğunu söyleyen biri (belki kendisi, belki sahiden arkadaşı, bilemiyorum, ben de felina falan tanımıyorum) sizin felina'nın mesajlarında başka sözlük reklamı yaptığını düşünerek mesajlarını okuduğunuzu(herhangi bir soruma hep -yönetim olarak böyle karar aldık tarzı cümlelerle cevap verdiğiniz ve aslında kimse yazar nazarında yaptığı şeyin sorumluluğunu almadığı için bu şekilde çoğul konuşuyorum) ve reklam yaptığına karar verdiğiniz için uzaklaştırıldığını(veya süresiz gönderildiğini) iddia etti..

    bununla birlikte senin tekno sözlük başlıklı duyurun var, şöyle diyorsun;

    ya da özelden reklam yapıldığında belli kelimeler mutlaka geçmek zorunda o kelimeler geçtiği anda sistem uyarı veriyor. sonra kanatsız melek oluyorsunuz.

    benim sorum şu;

    1- ben, örneğin olly ile yazışıyorum ve aramızda şöyle bir konuşma geçti..

    "........(bazı hayatımla ilgili özel şeyler veya sözlükteki bir arkadaşla ilgili özel şeyler).................... neyse, sözlükte takılayım birazcık....... inşallah daha kötü olmaz"

    yukarıda sözünü ettiğin "belli kelimeler mutlaka geçmek zorunda" durumu yukarıdaki mesajda mevcut.. bunu okuyacak yönetimdeki arkadaş, benimle ilgili bilmemesi gereken şeyler öğrendi bu mesajın reklam yapıp yapmadığını anlamak için?? yönetimin tamamının bu bilgileri kendi bilgileri gibi saklayacağından, hiç bir koşulda çıkarları için, şahsi menfaatleri için kullanmayacağından nasıl emin olabiliriz?? (bu soruya lütfen ekibinin arkasında duran yönetici şovenliğinde değil, samimi cevap ver) emin olsak bile bize ait bilgileri başkasının bilmesini istemiyor olamaz mıyız?? insanların size dair şüpheleri oldu, ortada iddialar var, sizin çıkıp "tekno sözlük" diye "uçanı kaçanı yakalarım, bizden kaçmaz, koderımız saolsun" şeklinde duyuru yapman, iddiaları cevapsız bırakman, devletin tüm sorunlara gösterdiği duyarsızlığın bir benzerini siz sözlük yöneticilerinin yazarlara göstermesi olmuyor mu?? neden cevapsız bırakıyorsunuz iddiaları??

    2- lecterın terapisti(ki kendisini yakın zamanda, bu olaylar vesilesiyle daha çok tanıdım.. öncesinde sizin de az çok bildiğiniz gibi yüzeysel mesajlaşıyorduk, nasılsın naabıyon tadında) yasaklanıyor, niye olduğuna dair bir fikrimiz yok.. yönetime soruyoruz, öyle gerekiyordu, biz aramızda konuştuk deniyor.. yönetimin şeffaf, bilgi alınabilir olması gerekmiyor mu?? belki ben de aynı hatayı yapacağım yarın, neden kararlarınızın altını yazar bazında doldurmuyorsunuz?? şu ana kadar alevi'nin neden yasaklı olduğuna dair zerrece fikrim yok..

    3- buraya bir çok kişi sizin ekibinizden birilerinin, muhtemelen yunow'un kötü sözlükten(muhtemelen diğer sözlüklerde de aynı çalışma yapıldı) mesajla iletişim kurarak geldi, yoksa haberimiz yoktu bu sözlükten, ben dahil.. şimdi cemaat gibi mesajları okuyarak, bırak başlık açmayı, mesajlarda bile başka sözlüklerin ismine tahammülünüz yok.. eğer bu etik bir yöntem değilse siz neden yaptınız bunu, etikse neden milletin mesajlarını okuyorsunuz?? (buna lütfen -ben kimseye git yazar getir demedim veya getiren kim tanımıyorum- şeklinde dönüş yapma) bu noktada kendinizle çelişen bir tavrınız yok mu??

    ben "bilmem kaç eylül kutup sözlük direnişi" benzeri bir başlıkta da yazdığım gibi anarşist veya kuralsız bir başkaldırının temsilcisi değilim.. tavırlarınızda, yönetim anlayışınızda doğru bulmadığım şeyler var., yukarıdaki soruları sormadan da doğru gelmeyecek bana.. ha, sen karşımda iyiliğin, doğruluğun timsali olmak zorunda değilsin.. beğenmeyen gider, onu aklından bile geçirme zaten, sen söylemeden ben gitmiş olurum.. fakat burası eğlendiğimiz, değer verdiğimiz bir yer, yanlış olanı doğrultmaya çalışmadan gitmek de emek harcamamak olur.. tüm bunları yazarkenki amacım saldırmak veya bir şeyleri baltalamak değil, aynı hedefleri paylaşıyoruz..