kayıt

kutup sözlük'ü kalkındırma hamlesi

  1. 2
    kalkındırırken öncelikle kaybın altındaki nedenleri aramak gerekiyor bence.

    şimdi ben eski modum birilerinin dolduruşuna gelip yazıyorumdur. aklınız bunlara inanır. peşinen söyleyeyim sikimde bile değil. yani bu belki de öyledir anlamına geliyor.

    bir kere burada bir tutarlılık yok. bir sürü amına kodumu buraya dolduruyorsunuz. girdiler uçuyor, tavan yapıyor. doyuma ulaşınca ya da istediklerini elde edince bu amına koduklarım siktir olup gidiyor. buna çanak tutan sizlersiniz. sonra ne oluyor. bunlar gitti diye, buranın hesabı değerli. yok öyle kaçmak deyip bunları uçuruyorsunuz. ya da her geri zekalının yaşayacağı doğal süreci yaşayıp yaptıkları yanlışlardan ötürü uçuruluyorlar ya da tutarsızlığa esas nokta, artık buraya isteyen istediği anda gelemeyecek daha elit bir konseptte çalışacağız dediğiniz anda ortaya çıkıyor. ee o zaman bu sığır sürüsünü neden doldurdunuz buraya zamanında. süreç her zaman baştan dönüp işliyor. ve geldiği yer aynı yer oluyor. yarın da aynısı olacak.

    ikincisi burada yazar sirkülasyonu ile ilgili sürdürülebilirlik yok. bunu her sözlük yaşıyor. ekşi sözlük de yaşıyor. ötekilerde ancak 3 büyük sözlüğün yeteri kadar bu sirkülasyonu karşılayacak yedek yazar ordusu var. senin neyin var. burada yükseliş dönemlerinde her zaman sürecin böyle devam edeceği zannediliyor. oysa taş çatlasın 6-7 ay. her yazarın buraya vereceği şeyle buradan alacağı şey aynı değil. vereceklerini ve alacaklarını aldıktan sonra defolup gidiyorlar. ve işin kötü yanı son dönemde buraya doldurulan adamlar adamlar demeyeyim ergen karılar buraya bir sik verebilecek insanlar değillerdi. niteliksiz girdilerle dolu bir kankacılık ortamı sözlüğü bir karadelik gibi yuttu. soruyorum şimdi size, şimdi hangisi burada.

    üçüncüsü, kutup sözlük artık verimli bir yazar grubundan oluşmuyor. sözlük 20-30 onlineı zorladığı günlerde, insanlar buraya toplamda tematiksiz 600-700 girdi bırakıyorlardı. sözlüğün yazma işlevinin dışına çıkmasına izin verildi. ve evet buna yine siz çanak tuttunuz.

    sonuncusu, yanlışlar var. bunları tek tek yazmayacağım. mevcut mentalite ile bu sözlüğün toparlanması mümkünsüz. he bak benim sikimde değil. ben sözlüğün bu halinden inanılmaz derecede memnunum. şimdi yine o aklınız burada bir art niyet arar açıklayayım. ben böyle seviyorum sayın amına koyduğum sana ne. ben böyle butikken daha rahat ediyorum. daha rahat yazıyorum oldu mu.