kayıt

ramazan ayında sokakta su içen insan

  1. 3
    iman eden bireyler inançları doğrultusunda nefislerine hakim olmak, açın halinden anlayıp empati kurmak; bireysel olarak ise yaratıcının rızasını kazanmak gibi sebeplerden dolayı oruç tutarlar. dinlerin normatifve dogmatik yapısından dolayı tam anlamıyla iman eden her insan dinin buyurularına itaat eder, buna paralel olarak inançsız kesimin iman edenlerin davranışlarını sorgulayıp mantık aramasının gereksiz olduğu gibi iman edenlerin de etmeyenlerin davranışlarını eleştirmesi anlamsızdır.

    kendi inançlarınızın bağlayıcılığı yalnızca kendinizedir.

    hepsi bir yana ülkenin her yanında açlık sınırının altında yaşayan, sokaklarda kalan, karnını doğru düzgün doyuramayan bir sürü insan olmasına rağmen ramazan ayı haricinde toplum içindeyken her türlü yeme içme eylemi herkesçe gerçekleştiriliyor. çocuğuna en en basitinden dondurma alamayan bir suriyeli baba sen dondurma yerken önüne çıkıp ''hayırdır birader biz burada dondurma alacak para bulamıyoruz sokak ortasında yemek ne haddine'' diyor mu, demiyor.
    bizler oruç tutarken tutmayan birinin yanımızda su içmesi saygızılığını (!) eleştirmek yerine önce dönüp kendi ikiyüzlülüğümüzün farkına varmamız gerek.

    ister su içer, ister mangal yapar. senin inancının gerekleri toplumdan bağımsızdır.