kayıt

ermeni soykırımı var diyen yazarlar

  1. 31
    öncelikle onlardan birisi benim. eksini hemen vermeden bi oku güzel kardeşim.

    bizim ülkemizde soykırım denilince sadece almanların yaptığı soykırım geliyor. çünkü en taze örnek o. en vahşice yapılan o. ama illa soykırım o şekilde yapılacak diye bir şey yok. almanlardan yaklaşık 40 sene evvel bizim yaptığımız da bir ırkın ölmesine sebebiyet vermektir.

    o bölgede sadece ermeniler zorunlu göçe bırakılıyorsa, devlet orada olacakları kestiremiyorsa, evet devlet katliam işlemiştir. adını soykırım demezsin katliam dersin ama özünde devlet suçudur, savaş suçudur, sivil halk ölüme gönderilmiştir. belki öldürme niyeti yoktur ama sonuçları bu olmuştur. yani sarıkamış'ta da askerler öldü demek basitliktir. sarıkamış'ı akıl edemeyen akıl elbette bunu da akıl etmemiş olabilir ama devletler aldıkları kararlarla cezalandırılırlar ya da tarihi değiştirirler, örneğin esad savaşı kazanırsa kahraman olarak görülecek, radikal islamcıları devirmiş olacak, öldürülürse eli kanlı katil denilecek, diktatör denilecek. o yüzden tarih tamamen doğru olarak kabul göremediğim bir bilim anlayışına sahiptir. mesela güney doğu ambargoya alındı çok değil birkaç ay öncesine kadar yoğun çatışmalar yaşanıyordu. orada da ermeni çeteler gibi bir yapı pkk var. sivil insanlar öldürülürse devletlerin suçu olacaktı ve öyle oldu bu kadar basit. pkk orada ermeni orada başka, onlar terörist zaten bir kural ya da yasası yok. tanınırlığı yok. sensin burada muhatap olan. sana hesap sorulur bu yüzden akp hükümeti türkiye'ye çok zarar verdi diyoruz suriye ve ışid konusunda, o yüzden savaş suçu diyoruz. orada da alevilere bir soykırım çabası vardır.

    onun dışında yazılı belgeler mühim ama nedense birisi arşivi açalım diyor ama açmıyor ötekisi hiç oralı değil. ermeniler hadi kendilerine güvenmiyorlar biz neden yıllardır çıkartıp masaya vurmuyoruz aha bu bu bu oldu diye onu merak ediyorum. bu yüzden kıllanıyorum biraz da. şovenliğe kaçmadan bir de bunu düşünüp değerlendirmeliyiz.