kayıt

slovenya

  1. 3
    keyif dolayısıyla gittiğim, konya'nın yarısı kadar olan, dışarıda yemek kültürü olmayan ülke!

    fast food olarak "burek" adında bildiğin su böreği, pleskavika adında da tombik döner gibi tombik biftek satıyorlar. yalnız o burger king'teki steakhouse hatta burger house'daki steakler yanında halt yemiş! amk herif bir et koydu ekmeğin arasına, onu yemek için ekstra bi ekmek daha alman gerek! 3,5 - 4 eörö gibi bi şeydi 2 sene önce.

    konum olarak çok güzel bi ülke. yukarıda avusturya*, solunda italya*, sağında hırvatistan*. gidecek olanlar hemen araba kiralasın. benzin 1,20 eörö gibi bi şeydi!

    bol yeşillikli bir ülke! hava güzel, suyu temiz, güney alplerin eteğinde falan.. yörenin psikologlarıyla görüştüm. dedim:
    -yavrum burası güllük gülistanlık memleket! siz burda ne iş yapısounuz amk?
    -ay öyle deme isar, burada intihar vakası çok oluyo. buradaki insanlar çok modernize. çok sanayileşti. hatta parçalanan yugoslavya'da en gelişen ülkeyiz biz. herkes bireyselleşti iyice iiisaaar.

    şimdi düşünüyorum da bizim sağ frame'in gençlerini alsak, kadrolu uluslararası ilişkiler okumuş heyetimizle birlikte şu gençleri slovenya'ya bi salsak... yeminle hem onların genel problemi çözülür, * hem de bizim genel problemimiz. *