kayıt

Buram buram köylülük kokan şeyler

  1. 1
    mesela toplu taşımada yanımızdakinin mesajlarını okumak.

    Şöyle anlatalım ben eskişehirden katılıyorum yarışmaya. Burda insan yoğunluğunu öğrenciler oluştursa da öğrencilerin büyük bir kısmını da kütahya-afyon-bilecik gibi kırsal kentlerden gelenler dolduruyo. Kafamızı hafifçe sağa çevirdiğimizde bunu net bir şekilde görebiliriz. Kadın öğrenci arkadaşlar köyden geldim şehirenin tam karşılığı. Ailesinden uzakta olmanın verdiği dayanılmaz mutlulukla her gece bir başka Anadolu cocugunun kapısını çalmaktalar. Giyim-kuşam desen keza öyle. Ben izmirin en güzel yerinde büyüdüm bu yüzden dekolte giyimden bahsetmediğimin altını çizerim. Varoş giyimden bahsediyorum.

    Eskisehirde bulunan erkeklere değindiğimizde ise karşımıza kadın profilinden çok farklı bir profil çıkmıyo. Onlar da oranın buranın bağından kopup gelen tipler. Karı kız olsun ortamda en sikici ben olayım ama sevgilim etek giymesin o mekana gitmesin burda görünmesinciler. Fıs yani. Bakmayın küpeli şekilli çocuklar olduklarına en nihayetinde egeli değiller.

    Neyse geçelim eskişehirin yerlisine. Bunlar da ne kadar eskişehirin sanat şehri filan olduğundan bahsetseler de yobaz kişiliklerdir. Oturup kalkması haldır huldur, insanların özel yaşam alanlarına saygı göstermeyen buram buram köylülük kokan yerlilerdir. Mesela yemek yedikten sonra kullanılan kürdan, ağız elle kapalı bir şekilde kimsenin göremeyeceği biçimde kullanılır. Kimse sizin beş karış ağzınızı nasıl kurcaladığınızı görmek zorunda değil.

    İkincisi kadınlara toplu taşımalarda öncelik verilmesi gerektiği. Bu bir nezakettir. Anadolu çomarı bunu akıl edemez lakin.

    Üçüncüsü bi ortama sizin tanıdığınız ama diğer insanların tanıdığı biri geldiğinde bu insanı diğer insanlarla tanıştırmanız gerektiği. Hiç kimseye hayalet muamelesi yapamazsınız bu da köylülüktür.

    Bunlar böyle uzayıp gidiyor en son bi noktaya daha değinicem. Tanımadığımız insanların telefonlarına göz ucuyla bakmak, mesajlarını okumaya çalışmak büyük görgüsüzlük büyük saygısızlıktır. Böyle birşeye hakkınız yoktur. Size ne at kafaları? Tanıdığınız insanların özel hayatına da göz ucuyla bakma hakkınız yok ya neyse.

    İzmirde böyle şeyler olmuyo sorry, anadolu çomarları sizi.