kayıt

bilgiyi google'dan da öğrenebiliriz diyen yazarlar

  1. 7
    işlevsellik üzerinden düşünmek gerekir.

    yorumlardan bahsetmiyorum bak bence sözlüklerin güzel yanı yorumlar. salt bilgiden bahsediyorum.

    bugün dişçide otururken izmir'deki levanten köşkleri hakkında sayfalarca dergi okudum. keyifliydi, resimler filan hoştu. ama aklıma kalmayacak. anca peterson köşkü'nün atlar için ayırılmış bir arazide olduğu filan kalır, o da hep ilgimi çeken "niye restore edilmiyor lan" diye sorguladığım bir mekan olmasından.

    sizi öğrenmeye iten bir sebep yoksa, mesela solda durduk yere "Ensefalopati" başlığını okuyup buradan çok bir şey kazanamazsınız. öğrenmek için sebebiniz varsa daha rahat öğrenirsiniz çünkü hafıza kurulu bağlar ile çalışıyor, diğer şeylerle ne kadar bağlayabiliyorsan bir bilgiyi o kadar rahat hatırlıyorsun çekip çıkarabiliyor anlamlandırabiliyorsun.

    kısaca ne arayacağını bilirsen gelip buraya bakmazsın, başlıkta en fazla iki tane bilgi içeren girdi olur. bak o yazdığım şey ukdebazın ukdesi olarak duruyor. yüzeysel araştırma istiyorsan wiki'ye filan yönelirsin, ciddi araştırma istiyorsan makale filan indirilebiliyor, ama en iyisi interneti bırakıp kitaplara kütüphanelere yönelmek öyle durumlarda sanırım. ya da satın almak internet üzerinden.

    bilgi hiç işe yaramaz demiyorum, artık internette bir bilgi sitesinin değerli olabilmesi için epey bir dolu olması lazım diyorum. var çünkü yazacağın çoğu şey, uzmanı değilsen.

    yine solda durduk yere herse diye başlık görürsem açıp keyifle okurum ama bu okuyuş bilgi kaynağı görevini karşılamaz bence.

    sıkıntıdan yazıyorum yav konuşacak konu olsun diye, rastgele vuruyorum.